Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Trnu mi ruke

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Trnu mi ruke

Jaaaaako! Toliko da me lijeva boli, imam onako neki osjećaj između utrnutosti i ukočenosti. Pretpostavljam da je od položaja za vrijeme spavanja. Elica spava s nama u krevetu i najčešće sam baš na toj ljevoj strani kad ju dojim pa tako i zaspim...
    Ali strašno me to smeta. Njačešće ujutro moram dobro promasirati ruku jer nekad imam osjećaj ni da nju mogu držati, a osim toga ruka mi trne svako malo. Kad nešto u njoj nosim, kad guram kolica.
    Ne znam kaj da radim i je li to stvarno samo od položaja na spavanju.
    Bi li magnezij pomogao?

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ja se već barem dvije godine tješim da je to od dojećeg položaja. I meni trnu ruke, baš kako si opisala, između utrnulosti i ukočenosti, katkada još i boli. Meni je gora desna. A ima to veze i s vratnom kralješnicom, barem kod mene. Inače, ja sam si već dijagnosticirala i MS i tko zna što sve ne, ali čini se da je to ipak posljedica noćnog dojenja, previše rada na računalu, premalo kretanja, stresa i još koječega.

Pomaže dobra masaža!

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja sam isto sva utrnuta, već četiri godine dojenja, zahedničkog spavanja... koma...

Pametna prehrana (barem kod mene) pomaže, a Mg sigurno ne bi odmogao...
    Da meni dođe baš tako jaako i u nekom neizdržljivom obliku, posjetila bih kiropraktičara, to
    mi se pokazalo onako najbrže i najefikasnije moguće rješenje, kao i masaže naravno.
    Posljednje uređivanje od oka : 11.10.2010. at 23:06

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I ja se budim sva ukocena, trnu mi prsti ...stanje se pogorsalo zadnjih dana i to povezujem sa hladnocom. Mislim da tu ima svega, polozaj prilikom dojenja, neispavanost, premalo kretanja i stres...kod mene sve to. Mislila sam ovih dana krenuti na fitnes ,mislim da bi mi prijalo (a kad naci vrijeme za to - ne znam, ne stignem ni jesti kako treba, beban skoro ne spava danju)...i definitivno masaza (mm ima zlatne ruke, ali nikad ga uhvatiti )

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Ja se već barem dvije godine tješim da je to od dojećeg položaja. I meni trnu ruke, baš kako si opisala, između utrnulosti i ukočenosti, katkada još i boli. Meni je gora desna. A ima to veze i s vratnom kralješnicom, barem kod mene. Inače, ja sam si već dijagnosticirala i MS i tko zna što sve ne, ali čini se da je to ipak posljedica noćnog dojenja, previše rada na računalu, premalo kretanja, stresa i još koječega.

Pomaže dobra masaža!
    X na sve
    obično se neki problemi s vratnom kralježnicom manifestiraju kad se tako prenapregneš, loši položaji i to...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Jaaaaako! Toliko da me lijeva boli, imam onako neki osjećaj između utrnutosti i ukočenosti. Pretpostavljam da je od položaja za vrijeme spavanja. Elica spava s nama u krevetu i najčešće sam baš na toj ljevoj strani kad ju dojim pa tako i zaspim...
    Ali strašno me to smeta. Njačešće ujutro moram dobro promasirati ruku jer nekad imam osjećaj ni da nju mogu držati, a osim toga ruka mi trne svako malo. Kad nešto u njoj nosim, kad guram kolica.
    Ne znam kaj da radim i je li to stvarno samo od položaja na spavanju.
    Bi li magnezij pomogao?
    Vrlo slične simptome imala sam i ja par mjeseci nakon poroda. Rodila sam u isto doba godine kad i ti Elicu , trnci su počeli malo nakon toga, a osjećaj ukočenosti i slabosti u ruci potrajao je negdje do proljeća. Sjećam se da sam zamatala ručni zglob da bude na toplom, meni je to pomagalo.
    Što se tiče trnaca u prstima, moja dr opće prakse rekla je da je to od anemije (bila sam dosta anemična u tom periodu) i da će prestati kad se krvna slika uravnoteži. Što se tiče osjećaja ukočenosti i slabosti u ruci, to je trajalo malo dulje, vjerojatno je bila posrijedi nekakva upala tetiva ili okolnog veziva, a sve skupa se smirilo nakon nekih 6 mjeseci.
    Nisam baš puno pomogla, ali eto - da znaš da i to prolazi, jednom

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pomaže i anatomski jastuk.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Meni je neka dobra duša dala letak na kojem je ovo:
    http://www.belupo.hr/Default.aspx?sid=63

Još ga čuvam. Puno sjedim pa mi dobro dođe... Većinu vježbi može se napraviti ujutro u krevetu.

Povremeno se sjetite nagnuti uho prema ramenu, ili pogledati preko ramena (i lijevo i desno) - to dobro razgibava vrat. To se može uključiti u svaki posao i doma i na radnom mjestu.

Pomaže i ovo (ako nemate vremena odvojiti 10 min samo za vježbanje): kad god prođete kroz neka vrata, pokažite rukom štok i pogledajte za rukom - naizmjence lijeva i desna...

Za prvu ruku dosta. Jednostavno treba biti svjestan da ruke trnu od ukočenosti vratne kralježnice, pa se razgibavajte kad god stignete.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Peterlin, hvala ti vec dosta za pocetak!

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam od toga patila od sredine trudnoce.
    Imala sam uzasnu kiselinu,pa sam spavala podbocena na 3 jastuka da mi se ne bi vracala u usta....i,tako sam sebi sredila vrat.
    Tesila sam se da ce trnjenje prestati posle porodjaja,ali ne!Bivalo je jos gore zbog nocnog dojenja
    Ujutro ruke od ramena do prstiju ne bih ni osecala.Zakopcati bebici body-nemoguca misija....
    Spasila me je masaza(tj maserka)
    Mesavina kiropraktike,siacu i jos ponecega.Ali isla sam mesecima....

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ana.m hvala ti što si otvorila ovu temu! Sad sam sigurna da ipak nije MS

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa Vidi poruku
    Pomaže i anatomski jastuk.
    Potpis, meni je definitivno pomogao dobar anatomski jastuk.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Imam anatomski jastuk, ali ga cijelog sfrkam pod sebe, spavam svakako samo ne ravno. Namjestim se kako najbolje uspijem u snu za dojenje, da je malenoj ok i onda tako sfrkana zaspem. Badava mi svi anatomski jastuci ovog svijeta. I još k tome na lijevom boku joj dajem obje cice..

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Peterlin, hvala za link i na savjetima...Isprobat ću.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

meni akupresura uvijek pomogne. frajer mi istrlja jagodice kaziprsta i malog prsta s necim, boli jedno minutu-dvije, i onda mi vise ne trnu. kad ponovo pocnu trnuti, ponovim postupak.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •