-
Povećani leukociti?
Marlena je ovaj vikend 4.put imala temperaturu preko 39 u[b] 6 tjedana.[/b] Zadnji put samo jedan dan ali skoro 40. Leukociti su bili 12,4. Pluca,grlo,usi OK.Samo nosic curi.
Budući da još ne pije antibiotik, zanima me jesu li to jako povećani leukociti (normala je do 10,5). Molim vas iskustva vezano za povećane leukocite.
-
To nisu jako povećani L. pa dr. vjerojatno sumnja na virozu i nije vam dao antibiotike.Vjerojatno je preporučio skidati tem. i davati puno tekučine.I moja pikulica je imala takvu virozu.
L. su jako povećani kod bakterijskih bolesti,dok kod viroza nisu.
-
Nadjoh nesto pa ako koga zanima:
Leukociti referentne vrijednosti
1 d 9,0-34,0
1 m 5,0-19,5
1 g-3 g 6,0-17,5
4 g-7 g 5,5-15,5
8 g-13 g 4,5-13,5
Odrasli 4,3-10,0
x10143>9/l
-
Osoblje foruma
Nalaz leukocita je u granicama normale.Znači da je vjerojatno viroza.Ako temperatura potraje ,a stanje se ne popravi može se napraviti i DKS ili KKS da se vidi omjer limfocita i granulocita.Kad su bakterije u pitanju granulociti su povišeni.
-
Prije dva tjedna Filip je imao povišenu temperaturu. Dva dana je bila oko 37,5 a kako je u noći s četvrtka na petak porasla do skoro 39, u petak smo ga odveli kod pedijatrice.
Rekla je da mu je grlo crveno, napala nas što ga još nismo cijepili s MoPaRu (čekali smo Priorix, a od kad je stigao Filip je stalno malo šmrkav i frka nas je cijepiti) i dala Amoxil s tim da za tjedan dana idemo vaditi krv - leukociti i DKS i ako su nalazi ok ona će ga cijepiti.
Kad smo došli doma Filip više nije bio vruć i do podne mu je temperatura skroz spala pa smo odlučili ne davati mu antibiotik ako temperatura ne naraste. Od tad temperature nema, antibiotik nije pio. Malo kašljuca i nosić slini, ali ne puno. Prošlu srijedu smo vadili krv - leukociti su bili 12,5, a po DKS je doktorica rekla da sve upućuje na virozu i da dobro da mu nismo dali antibiotik :shock: . Naručila ga je danas na cjepljenje.
...Filip i dalje nema temperaturu, tu i tamo kašljune, ali zadnjih par dana jako, jako slabo jede (i inače nije izjelica) i na to sam pedijatrici skrenula pažnju jer me frka da opet nije nešto pokupio. (užasno me frka cjepljenja). Sad je grlo ok, pa nas je danas ponovo poslala vaditi leukocite...
Danas su leukociti 13 - pedijatrica je odmah htjela prepisati antibiotik (a skoro bi ga cijepila kao zdravog) - ali sam ja tražila da ipak prvo napravimo bris grla. Strašno me muči to davanje antibiotika a da ne znamo radi čega...
E sad... ja se uopće ne kužim u te nalaze, koliko je to zapravo povišeno i po ovome što je kate napisala to je u granicama normale, sutra ujutro idemo dati bris, pa ćemo nadam se biti pametniji...
Ono što me trenutno najviše muči je to što smo u četvtak planirali ići na put, a nalazi neće do tad biti gotovi...
Ako Filip ne bude imao temperaturu i bude izgledao dobro (zasad je dobre volje i turbo zaigran) da li da ipak idemo? U petak možemo nazvati doktoricu, pa ako treba lako i tamo kupimo antibiotike, ili je bolje ostati doma...
Ako se ipak odlučimo ići molim cure iz Sarajeva da mi za svaki slučaj ako znaju preporuče nekog pedijatra kod kojeg možemo tamo otići privatno jer smo ljetos imali jedno jako loše iskustvo....
-
Samo da kezm da je sigurno bila viroza, jer su sad leukociti 10,8.,Dakle dobra odluka da ne uzima antibiotik.
-
Nama je na tako malo povećane leukocite dr. kod kojeg smo bili u dežurstvu dao antibiotik; rekao je da je početak (bakterijske) upale grla. Naša doktorica je na to poludila jer ona ne voli davati antibiotike.
Ali - što reći, Lei je taj puta bolest prošla u jedan dan, kao rukom odnesena. Volim antibiotike
-
I baš si sigurna da je od antibiotika, a ne da je bio takav "brzi" virus?
-
Ma nisam, naravno, zezam se. Ne volim ja stvarno antibiotike, volim kad bolest brzo prođe. Ali eto vidiš kako doktori različito tretiraju te bolesti kod djece - ovaj doc kod kojeg smo bili u dežurstvu se često spominje po dobrome na forumu, i meni se baš svidio, i ima iskustva, pa si sve mislim da je ipak pregledom vidio da se radi o bakterijskoj upali i da nije antibiotik dao bezveze.
-
Moja pedica (a pred penzijom je) veli da ni bolesti nisu kao što su bile
, naročito angine, virusne znaju dati sliku klasičnog streptokoka, a bakterijske pak izgledaju kao virusne.
-
A ima i teških bakterijskih infekcija s niskim leukocitima, i virusnih bolesti s visokima.
-
Ima svasta, ali nama su pregledom grlo,uho,nos i slusanje pluca bili OK.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma