Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: baby handling iliti ispravno postupanje s bebama

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno baby handling iliti ispravno postupanje s bebama

jucer sam siteu mame&bebe procitala kako bi se trebalo postupati s bebama pri podizanju, spostanju, presvalcenju... i ispalo je da sve krivo radim! neime bebe se kao ne smije podizati kao paketic (to je da ih se uzme ispod glave i guze), ne smije ih se nostiti tako da im ruke budu sa strane... sve skupa vidjela sam da je sve krivo - cak ih se ne smije oblaciti i svlaciti dok leze :shock:
    htjela sam samo vidjeti jesam li jedina koja krivo radi ili ima i drugih?
    i evo link
    http://www.mameibebe.net/bt/2003290101.htm

Fidji avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To se odnosi isključivo na bebe koje imaju problema s motorikom (nedonoščad, krvarenje u mozgu...), a ne za zdrave bebe.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Sigurna sam da nije samo za njih, ovo što je pokazano je neki optimum, pa tko hoće (a bilo bi najbolje), neka se pridržava.
    Naravno da je bolje , npr., dijete lagano zarotirati pa ga onda podići - time se isključuje mogućnost trzajne ozljede.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo se otprilike pridrzavali svega kao sto je na slikama. Jedino smo s podrigivanjem pokusali malo improvizirati.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja instiktivno radim izgleda sve tocno . za prodrigivanje mi je vise odgovaralo gad bi ga drzala na ramenu a on glavicom visio preko.
    za guzu obrisat pokazali su mi u rodilistu i tako mi i odgovara uzest mu nogice ka dvi pivske boce sa livom a sa desnom brisat.

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Bas sam razmisljala o ovom problemu podiznja i spustanja,
    ali sad vec vece bebe! To bas i nije objasnjeno ni u gore spominjanom clanku iz Mama i beba.

Kako to radite tj. kako podizete, spustate i prenasate vec vecu djecu koja stoje i mozda vec hodaju? Reference iz literature, s weba?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Isto tako kao i male. Mi idemo na vježbice pa znamo. I obavezno oblačiti bebu u sjedećem položaju.

Osoblje foruma tweety avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zasto je obavezno oblačiti bebu u sjedećem položaju??? :/
    baš je dans moja mama komentirala kako Fran voli ležati na prematalici.izvali se ko malo prase i pjevuši a ja u miru brišem presvalčim i oblačim slatku guzu i smudljive nogice

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ali kako ga podizem kad on stoji (i recimo pruza rukice prema meni)
    ili kad ga vadim iz kolica?

Takoder, ponekad ga moram nositi po stanu i otvarati vrata i svjetlo jednom rukom, a drugom ga pridrzavati. Kako se to ispravno radi?
    (naravno da to radim vec mjesecima , ali da li grijesim u postupku?
    naime, ovisno o njegovoj zivahnosti to mogu biti razne poze)

Gdje idete na vezbice, samba, i da li ste tamo dobili neku literaturu ili samo usmena uputstva?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Oblači se sjedeći tako da i dijete sudjeluje u oblačanju. Sve se zasniva na tome da je dijete u svemu tome aktivno, a ne da samo leži ili da mu slučano udovi vise. Nosi se tako da se okrene od sebe i drži za suprotnu nogu, tj. bedro. Znači stavite bebi ruku između nogu i primite za lijevo bedro ako primate desnom rukom ili obrnuto. Pri tome su bebine ruke prema naprijed i u tome je bit toga. Meni su rekli da ju ne više nositi preko ramena. Jel kaj jasno?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tweety prvotno napisa
    zasto je obavezno oblačiti bebu u sjedećem položaju??? :/
    baš je dans moja mama komentirala kako Fran voli ležati na prematalici.izvali se ko malo prase i pjevuši a ja u miru brišem presvalčim i oblačim slatku guzu i smudljive nogice

Lucky you! Od kad je Lovro propuzao ja ga presvlačim tako da ga lovim po krevetu, kad ga ulovim, on je i dalje u puzeću gardu, a ja ga na brzinu skidam, brišem, mažem i oblačim......

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Izgleda da smo i mi puno toga radili krivo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I još sam htjela reći da je to obavezno za bebe koje imaju problema s motorikom. Tako da ako vaše dijete pruža ruke prema vama slobodno ga primite kako ono to želi i kako vama to odgovara. Bit baby handlinga je da djeca aktivno sudjeluju u podizanju, spuštanju, oblačenju, nošenju, tj. da ih se potiče na razne radnje. Pri tome svemu jedno pazite da su ruke naprijed, te da noge i ruke ne vise, rukice stavljajte djetetu prema naprijed, da nisu raširene, ne nosite veće dijete na ramenu, ne nosite ga tako da mu ruku stavite ispod oba pazuha pa da ono visi.... Ja bi mamama preporučila da se nosaju onako kako njima i bebama najviše odgovara osim ako imaju problema pa liječnici kažu drugačije

passek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj samba prvotno napisa
    I Bit baby handlinga je da djeca aktivno sudjeluju u podizanju, spuštanju, oblačenju, nošenju, tj. da ih se potiče na razne radnje.
    Poput mamma san, i ja mogu primijetiti da moj Luka vrlo aktivno sudjeluje u presvlacenju: i glasom (dreka) i stasom (otpuzavanjem)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad smo kod toga meni moja s golom guzom ode.... ni pelenu joj ne mogu zalijepit... Mislim da je sad gotovo s našim hendlanjem bar kod takvih stvari. Kod presvlačenja bebe sve se radi tako da se beba lagano rotira na bok. Znači, kad joj potežete body ne dižete je u zrak za nogice već ju rotirate na bok, izvlačite body, tako i s drugom stranom. Naravno, dok je mala i dopusti vam

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Nije mi jasno kako da je oblačim sjedeći kad beba još ne sjedi .Mislim i sad štramplice samo navučem na stopala a ostalo u naručju a za hlačiice nam treba asistent jer kad se jednom digne sa daske za presvlačenje nema vraćanja.
    Ps.Ja mislim da je kupovina tih časopisa čisto bacanje novca jer iz broja u broj se demantuju,a nakon dve godine ponavljaju tekstove.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Oblačenje sjedeći odnosi se na bebe koje sjede, male bebe se oblače tako da se rotiraju na bok, pazi se na rukice, da su naprijed itd. Kakvih časopisa :?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Sori Nešto mi dok sam pisala pale na pamet onaj časopis bebe pa povezala

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Dobili smo inače juče zeleno svjetlo za sjedenje i probam kako ide svlačenje štramplica kao što je prikazano na sajtu i super je ali oblačenje mi nikako ne ide mislim da je jednostavnije kao do sad tj.navučem štramplice na stopala pa je podignem i navučem ostalo.
    Inače jel koja od vas probala sebi obući štrample sjedeći na podu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Tara, pa da li vi vježbate? Tj. idete li na razvojnu gimnastiku?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Samo ono što nam je fizijatar pokazao ali za ostalo nema potrebe (tako je bar rekla pedijatrica) jer Anđela je jako napredn bebica pa sama savladava sve tj. i prije nego djeca njenog uzrasta .Znaš ono u porodilištu je već dizala glavu a sa 2.5 mjeseci već se oslanjala na laktove (sve sama ja sam se samo čudila) sad se već okreće sa stomaka na leđa i obratno i to i u lijevu i desnu stranu, puzi jest da ne dospije baš daleko ali puzi.Pošto sam je tek stavila da sjedi malo se nakrivljuje na jednu stranu ali se i sama vraća. Više se ja bojim toga što ona sve hoće da uradi nego što je ona sposobna , jer kad sam ono nekidan bila kod pedijatrice ona mi je rekla da je odmah stavim da sjedi jer kako se ova podigla ,ako je ne budem stavljala da sjedi sama će se dići.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Zanima me malo ova tema, pa ju podižem!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •