Stranica 5 od 12 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 582

Tema: AMH, godine i postupci

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

U Petrovoj. Jos joj je dr. rekao da ju s takvim AMH ne bi primio u postupak da mu nije stara pacijentica.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa Vidi poruku
    Jucer mi je jedna prijateljica javila da joj je beta 15dt oko 400. AMH<1, dobila 2js, ET 1 zametka, mislim 4. ili 5. postupak, '71god. Protokol bio kratki, Decapeptyl, pa prva 3 dana po 4 Menopura, pa dalje po 3. Eto, cuda se ipak dogadaju.
    For my curiosity's sake, kakav joj je bio dheas?

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ina33, ne bih rekla da je radila DHEAS. Zena se nije bas intenzivno posvetila MPO-u kao mi, a znas da u Petrovoj nece raditi tako detaljnu obradu.Npr,. ja ga nisam nikada radila a sada sam i u fazi da ne zelim vise cackati po sebi. Ona je i u prethodnim postupcima lose reagirala, jednom imala i prekinut postupak zbog nikakve reakcije ali je u Mb prije nekih godinu i pol imala biokemijsku. Ja sam ju natjerala da proba jos jednom u Petrovoj, vec je bila zrela s odlukom za donaciju. Otisla sam u sirinu ali ovo je ipak tema o niskom AMH.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sve je to povezano, po meni, ne gledamo AMH kao AMH AMH-a radi, nego vezano za uspjeh, pa onda pokušavamo to povezat s drugim parametrima - FSH, broj antralaca, dob, pa jel' FSH narastao uslijed dobi ili operacije jajnika, pa kakav je bio dheas - barem ja, jer mi je tu nit vodilja Mojca i njen bingo iz prvog IVF-a di je bio dobar dheas, a drugo loše. Ono.. rubrika upotrazi za Sv. Graalom . Enivej, hvala.

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma mislila sam da sam otisla u sirinu s njenim postupcima a mogla sam ti jednom recenicom odgovoriti da nije radila dheas. Naravno da je slika sira od samog AMH. Npr.njen FSH je oko 17. Ona je imala sve skupa transfer mozda 5 zametaka a ja 16 pa nix. Mislim da ce ovo obradovati Mimi81, ona je pitala za trudnoce s niskim AMH.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj taca70 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma mislila sam da sam otisla u sirinu s njenim postupcima a mogla sam ti jednom recenicom odgovoriti da nije radila dheas. Naravno da je slika sira od samog AMH. Npr.njen FSH je oko 17. Ona je imala sve skupa transfer mozda 5 zametaka a ja 16 pa nix. Mislim da ce ovo obradovati Mimi81, ona je pitala za trudnoce s niskim AMH.
    Pls slobodno i dalje ovakav "off topic", pa to je ono najvrijednije - kontekst, stimulacija itd. Puke visine AMH-a... ono... super, ali ovo je puno bolje. Upravo na ovakvom cross-checkingu raznih faktora radi i onaj IVF success calculator i po meni, ima smisla, recimo, on bi uzeo u ozbir da je to mojci prvi postupak i digao bi joj success rate prediction samo zbog toga.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.04.2011. at 15:11

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Baš me veseli ova trudnoća jer su moji nalazi gotovo isti!

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Istina, Taca, veseli me ta trudnoća...ja još uz to imam endometriozu, zapravo ona je glavni krivac za moj nizak amh i visok fsh.
    Hvala ti!

aleksandraj avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Moj FSH je 23, a AMH nisam ni radila, bas kap i taca - dosta mi je negativnih vijesti jer je vjerojatno i on nizak. Medjutim i meni je od prve u MB bila biokemijska. I zato mi je, kao i slucaj iz Tacinog primjera, zao sto neki odbijaju takve zene uzimati u postupak. Mislim, osim lose statistike, ima li jos kog razloga za uskratu lijecenja

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Sve je to povezano, po meni, ne gledamo AMH kao AMH AMH-a radi, nego vezano za uspjeh, pa onda pokušavamo to povezat s drugim parametrima - FSH, broj antralaca, dob, pa jel' FSH narastao uslijed dobi ili operacije jajnika, pa kakav je bio dheas - barem ja, jer mi je tu nit vodilja Mojca i njen bingo iz prvog IVF-a di je bio dobar dheas, a drugo loše. Ono.. rubrika upotrazi za Sv. Graalom . Enivej, hvala.
    sto je mojca imala nizak dheas koji se nakon terapije s deha tabletama poboljsao?
    dhea je svakako vrijedan pokusaja kod onih s niskim amh i(li) losom kvalitetom js..mada ga ja uzimam vec vise od pola godine..mene nazalost nije to dovelo ni do transfera a kamoli do trudnoce..mada brijem da razlozi za neoplodnju nemaju veze s dhea..vjerovatno prije s fulanim tajmingom.
    sretno cure

ivica_k avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

koliko dugo se čeka na nalaz AMH u Vinogradskoj! hvala!

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj ivica_k prvotno napisa Vidi poruku
    koliko dugo se čeka na nalaz AMH u Vinogradskoj! hvala!
    od 3 dana do 2 tjedna, ovisi kako uletiš u njihov timing.

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

postoji li neki dc kada se treba vaditi amh? ili može bilo koji?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    Može bilo koji, opet, neki preferiraju početak ciklusa. Za inhibin mislim da mora bit početak ciklusa, ali nisam 100%,

crvenkapica77 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

moze bilo koji dan , ali kazu najbolje vadit 2-3dc zajedno sa FSH

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Pinky prvotno napisa Vidi poruku
    Bilo koji (i tu nema preferiranja, nije ovisan o danima ciklusa).

Marnie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

AMH bilo koji dan ciklusa, InhibinB najbolje 2. dc

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

bok komadi
    evo nas pred drugim pokusajem, pocinjemo krajem mjeseca..ovaj put ce se raditi ICSI.
    doc preporucuje jacu stimulaciju nego prosli put, dakle umjesto 4 ampule menopura cu uzimati 6, tri ujutro i tri navecer, opet smo u dugom protokolu sa synarela sprejom.
    ne preostaje mi nego da imam povjerenja.

AMH je 0.6 (studeni 0.5, sijecanj 0.8, veljaca 0.9), ali je highlight da sam ocito uspjela sniziti FSH. s 12.6 je spao na 6.09. LH je 4.08, dakle i kvocijent je manji nego sto je prije bio. ne znam kad sam imala tako dobar kvocijent.. obicno je dva zarez nesto..2.2 ili 2.3
    ubijam se u suhim smokvama umocene u maslinovom ulju, pijem vitex i wheatgrass (3 zlicice praha na 1,5dl vode).
    nadam se da cu barem malo uspjeti revitalizirati ove kržljave jajnike pred postupak
    naravno da sve to prestajem konzumirati kad pocnemo stimulaciju..jel..mada sam citala da neki MPOvci preporucuju wheatgrass i za vrijeme stimulacije.
    iskustva?
    hvala
    Posljednje uređivanje od spodoba : 30.05.2011. at 13:55

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Imam pitanje vezano uz DHEA-sO4 (to je taj o kojem tu pričate zar ne?) meni je on prilično nizak baš sam našla neki stari nalaz od 2008 i tad mi je bio 3.90 a ref vrijednosti su 0.9-11.7?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koje je pitanje, Mala Mimi?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Spodoba šta je to wheatgrass i kako to djeluje točno na jajnike jel imaš šta o tome?

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    Spodoba šta je to wheatgrass i kako to djeluje točno na jajnike jel imaš šta o tome?
    a kako bi se reklo na nasem..mlada psenica?
    opcenito djeluje revitalizirajuce..pravi energizer, antioksidanc, sadrzi klorofil, vitamine i minerale, pomaze kod puno stvari tipa anemicnost, djeluje pozitivno na imunoloski sistem..itd
    http://en.wikipedia.org/wiki/Wheatgrass

glede reporoduktivnog sistema djeluje ocito revitalizirajuce i snizavajuce na FSH i podupire rad jajnika. mnoge zene koje se bore s viskim fsh su ga uz pomoc wheatgrass mogli sniziti i stvoriti bolje uvijete ka putu prema bebici.
    moze se nabaviti u obliku praha (1-3 zlicice dnevno na 1,5dl vode) ili u obliku kapsula (preporucena kolicina 2000mg). naravno tko ima volje i vremena moze i sam uzgajati presicu i od toga praviti sok

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala Spodoba ovo mi se ipak čini zdravije nego uzimanje DHEA pošto sam čitala da on diže razinu estrogena što svakako nije dobro za moju endometriozu.
    Ja nemam baš toliko visoki FSH (varira zbog endometrioze od 7 do čak 15) ali i spušta se sam od sebe. Više me je zabrinjavao nizak DHEA-S, no vidjet ćemo možda se i to nešto popravilo usljed terapije bromergonom. Nešto sam čitala da ako je prolaktin visok da DHEA-S može pasti (ako sam dobro shvatila jer je bilo na engleskom).
    Baš me zanima kako će se ovog puta oploditi moje j.s. a ovaj wheatgrass ne bi bilo loše uzimati svejedno

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala Spodoba ovo mi se ipak čini zdravije nego uzimanje DHEA pošto sam čitala da on diže razinu estrogena što svakako nije dobro za moju endometriozu.
    Ja nemam baš toliko visoki FSH (varira zbog endometrioze od 7 do čak 15) ali i spušta se sam od sebe. Više me je zabrinjavao nizak DHEA-S, no vidjet ćemo možda se i to nešto popravilo usljed terapije bromergonom. Nešto sam čitala da ako je prolaktin visok da DHEA-S može pasti (ako sam dobro shvatila jer je bilo na engleskom).
    Baš me zanima kako će se ovog puta oploditi moje j.s. a ovaj wheatgrass ne bi bilo loše uzimati svejedno
    ne znam koliko ste fokusirani i trudnocu van IVF ciklusa. ako jeste, bitno je i da su hormoni ok. bilo bi idealno da jedan mjesec izvadis bazalne vrijednosti kao i FSH, LH i progesteron na 7DPO, da tako imas kompletnu hormonsku sliku za jedan mjesec. ako su ti hormoni zdrmani, onda je teza misija da uopce dodje do trudnoce..u suprotnom bi mogla izmedju postupaka biti i na antibejbi da bi drzala endicu pod kontrolom.
    ako ti je DHEA nizak, onda bi bilo dobro da ga dovedes u red.

meni je moj gyn preporucio dhea7keto unatoc endici koja je doduse odstranjena i bila minimalna, od tada su mi se hormoni poslozili
    do tada mi je E2 peak (dakle pred ovulaciju) bio jako los, dakle polazi se od toga da to nije bilo dovoljno za kvalitetnu ovulaciju.
    kako sam od oktobra par mjeseci bila na ciljanim odnosima i imala dvije inseminacije, doc je pratio hormone citav ciklus i bili su super..

vidi da li ti se situacija popravila uzimanjem bromergona. ja sam bromergon uzimala prosle godine od januara do juna. u augustu sam radila dhea i bio je nizak. ocito da kod mene to nije imalo ucinka.
    btw, vitex ti dobro djeluje protiv endometrioze, uz blagoslov tadasnje ginicke sam ga uzimala uz bromergon..

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Evo sad sam sa transfera 2 se oplodile od 3 a ta treća j.s. što mi se čini dosta dobro kako je bilo. Sad mi je i dr. predložila da bih trebala biti na antibebi pilulama između postupaka jer kao nema šanse da zatrudnim i zbog njegovog spermiograma.
    Vidjet ću kako će mi sad ovo ispasti pa ćemo planirati dalje

venddy avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj spodoba prvotno napisa Vidi poruku
    bok komadi

AMH je 0.6 (studeni 0.5, sijecanj 0.8, veljaca 0.9), ali je highlight da sam ocito uspjela sniziti FSH. s 12.6 je spao na 6.09. LH je 4.08, dakle i kvocijent je manji nego sto je prije bio. ne znam kad sam imala tako dobar kvocijent.. obicno je dva zarez nesto..2.2 ili 2.3
    ubijam se u suhim smokvama umocene u maslinovom ulju, pijem vitex i wheatgrass (3 zlicice praha na 1,5dl vode).
    nadam se da cu barem malo uspjeti revitalizirati ove kržljave jajnike pred postupak
    hvala
    spodoba gdje nabavljaš wheatgrass? Stigao mi je nalaz AMH i jako je nizak 4,5 pmol/L. Hormoni su mi čista katastrofa, ovaj ciklus E2 povišen, sad AMH nizak i izgleda da imam i miom. Kad ovo sve vidim činimi se da najveće šanse imam da drugo dijete dobijem na lutriji.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj venddy prvotno napisa Vidi poruku
    spodoba gdje nabavljaš wheatgrass? Stigao mi je nalaz AMH i jako je nizak 4,5 pmol/L. Hormoni su mi čista katastrofa, ovaj ciklus E2 povišen, sad AMH nizak i izgleda da imam i miom. Kad ovo sve vidim činimi se da najveće šanse imam da drugo dijete dobijem na lutriji.
    zao mi je, bilo je za ocekivati kraj takve hormonske slike
    ja narucujem preko jedne njem. strane i radi se o organic prahu. sigurno to mozes naruciti preko amazon ili ebay..ako ne uspijes javi mi..

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ovo moram podijeliti s vama..citam (ako je vjerovati!!) da je zena cak bez MPO zatrudnila s AMH od 0.03 i FSH 95
    never give up..never give up...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Znam ja ženu s FSH-om oko stotke, na nadomjesnoj terapiji bila, uopće nije razmatrala trudnoću, pokušavala je po drugi put posvojiti, išla dr-u da joj promijeni tablete jer da nema mengu - ona je s podforuma posvojenje i puno njih je zna. Samo, na to stvarno ne treba računati, ako ti se dogodi takav dar s nebesa - uživati, of kors. Život i medicina nisu 1+1=2, to je ta rubrika, u mojoj glavi.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 14.07.2011. at 09:08

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, a propos godina oko 36-37 godina (dg. preuranjene menopauze vrlo rano, valjda u 30-tima, nije zbog toga niti pokušavala MPO). Tad kad je ona začela nije se niti vadio kod na AMH, ali i on je sigurno bio koma nizak, čim je FSH dosegao stotku.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

FSH cu znati tek za nekih dva tjedna (osim ako se ne dogodi cudo, jel), ali AMH mi je 0.16 iliti 1.14, kako po kojoj tablici (opet sam zaboravila koje su koje mjerne jedinice). Godine 33, a sanse za IVF niske, ako ikakve. Po rijecima reproduktivca. Izgleda da je niskim AMH-asicama prirodno najveca nada.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

a kako to da ti fsh nisu radili u okviru prvog cekiranja hormona? nakkn niskog amh je to svakako bitno..kao i odnos fsh\lh..

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Provjeravali smo samo AMH.

Malo je komplicirana prica, nismo se nasli u IVF vodama zbog neplodnosti vec neceg skroz drugog pa je sve krenulo s AMH koji je neocekivano ispao katastrofalan. Ima cijeli topic o tome tu na pdf-u, da sad ne davim ispocetka.

Odnos FSH/LH izgleda uopce nije bitan ovom mojem reproduktivcu - sljedeci su na redu FSH, E2 i jos jednom AMH, na 3. dan sljedeceg ciklusa. Danas sam vadila progesteron, ali jos nemam nalaze.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja isto mislim da je FSH manje bitan nego AMH zato što FSH može varirati dok kod ovog drugog to nisam čula, eto baš me zanima kako će biti kod Kaae bilo bi super da me razuvjeri

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja isto mislim da je FSH manje bitan nego AMH zato što FSH može varirati dok kod ovog drugog to nisam čula, eto baš me zanima kako će biti kod Kaae bilo bi super da me razuvjeri
    pa nije bas..ako je npr. fsh u normali i nije toliko visok a AMH je nizak, onda ce se MPOvci prije upustiti u stimulaciju nego ako je AMH nizak a FSH visok..koliko vidim da je u americi no go za fsh iznad 20..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ne znam. Znam slučajeva da je FSH skroz OK, ali jajnici i AMH pokazaju drugačije stanje i svjedno se ne savjetuje stimulacija (kod nas).

Htjela sam na sve ove slučajeve čudesa reći - fantastično, genijalno - ali to je ipak blagoslov male skupine žena... ono... užasno male. Mislim... ne možeš planirati svoju svakodnevicu očekujući čudo... ono će zadesit svaku x-tu... ali ogroman i većinski postotak ipak neće. To bi trebalo uzeti u obzir kod planiranje MPO-a, po meni, drugo je pokušaji doma, koji ne koštaju toliko novaca i živaca i ne opterećuju logistiku ni malo.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ne znam. Znam slučajeva da je FSH skroz OK, ali jajnici i AMH pokazaju drugačije stanje i svjedno se ne savjetuje stimulacija (kod nas).

Htjela sam na sve ove slučajeve čudesa reći - fantastično, genijalno - ali to je ipak blagoslov male skupine žena... ono... užasno male. Mislim... ne možeš planirati svoju svakodnevicu očekujući čudo... ono će zadesit svaku x-tu... ali ogroman i većinski postotak ipak neće. To bi trebalo uzeti u obzir kod planiranje MPO-a, po meni, drugo je pokušaji doma, koji ne koštaju toliko novaca i živaca i ne opterećuju logistiku ni malo.
    pa jesti individualno, ali fsh nije u svemu nebitan..ok, ako je broj antralaca mali, amh nizak, fsh normalan, moguce je da response bude los..jel. mozda ce u tom slucaju doc reci da se sa stimulacijom priceka sljedeci ciklus..itd
    ali su vrijednosti bitne u najmanju ruku da pokusa odrediti optimalna stimulacija, ako se ide na stimulaciju. neki mpovci preferiraju veliku kolicinu fsh/lh, neki takve pacijente radije stave na polustimulirani ili prirodni postupak..itd..
    bilo bi lijepo da postoji univerzalan recept

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da, bilo bi lijepo. Znam da FSH nije nebitan - kod malog AMH, često znaju čekati dobar FSH-ciklus i dobar broj antralaca - ovi koji se mogu prilagođavati.

AMH navodno ipak nije toliko provjeren marker. Također, AMH po teoriji lovi pad rezerve prije skoka FSH-a.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ponavljamo AMH zato sto je rijec o novijem markeru pa na klinici nista ne uzimaju zdravo za gotovo i zato sto imam premalo godina za takav rezultat. K tome je test radjen dok sam jos bila na antibebi i tako niska brojka, uz ostatak anamneze, nije bila ocekivana. U principu nitko ne misli da ce biti nesto drugacije, ali prije nego mi sluzbeno prisiju neku AMH dijagnozu, reproduktivac hoce vidjeti na sto to lici u redovnom ciklusu. Cisto da se otkloni bilo kakva greska.

Stimulacije i u principu bilo kakvi postupci vjerojatno ne dolaze u obzir. Barem ne u Americi, oni to jednostavno ne rade. Na primjer, nema sansi ici u postupak u prirodnom ciklusu. Skroz informativno sam pitala pa je izgledalo kao da doktoru pricam vic.

Pogledala sam ovaj link http://www.wellsphere.com/general-me...o-i-do/1408906 ali vec u prvom odlomku prica neboluze. "AMH is a very good marker for egg quality - and provides us with a quantitative measure for egg quality and quality. - AMH nema nikakve veze s kvalitetom jajnih stanica. Ono, nula bodova. A i ostatak teksta u principu prica bajke. Low ovarian reserve uglavnom NE ide u IVF. "If you have poor ovarian reserve , IVF is often your best option as it maximises the chances of a pregnancy. IVF allows you to make the best use of the few eggs which are left, by telescoping time." - u principu je najbolja sansa prirodno.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da.. i navodi Dheau... evo čujem neke vijesti iz Amerike da nisu našli razlike za dhea-žene sa i za, ali to je sve tako pepavo, jedan rad kaže ovo, drugi rad ono.

Inače, većina teorije (a i praksa to prati) se, čini mi se, slaže u ovome - loši markeri ovarijske rezerve i mlade godine su - uvjetno rečeno -ipak bolja vijest nego čak i relativno prosječni tj. za dob očekivani markeri i visoka dob.

Naravno da ima iznimaka na svaku stranu jer život ipak nije takav ono if-then-go to itd. - mogla bi ih sad nabrajat pa ću nekog zaboravit - ali to je neka opća smjernica, čini mi se.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 15.07.2011. at 15:30

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mene su recimo uzeli u MB na stimulaciju samo kad mi je FSH bio ispod 15 morala sam ga svaki mj. vaditi, a morala sam izvaditi i AMH koji je bio zadovoljavajući na sreću da nije bilo tako tj. da mi je bio jako nizak vjerojatno bi me odmah otpisali.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni u Mb nisu reagirali na loš AMH jer je po njima to još eksperimentalno. Ali tražili su da vadim FSH prije stimulacije i srećom je bio dobar (7) inače, tko zna.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da kod vas obje preteže i "neproblematična dob". Da se radilo o 45 godina, FSH 15 i još loš AMH - onda bi jedino teški pregovori pomogli, tj. u pravilu bi odgovarali od postupka.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mene vjerojatno nece uzeti u postupak s 33 godine, AMH od 1.14 (0.16). No sve se to skupa razlikuje, jel. Ovdje svastanesto nece, ali nesto drugo recimo hoce.

Ako nista drugo, kazu da mi je progesteron dobar. Kad/ako dodje menga, idemo dalje na testove 3. dana.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

izvjestaj
    nakon neuspjesne fertilizacije putem IVF je ovaj put radjen ICSI. kao i prvi puta, i ovaj put sam bila u dugom protokolu, dakle synarela sprej od 20dc ciklusu ispred pa do stoperice. od 3dc stimulacija s 475IE (6 ampula) menopura. rezultat: 4JS od toga jedna nesto losija (dakle kao i prosli put s 300IE menopura), jedna se oplodila. vracen 4stanicni zametak..nula bodova.

kako mi vrag neda mira, nasla sam podatak da losa reakcija na stimulaciju ima veze i sa smetnjom u metabolizmu folne kiseline, da pacijentice s MTHFR mutacijom cak i 25% losije reagiraju na hormonsku stimulaciju..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kako mi vrag neda mira, nasla sam podatak da losa reakcija na stimulaciju ima veze i sa smetnjom u metabolizmu folne kiseline, da pacijentice s MTHFR mutacijom cak i 25% losije reagiraju na hormonsku stimulaciju..
    Žao mi je za neuspjeh, a ovo sve drugo svodim na... usputne aktivnosti - to MTHFR mutacija i smetnje metabolizma folne aktivnosti - u smislu rubrika "za one koji žele znati više". Ostaje osnova - pogođena stimulacija tj. nepogođena stimulacija i faktor x (sreća). Mislim da je ovdje bila prejaka supresija za low respondera tj. da bi možda trebala probat protokol sa cetrotidima, bez supresije puno unaprijed.

AMH i godine su tu vodilja, a ovo MTHFR mutacije i metabolizam folne... više rubrika "filozofski kutak", po meni. Pls nemojte se ljutit na iskrenosti.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 19.07.2011. at 14:04

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

I ja potpisujem Inu, eto kod mene MTHFR i folna super a odgovor na stimulaciju loš...pa ga ti sad znaj. A u MB sam primjetila da sa Decapeptilima od 3 d.c. se samo 4 folikula potaklo na rast iako je na početku ciklusa dr. vidjela nekih 13 komada. Mislim da je u mom slučaju puno bolje korisiti nekoliko Cetrotida.
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 19.07.2011. at 19:33

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Od kud si sad to izvukla ... Daj pliz link, baš me zanima...

Nekako sam skeptična...
    MTHFR je genetska stavka, a stanje jajnika, više/manje trenutna (ovisna o godinama i mnogim drugim parametrima) stavka.
    S 17-18 god, vjerujem da bi cure puno bolje reagirale na stimulaciju nego sa 38-39, a MTHFR kao genetska stavka, isti je u oba slučaja.
    Naklapam na pamet, ali fakat mi ne štima.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Žao mi je za neuspjeh, a ovo sve drugo svodim na... usputne aktivnosti - to MTHFR mutacija i smetnje metabolizma folne aktivnosti - u smislu rubrika "za one koji žele znati više". Ostaje osnova - pogođena stimulacija tj. nepogođena stimulacija i faktor x (sreća). Mislim da je ovdje bila prejaka supresija za low respondera tj. da bi možda trebala probat protokol sa cetrotidima, bez supresije puno unaprijed.
    Još jednom da te kisnem
    Pričale smo, meni je isto čudno da ti daju toliko jaku supresiju, ali ako dr. tvrdi suprotno?...
    I onda što na kraju? Opet varijanta APP? U nedogled?
    Jednostavno mi nije jasno, svemoguće varijante si probala, fakat mi nije jasno zašto se ne "fata"...

Stranica 5 od 12 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •