Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Cilest i osjećaj mučnine

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno Cilest i osjećaj mučnine

Bok curke!
    Srećom niš me ozbiljno ne muči već samo želim čuti vaša iskustva vezano uz Cilest. Da li je koja od vas primjetila da prvog dana uzimanja (nakon sedmodnevne pauze) osjeća glavoblju, mučninu i vrtoglavicu. Primjetila sam da sam se i prošlog mjeseca, prvog dana Cilesta isto tako osjećala kao danas: odjednom, popodne me je na naglo počela boliti glava, ići lagano na povraćanje (mučnina) i osjećaj vrtoglavice. Osjećaj vrtoglavice mi nije nepoznat jer sam inače niskotlakašica pa me na žalost, često zna boliti i vrtiti mi se.
    Znam da je, s druge strane, Cilest niskodozažni preparat pa ne bi trebao uzrokovati neke smetnje i stvarno se ne mogu požaliti da ih imam osim ovoga što sam vam opisala.
    A možda sve to nema veze sa Cilestom, možda se radi o vremenu, niskom tlaku, itd., itd.... no ipak vas želim čuti.
    E, da, skoro sam zaboravila, kad smo već kod niskog tlaka, što se dešava sa tlakom u trudnoći? Negdje sam čula da se povisuje, što mi je i nekako logično i meni osobno bi pasalo, a negdje sam pročitala da pada, što mi nikako ne bi pasalo uz moj sadašnji prosječni tlak od 90/60!
    Velika pusa svima curkama ovog super foruma!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam nekad prije davno koristila te tablete, ali nisam imala baš nikakvih nuspojava.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ni ja (isto niskotlakaš)!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

hm, hm, onda mora da je to jedna od mojih uobičajenih glavobolja i vrtoglavica uzrokovana jednostavno niskim tlakom, meteorologijom. Sad se osjećam ko' neki umišljeni bolesnik!

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ja davno uzimala, ali mi nije pasao. Nakon nekog vremena uzimanja počele su nekakve mučnine i postala sam strašno razdražljiva pa sam odustala.

plavaa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Selim na Zdravlje!!

Početno

Ja sam od Cilest imala puno neugodnih nuspojava (iako znam da je to sve individualno), a najgore je što sam stalno razdražljiva od njih kao da imam konstantni pms. Užas. :/ Probaj pilule Yasmin, isto imaju malu dozu hormona, nešto su skuplje od Cilest, i stvarno su dobre. :D

Ineska avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Uzimala sam Cilest 5 godina. Prve 3 godine nisam imala nikakvih nuspojava a onda su počele strašne migrenske glavobolje s gubitkom vidnog polja, vrtoglavice, mučnine....Javljale bi se 2-3 puta mjesečno. Prošla sam sve žive doktore neurolog, kardiolog, okulist...
    I onda sam se jednog dana zbog želje za bebom prestala s Cilestom i tako su prestali svi moji problemi. Prestale su glavobolje, vid savršen, vrtoglavice nema. :?
    Al mislim da bi moje tijelo tako reagiralo na bilo koji hormonski nadomjestak bilo to Cilest, Yasmin il neš drugo. Ginekolog mi je preporučio nakon rođenja djeteta da pokušam s nekim drugim pilulama al lijepo sam mu rekla: Ne bi hvala!

Jeluška avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja sam ih koma teško podnosila. Povraćanje, glavobolja...

mladac

Početno

ja recimo nemam nikakvih simptoma a pijem ih več godinu dana. dobro možda ih i imam :/ .

ja sam samo prvi mjesec dana krvarila al to je više bilo kao smeđkasti iscjedak... prošlo je sa sljedečom mengom.

ja sam dobila par kila al to može bit i jer niš ne radim :?
    i imam promjene raspoloženja katastrofalne, al sad čekam nalaze štitnjače jer možda je od toga...

uglavnom ili su me gadno zeznule ili su mi savršeno legle

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

takve sam(i još gadnije) probleme imala pijuć Dianu..
    kad prestanem dojit pit ću Yasmine ili Logest,maximalno.Nema šanse ništa s toliko hormona više.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

kad sam prvi put koristila cilest bilo je sve ok, nakon jedno godinu dana pauze opet sam ih počela koristiti i prava katastofa - mučnine, glavobolje, pritisak u glavi...i nakon dva mjeseca odustala i sve se vratilo u normalu

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ja sam, fala Bogu, u petak popila zadnju tabletu, sada upravo imam M i ne pada mi na pamet opet ih poceti piti. Pa cemu da se trujem! Na početku mi nisu smetale, bar mislim da nisu, ali mi stvarno vec na zivce idu te glavobolje, vrtoglavice, osjećaj povraćanja, mrzovoljnost... i stvarno mislim, čitajući iskustva sa Rode, da bi to moglo biti od Cilesta. Baš sam jako znatiželjna da li će me opet pratiti te tegobe, ako hoće, e onda stvarno ne znam kaj sa mnom ne stima. Ali nadam se da ce sve biti OK. Vjenčanje planiramo na proljeće kada i početak "radova" da bebici, a ako slucajno bebica odluci doci i prije a kaj sad!?! Bozja volja! Samo da bude zdrava!
    Nego, što se tiće tableta, ne kuzim kako to da za vrijeme jednog perioda uzimanja se dobro osjecamo a onda odjednom ih organizam pocinje ne prihvacati i reagirati na razlicite nacine? Valjda se i organizam jednostavno mijenja.
    Malo se ja rastipkala, ne zamjerite mi.
    Pozdrav svima...
    Pusa...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja pila TRIQILAr i Cilest i sve ih odbacila
    od prvih sam bila blago luda a druge su mi smanjile libido na razinu biljke

oslanjali smo se na prekinuti snošaj i bilo sve 5

e da i dobila 10 kg u godinu dana zbog neutažive gladi

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Prekinuti snošaj i ništa se nije "desilo"! Pa svaka čast. Ja se ne bi usudila. Mi ćemo preći na kondome. I ja imam nekih 4,5 kg viška ali nekako to više prepisujem sebi nego tbl, iako sam pokušavala skinuti kile i pazila sto jedem ali ide jako jako tesko, pa si mislim da mozda i tu imaju zasluge te tablete. Ne znam, vidjet cemo, ali da treba staviti "ciferšlus" na usta i tenisice na noge, to je istina. Ma ja sam u biti pocela piti tablete prije godinu i pol zbog neredovitog ciklusa ali su dobro dosle i zbog kontracepcije, naravno. Obzirom da nam je ovako i onako beba za kojih 6,8 mjeseci u planu, nema razloga ne prestati piti vec sada i pustiti organizmu da se sam ustali i vrati na prirodno funkcioniranje.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Izgleda da imam problem s tabletama Yasmin. Glavobolje, mučnine, grozno se osjećam, stalno umorna. Inače nisam niskotlakaš, čak naginjem viskom tlaku, ali ovo me ubija. Jučer nisam mogla normalno raditi. Tlak mi je povišen, uzela sam ujutro jednu tabletu za tlak i tabletu za glavobolju.

A dok mi je prepisao ove probleme da si sredim ciklus, jer sam imala užasno obilna i dugotrajna krvarenja s ugrušcima i ovulacijska krvarenja.

Sad sam počela drugi ciklus, a trebala bi ih piti 6 mjeseci. Loše se osjećam i vjerojatno ću prekinuti, ali koja mi onda ostaje solucija da se "sredim"?

Inače mi je hormonalna slika u redu.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Poslid prvotno napisa

Sad sam počela drugi ciklus, a trebala bi ih piti 6 mjeseci. Loše se osjećam i vjerojatno ću prekinuti, ali koja mi onda ostaje solucija da se "sredim"?
    A Mirena?

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne može spirala - 3 carska reza

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

poslid
    uzmi evru

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A evra je?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

evra ti je kontracepcijski flaster
    najniže doze hormona na tržištu
    najmanji postotak nuspojava
    cijena mjesečne doze je nešto ispod 100kn

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Evra košta oko 130 kn, ako se ne varam.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

130????
    preporučena cijena je bila 98kn!!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja sam uzimala Cilest i od toga jako skupljala na kilaži.... koma. Sad pijem Yasmine i super su imaju manje hormona nego Cileste. Nisam se odebljala ni pola kile i zapravo ne osjećam da bilo kak negativno djeluju na mene. Cijena je oko 85 kn, Cilest su bile kad sam ja pila oko 50 kn.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

A što se tlaka tiče, mislim da se malo povisuje. Meni je prvih osam mjeseci bio 70/110, a onda zadnje mjesec 80/130. Nekome se i više povisi. Moja šogorica je imala strašno visoki tlak pa su ju na carski poslali.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni su nuspojave od cilesta bile prestašne.
    počele su nakon 3 mjeseca uzimanja:5 kg +, stopala veća za 1 broj, razdražljivost i glavobolja koja je na kraju trajala dva mjeseca u komadu.
    po prestanku se sve vratilo u normalu.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj vesso prvotno napisa
    130????
    preporučena cijena je bila 98kn!!
    Nije 130, nego 110 kn . Vesso, imaš pp.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

da, cilest ima dosta nuspojava
    yasmin nešto manje
    evra najmanje
    i najmanje hormona
    i ne moraš se misliti jesi popila fu**ing tabletu svaki dan u isto vrijeme
    naljepiš si flaster i udri brigu na veselje
    :D

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A PRITISAK U TRBBUHU? kao da me boli jajnik pred m?!

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

nataša, to ti je prilično uobičajeno, pogotovo u prva 3 mjeseca korištenja bilo kojih pilula, nije specifično samo za Cilest.

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

aj dobro, fala ti na odgovoru.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •