Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: 4 satno radno vrijeme

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno 4 satno radno vrijeme

pozdrav..ja sam na njegi djeteta zbog ad-a..ja bi željela sad da idem na 4 satno radno vrijeme, tj. da 4 h radim, 4 h da sam doma..tko ima iskustva? da li se dobiva onda dječji doplatak i koliko? jer sad sam na njezi dobivam 831 kn, dali ću i onda štogod dobivati?
    hvala..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dobijaš opet dd od 831 kn, pol plače od firme, ostatak od HZZO

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

jelena, puno hvala..znači dd je cijeli svejedno..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

samo trebaš opet predati papire za SRV, ako ti je njega pred kraj onda odmah predaš papire za SRV, ako ti je tek par mjeseci ( i imaš puno dokraja), onda pišeš prekid njege, i zahtjev za SRV

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

na komisiju trebam doći u 9.mj.tako da bi u 9.mj. predala zahtjev za SRV.
    hvala jelena.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

onda slobodno predaj papire za vrtić, jel tko zna dal buš i dobila SRV.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

jelena, zašto misliš da ne budem dobila SRV?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nikad se ne zna, dal buš dobila ili ne, ali kad predaš imaš više šanse da dobiješ.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

moj mali nikak ne može ići u vrtić..on stvarno ima jaaki ad..i jaku alergiju na km i jaje...na njemu se baš vidi da ima ad..jer ima neke djece di mi njihova mama kaže..on ili ona im ad..a, koža čista ko u normalne bebe..mojemu se vidi da ima ad..možda je 3dana u cijelom mjesecu ono čisti da se uopće ne primjeti..inače se vidi, po prstićima, oko kapka..itd..tako da mislim da ću dobiti SRV..ali, tko će ga znati..nešto se priča da će sve to postrožiti..dok malo gledam, on stvarno treba njegu..totalnu pripremu hrane, njemu ne možeš baš ništa kupiti..jedino kaj jede kupljeno su oni štapići od vica..kaj ima u sebi samo alergeno gluten..a, na to nije alergični..ostalo ništa..sama pečem kekse, kolačiće, radim prirodne sokove, pekmeze, itd..sve..mazanje cijeli dan, u akutnim fazama i oblozi i itd..loše spavanje po noći..jednostavno zahtjeva da se oko njega bude skoro pa 24h na dan..mada njemu ništ ne fali..on je sretan, radi sve što i druga djeca..alli, stalna je briga oko njega..onda se u toku dana raskrvari na prstići i itd..on sam dođe i kaže stavi mi flaster ili ovo ono..
    sad sam se raspisala..ali, mislim da je to sve za SRV..to je čak i za njegu..ali, ajde nekak budem tih 4 sata radila..čisto da imam i vrijeme za sebe jer volim svoj posao..
    pozdrav..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i mi jedemo sa,o Vic štapiće od kupovnih stvari, a ostalo se radi doma. Predaj u rujnu za SRV i čekaj rješenje, kad dobiš to onda vidi od kad bi trebala ići raditi.

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

I mi imamo jaku alergiju na km i jaja pa idemo normalno u vrtić. Imaju prilagođenu prehranu za njih.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

imaju samo ako ako puno nadzireš i pitaš svako malo kaj se jede, i stalno tupiš svoje.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja bi bila najsretnija kad bi samo problem bila alergija na mlijeko i jaje (bilo jaka ili slaba)..vjerojatno bi i moj mali išao u vrtić..rekla bi to ne smije jesti i to je to..nego najveći problem
    je taj da on unatoč tome što to ne jede, i dalje je crveni i ima jak svrbež..e, to je najgori problem..toliko se trudim oko te prehrane, a ne vidim neke rezultate..i nisu samo problem mlijeko i jaje, on je još na puno stvari alergičan..on definitvno nije za vrtić..ja mislim da bi on poslije prvog dana vrtića imao rane po tijelu..jer njemu je i na psihičkoj bazi..

nego sam htjela pitati one koji su SRV-u, HZZO isplaćuje pol plaće koje dobim u firmi? ako ja npr dobim za 4 satno radno vrijeme 4000,00 kn, hzzo će mi isplatiti isto 4000.00 kn ili postoji neki limit?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

skoro isto i od firme i od Hzzo, nema limita.

I svima njima je to na psihičkoj bazi. Jesi li probala homeopatiju, nama je puno bolje od prošlog ljeta????
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 16.05.2010. at 15:15

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

nisam još probala homeopatiju..ali, razmišljsm sad o tome..mislim da je sad vrijeme..prije je bio premali i prejaki ad za to..sad je najbolje vrijeme za homepatiju ako bude uopće pomogla..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Curičke vi koje ste na SRV, ajde pogledajte koliko ste novaca dobili od Hzzo za 6. mjesec. Muž mi je dobio prvi put lovu,( prebacila prava na njega od 6 mjeseca) i svota je skroz nekaj jako čudna. Hajde molim vas provjerite svoje uplate od poslodavca i Hzzo, tak da eventualno mogu reagirati.

Hvala!

Inače se meni desilo da su mi u 2. mjesecu ispatili išto nekaj manje love, pa su mi to vratili u 3. mjesecu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Evo zovem ja tetu Hzzo i kaže mi da nije stigla njegova isplatna lista U Hzzo i da su mu isplatili minimalac ( jer neke novce moraju dat), a kad dođe lista ( valjda je i došla ) s idućim mjesecom će isplatit raqzliku i novu plaču ( naravno ak nova stigne na vrijeme). Inače bi isplatili istu plaču ko i prošli mjesec , ali on prošli mjesec nije bio na plači Hzzo.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hej..ja sam od 1.10. na SRV-u i ovaj mjesec bi trebala dobiti prvi put onu drugu polovicu od plaće.zanima me kad vi dobijate te novce..zvala sam još prije 2 tjedna čisto da provjerim da lli su dobili listu..rekli su da su primili i da će isplata biti krajem mjeseca..a, pošto je sad debelo krajem mjeseca, zanima me kad vi dobivate naknadu, zadnji dan u mjesecu ili?

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Oko 28-og.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

hvala, MBee.

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

ppozdrav!
    od 10-og mjeseca sam na produzenom porodiljnom zbog njege djeteta (dijete sa tezim ostecenjima zdravlja-hidrocefalus), ali bih htjela prekinuti porodiljni i vratiti se na posao na pola radnog vremena (u rjesenju mi pise da imam pravo na produzeni por. ili rad s polovicom radnog vremena do djetetove 8 godine)
    sada me zanima sta trebam da bih to ostvarila, dali i dalje imam pravo na dd, godisnji i sl
    jer ako cu dobivati punu placu+dd to mi se vise isplati nego vratiti se radit na puno radno vrijeme ta godinu dana
    puno hvala

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

status ti odobrava komisija HZZO-a.
    Invalidnina i dd je vezan za djetetov status i da li je duže od 4 sata u ustanovi.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ak bi ja išla na radno vrijeme 4h...Da li to znači da bi u tom slučaju mogla predati zahtjev za DD? jer bi imala pola plaće i pola porodiljnog, sveukupno manje od redovne plaće...
    I zanima me da li se i obzir za odobravanje DD-a gleda i prijevoz?
    Ja bi išla na 4h RV zbog trećeg djeteta...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ana , inače tu se radi o djeci s posebnim potrebama
    gle kad dođe to vreme, ti buš dobila recimo plače cca 3000 kn+800 kn porodiljnog,
    Tvoj D: bu dobil xyzk kn, pa sad ak to sve skupa zbrojeno spada i podijeljeno s 5 ( kolko vas ima) ak je to <=1660 kn ( imovinski cenzus) onda imaš pravo na dd, + kaj imaš pravo za E. +500 kn ( jer je treće djete)

ALi pošto buš ti to tek počela dobivati iza 9 mjeseca iduće godine, a do tad buš još dobila par plačica od cca 6000 kn, i par crkavica od 2660 kn, mislim da one davne 2012 buš teško dobila dd.

ALi ništ te ne dođe da si malo proračunaš i vidiš kolko ti je tvoj imovinski status

ovo kaj sam napisala okvirno 3000 kn i 6000 kn to je možda i puno veće, jednako ili opet manje

i da ak ti prevoz spada u plaču, vidjet će se na tom zbroju, ko i klopa ( nama ne ide u taj zbir)
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 13.12.2010. at 16:51

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Citiraj nadica_b prvotno napisa Vidi poruku
    status ti odobrava komisija HZZO-a.
    Invalidnina i dd je vezan za djetetov status i da li je duže od 4 sata u ustanovi.
    meni u rjesenju stoji "produzeni porodiljni do 9mj 2011 ili rad na pola radnog vremena do djetetove 8 godine"...buduci koristim PP vec 3 mj ne znam da li trebam ponovno na komisiju ukoliko zelim prekinut PP i poceti sa SRV?
    u svakom slucaju HVALA

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mimich prvotno napisa Vidi poruku
    meni u rjesenju stoji "produzeni porodiljni do 9mj 2011 ili rad na pola radnog vremena do djetetove 8 godine"...buduci koristim PP vec 3 mj ne znam da li trebam ponovno na komisiju ukoliko zelim prekinut PP i poceti sa SRV?
    u svakom slucaju HVALA
    ti sad imaš pravo na produljeni, a ako želiš preć na Srv, moraš na vrijeme ( cca 30-40 dana prije nego bi htjela koristiti to pravo) predat u Hzzo papir od kad želiš ić na to, i trebala bi ti potvrda od firme, ne ideš na ovu komisiju

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

I ja bih nešto pitala!!

Meni njega ističe u 8 mj sljedeće godine. Jedna od opcija mi je preći na SRV, ali moram promijeniti firmu.. Kako da to sve napravim? Nađem novi posao na 4 sata, predam papire na HZZO na vrijeme i počnem raditi bez prekida između njege i posla.. je li to moguće i je li tako jednostavno?

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

ok, hvala ti puno

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne, nađeš posao na 8 sati koji ćeš ti odrađivati u 4 sata; naime, oba roditelja trebaju biti zaposleni na neodređeno puno radno vrijeme.

Anastasia 30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

cure, help!
    slučaj je slijedeći. dijete je po rođenju imalo zahvat po kojem bi majka definitivno imala pravo na njegu. međutim, u neznanju, mama je na porodiljnom dopustu 3 godine, nakanada 1600 kn. na koji način može ostvariti dopust za njegu ( obzirom da je više plaćen )? kužim da za dd treba predati zahtjev za vještačenje, ali ovo...???
    zar da bude zakinuta za pravo koje je više plaćeno jer je 3. dijete???
    što joj je činiti?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nažalost štos je u tome da treba ispucati cijeli porodiljni za to dijete pa tek onda tražiti njegu, žalosno ali istinito!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •