onda sam slow responder?zbog necega reagujem sporo...u ovod drugom postupku,dr koji mi je mjerio folikule u sarajevu gotovo svaki dan, govorio je kako je sve ok,da bi 10 dan stimulacije rekao da kasni lijevi jajnik,zadnja 2 dana povecao na 4 ampule,ali vec je bilo kasno,bojao se dalje stimulisati jer je rizicno duze od 12 dana(valjda,nisam ga bas tu skuzila).
mislim,obzirom da mi je 27 godina,ne vidim razlog takvog reagovanja,svi hormoni OK,mozda je fsh od 6 malo visok za moje godine?
nemam vise pojma sta ocekivati.
bojim se merionala(nisam sigurna je li dobar da ga kupim,malo zena ga koristi,ako ne reagujem dobro na Gonal,sta da radim sa Merionalom?), bojim se 4 ampule,a bojim se i klomifena(prije 5-6 god,kad smo tek krenuli u ovu pricu i nismo znali nalaz spermiograma,dr mi je davala klomifen i sjecam se da je rekla da na njega slabo reagiram,nesto u fazona jedan mjesec reagujem,jedan ne,mislim da je i tad zakazao lijevi jajnik)

bojim se hS-a,inzulinsku kontroliram,a i testosteron je prije 3 mjeseca bio granicno visok,dakle,poceo se vec tad snizavati pod utjecajem gluformina(uvijek je bio visi od gornje granice,cak i kad nisma znala za PCOS)
a,protokol predlazu Česi,klinika u brnu i oni su uvijek za kratki protokol,smatraju ga sigurnijim, a znaju za moju raniju reakciju,pa su zbog toga odlucili po 4 ampule....
vec 6 dan rekli uzv,valjda se boje reakcije...
dr R predlaze dugi protokol,a ja nemam ovdje u Bih nikom kome vjerujem sa protokolima(jedinom MPOvcu sam dala povjerenje prosli put i on je napravio to da dobijem 1js),tako da sam bas izgubljena.
uostalom,ne znam sta da ima kazem,da ne vjerujem u protokol i da ja mislim da ce doci do HS-a? nemam niti jednog dr.-a da mogu reci.e,moj dr. kaze to i to....