Stranica 6 od 12 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 251 do 300 od 582

Tema: AMH, godine i postupci

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

da ne mislite da sam sve izvukla iz rukava

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20137055
    http://www.sciencedirect.com/science...15028206047224
    http://onlinelibrary.wiley.com/doi/1...5.00357.x/full
    http://humupd.oxfordjournals.org/content/13/3/225.full
    itd..
    mojim postom nisam htjela svaliti citavu krivicu na MTHFR, neko spomenuti ga kao jedan moguci faktor.
    na stranu sad odgovor na stimulaciju, ako znamo kakve posljedice ima los metabolizam folata na krvne sudove i organizam opcenito, projicirajte to na reproduktive organe, oocite..itd..
    Posljednje uređivanje od spodoba : 20.07.2011. at 11:16

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj spodoba prvotno napisa Vidi poruku
    da ne mislite da sam sve izvukla iz rukava

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20137055
    http://www.sciencedirect.com/science...15028206047224
    http://onlinelibrary.wiley.com/doi/1...5.00357.x/full
    http://humupd.oxfordjournals.org/content/13/3/225.full
    itd..
    mojim postom nisam htjela svaliti citavu krivicu na MTHFR, neko spomenuti ga kao jedan moguci faktor.
    na stranu sad odgovor na stimulaciju, ako znamo kakve posljedice ima los metabolizam folata na krvne sudove i organizam opcenito, projicirajte to na reproduktive organe, oocite..itd..

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

zna li netko,da li AMH ovisi o FSH??
    zapravo da li AMH može biti skroz nizak ako je FSH normalan..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Može - totalno laički - zato jer FSH tek kad stvar ode kvragu skoči, a AMH se spusti i po par godina (2) prije nego što FSH skoči. Znači, AMH, ako je nizak, ukazuje na to da se nešto se valja iza brda i to relativno brzo (2 godine) i treba ubrzat aktivnosti MPO.

Obrnuto nije zabilježeno, koliko kužim - da je FSH ogroman, a AMH normalan.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.07.2011. at 09:59

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

da nadodam, mislim da ginici malo vrijednosti polazu bazalnim vrijednostima, tj. odnosu FSH/LH..vec kvocijent iznad 2.2 ili 2.5 u korist fsh (ako se ne varam) ukazuje na moguce smanjene rezerve i eventualnu losiju kvalitetu JS..dakle cak i ako je fsh u redu..da sam se s tim bavila dvije godine, odmah bi isla cekirati amh..ovako sam se pouzdala da je sve ok..tj. tada mi je gyn cekirala hormone na 8dc..u stilu ne trebaju bazalne vrijednosti..ovo na 8dc je dovoljan iskaz o hormonskoj slici. tek su mi u MPO centru cekirali bazalne..ali opet nikog nije brigao taj kvocijent..cak sam i pitala jel treba vaditi amh, na sto mo je doc rekao da ne treba (FSH 5.9, LH 2.1)

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Je, je, idealan bi trebao bit 1:1.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ja sam ga uz vitex, smokve i wheatgrass uspjela skresati na ca. 1.44 ili tu negdje..eh sad..koje koristi

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma, daj, nije ti to smokve, wheatgrass i vitex. Nego ti hormoni fluktuiraju. Ja ne pijem ništa od toga, pa mi je, u zadnje 3 godine, taj odnos varirao ovako - otpirlike vađeno 1 godišnje - FSH-LH 1:1 (10 i 9), 3:1 (FSH 9 i LH 3), 1: i nisam računala koliko (FSH 7, LH 5).

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma, daj, nije ti to smokve, wheatgrass i vitex. Nego ti hormoni fluktuiraju. Ja ne pijem ništa od toga, pa mi je, u zadnje 3 godine, taj odnos varirao ovako - otpirlike vađeno 1 godišnje - FSH-LH 1:1 (10 i 9), 3:1 (FSH 9 i LH 3), 1: i nisam računala koliko (FSH 7, LH 5).
    realista i optimista na jednoj temi
    meni je kvotient unazad dvije godine uvijek bio iznad dva. fsh je unazad godinu i pol rastao s 6-7 na osam, proslu jesen je bio 9, pa 12.6. dakle tendencija prema gore. fsh krajem maja je pao na 6.09.
    slucajnost ili ne..uglavnom kura ne steti..menge su postale drugacije itd..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma, nema ti to toliko veze. Ono što vjerojatno "snižava" FSH je da ga vadiš ne 5 dc, nego 2 dc, ja ga odsad uvijek na 2 dc da se ne šokiravam previše i ljepše izgleda.

I apropos svega toga, konkretno za FSH se računa vršna vrijednost - znači najviši izmjeren kao realan - baš zato jer on fluktuira, a nije konstanta kao AMH, tj. niže izmjerena vrijednost ne znači da se stanje "popravilo", to je normalno fluktuiranje hormona u razdobljima promjena.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.07.2011. at 10:25

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma, nema ti to toliko veze. Ono što vjerojatno "snižava" FSH je da ga vadiš ne 5 dc, nego 2 dc, ja ga odsad uvijek na 2 dc da se ne šokiravam previše i ljepše izgleda.

I apropos svega toga, konkretno za FSH se računa vršna vrijednost - znači najviši izmjeren kao realan - baš zato jer on fluktuira, a nije konstanta kao AMH, tj. niže izmjerena vrijednost ne znači da se stanje "popravilo", to je normalno fluktuiranje hormona u razdobljima promjena.
    pa vidjet cemo kakva ce biti sljedeca vrijednost..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma, pokušavam ti reći da je iduća vrijednost FSH-a relativno ireleavantna. Jedini AMH je relevantan, a u prirodi FSH-a je da fluktuira tijekom razdoblja promjena, dok konačno ne skoči i ostane visok.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma, pokušavam ti reći da je iduća vrijednost FSH-a relativno ireleavantna. Jedini AMH je relevantan, a u prirodi FSH-a je da fluktuira tijekom razdoblja promjena, dok konačno ne skoči i ostane visok.
    sve je to jasno, cak i bez AMH broj antralaca govori svoje..jel tako?
    opet brijem da je bolje da mi je kvocijent nizi..ako je visok kvocijent ukazuje na kavalitet JS, neka barem zivim u uvjerenju da ce se na tom polju nesto popraviti

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Jes - već i UZV i broj antralaca je dovoljan. OPet, i u razdoblju fluktuirajućeg FSH-a i dr-ovi (neki) vole pričekat ciklus s manjim FSH-om i većim brojem antralaca.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.07.2011. at 10:34

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Meni je muka kad vas čitam, i pratim, pa se onda mislim, hebate, ovi naši doktori daju uputnice za čekirat hormone daju jedanput godišnje.
    A najradije bi FSH čekirala svaki mjesec nanovo.

Antralce su mi brojali ofrlje, AMH mi nisu ni dali vadit .

Znači, moram sama kesnut pare, jedino tako budem dobila odgovarajuću dijagnostiku...

Dođe mi da otvorim temu "štednja na dijagnostici", pa da se malo usporedimo...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma, sweety, upravo obrnutu poruku želim poručiti, čemu svaki mjesec čekirat FSH? Jes, gore sam napisla, ali čekiranje FSH-a i UZV su ista stvar (FSH u biti samo Maribor vadi, FSH i estradiol, za žene koje fluktuiraju i na rubu su low resonderstva, a još su mlade dobi, ali zato jer ne može napravit UZV - žene su u Hrvatskoj, pa je jednostavnije da izvade i mejlaju hormone (privatno, of kors, ko bi to sve na uputnicu). Dovoljno ti je jednom izvađen AMH... ili UZV 3 dc postupka da se vidi stanje s antralcima - ali, to ti i rade, ne?

Doduše, državne uglavnom nisu tako fleksibilne da se odgađaju postupci zbog trentunog stannja antralaca, a i upitno je koliko se puno time može dobiti. Vjerojatno tako i Mariborčani rade svojima koje su preko uputnice.

Di si u postupku?
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.07.2011. at 10:49

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma zezam se glede čestog vađenja FSH, ne znam da li mi fluktuira, kad sam ga vadila samo jednom.
    NA SD sam.
    UZV na 3dc nikad mi nisu radili. Na moj upit na 8dc, mi je jedna mlađahna doktorica nabrojala 7-10 po jajniku, koliko je to relevantno, ne znam.
    FSH/LH su mi 3:1, godina dovoljno, ovulacije postoje, ali uz slab razvoj ŽT.
    AMH niti u priči nije spomenut...

Naručena na prirodni IVF, nakon što je dr. vidjela da nema smisla naganjat AIH uz loš razvoj folikula.
    Znači, naručena za postupak s najmanje šanse za uspjehom uz napola odrađenu dijagnostiku.
    I onda se mislim, a čemu onda u opće taj potpuno prirodni IVF?

Ma muči me u stvari to što se kod nas u državnim klinikama jako fušeraji.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

o sweety, pa nije to ni los broj antralaca..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Koliko ti je godina ono? U pravilu, ako imaš antralaca - a ovo 7-8 po jajniku je dobro, pače odlično, FSH-LH 3:1 nije dobro, AMH ko zna koliki je, možda neki graničan na normalu, ko bi znao - tipa 15-tak-20tak - onda bi trebala čim prije na stimulirani IVF. Na AMH te niko ne šalje, to se šalješ sama - odeš u vinogradsku bilo koji dc, platiš 200 kn i dobiješ nalaz za 2 tjedna, to ne ide na uputnicu. Evo, meni je AMH 21, antrlaaca u zadnjem ciklusu po 5 po jajniku...

A državne naše klinike imaju toliko ograničenja - od zakona i oplodnje 3 stanice, preko standardnih ograničenja državnog zdravstva u ovakvoj državi. Probaj išarat tamo, pa malo negdje vani, ako možeš, opet i vnai su ogrnaičenja - maribor se čeka godina dana, drugdje su novčana i logistička ogrnaičenja (moraš spavat u Pragu i putovat) itd.

Bitno je vidit što te od svih tih ograničenja najmanje ograničava - a to možeš samo ti sama.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.07.2011. at 11:06

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

THNX curke.
    Znači AMH ne ide preko uputnice?
    Znam da ga rade na VV, ali sam mislila da može na uputnicu.

35g.
    Posljednje uređivanje od sweety : 21.07.2011. at 11:12

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da ne ide, ali ne znam sto posto. Meni je 41, AMH 21, FSH-LH već bio zabilježen 3:1, FSH vršni 10,50, antralci variraju - tipa 10 i li više sve skupa - odgovori na blage stimulacije loši - prazni folikuli - na velike (mariborske) 21 stanica (u 41.-voj), par trudnoća sad u zadnje vrijeme iz IVF-a patoloških - ja vjerujem da je do dobi i kvalitete stanica. U pozadini relativno visokog AMH-a za dob su anovulatorni jajnici u prošlosti (lijevi mikrocističan bio).
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.07.2011. at 11:15

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

a joj ina..i kod tebe je stvar komplicirana, kako god okrenes ne valja

ja sam jucer na moje iznenadjenje dobila termin sljedeci mjesec kod profaća u istoj ordinaciji..netko je otkazao termin sva sreća..rekoh ajde da probam kod njega..htjela sam i prije ali valja čekati dugo na termin..
    tako da cu pitati za taj antagonist s cetrotidima, ali i za ultrakratki.
    vidim da neki poor responderima daju cycloprogynova za veći broj antralaca ili testosteron..mada je to samo pokusaj..mada ovo prvo ne ide s endometriozom..enivej..budem pitala, ako su potrebne neke pripreme..a pitat cu i za DHEA.
    Posljednje uređivanje od spodoba : 21.07.2011. at 11:26

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ajde, i javi prolazno vrijeme, i sretno!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

netko je rekao ovdje da se može izvaditi AMH na VV uz prethodnu narudžbu..zvat ću idući tjedan,prvo moram u lov na uputnicu..

kod mene FSH 5
    LH 1.6
    dr kaže kak je to ok,a čitam okolo kak baš i nije..antralce mi nikad nitko nije gledao...AMH nisam vadila..mislim da definitivno nije nekaj kak treba,kad ni u jednij stimulaciji nisam došla da js...malo čudno da bi oba puta bio loš tajming!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Godina?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

upravo se naručila na VV za vađenje AMH..vade uz uputnicu,ništa se ne plaća!!

naručite se na broj 01 2353 883
    rade AMH,ne rade inhibin B...naručena sam u utorak...dakle jako brzo ide!!!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Godina?
    31

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Malo godina .

*mare* avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Pozdrav cure!

moj amh je 1, fsh 10-12 (kako kada, zadnji je sada bio 10 u 6.mj) 29 godina
    imam jedno pitanje, možda bedasto, ali moram
    spominjete uzimanje dhea-s preparata, jeste li prije toga vadile dhea-s? Mene je to zbunilo jer sam mislila da će mi nalaz biti obzirom na ostale snjižen, a meni je iznad gornje granice? (na poslu sam pa nemam nalaze da napišem kako to točno izgleda)

je li normalno da je dhea-s povišen uz nizak amh i visok fsh?! ništa više ne shvaćam

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

za kaj??za nizak AMH..
    nitko ne zna objasniti gdje su js!!??

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

@mare
    losi FSH i AMH ne moraju znaciti da bi i DHEA trebao biti los..to da je lošiji se zna desiti kod nas old čikenica koliki ti je testosteron? odi na temu 'kvaliteta JS', baš o tome ima dosta.
    stoga nisam sigurna koliko bi produktivno bilo uzimati dhea, tj. mislim da to kod tebe nema smisla.

@kiara79
    iz potpisa vidim da si radila jedan prirodnjak, znaci zaista i bez klomića? koje si protokole imala prva dva puta? dakle nije uopće došlo do punkcije? 0 stanica? moguće je da si poor responder..
    dobro je da vadis AMH, inzistiraj da ti doc prebroji antralce na početku ciklusa..moguce da protokol nije bio optimalan obzirom na tvoju situaciju, stoga ti blago preporucujem da ne ides u postupak dok ne cekiras navedene parametre.
    po kvocijentu fsh/lh je vrlo moguce da je
    Posljednje uređivanje od spodoba : 21.07.2011. at 12:26

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj *mare* prvotno napisa Vidi poruku
    je li normalno da je dhea-s povišen uz nizak amh i visok fsh?! ništa više ne shvaćam
    Ko to zna, ali kao vijemo neke teorije da je to onda dobro - takav povišen je imala mojca, AMH 4,5, FSH malo povišen, nije pila dhea jer zašto kad joj je povišen - ostala trudna iz prve, što i tebi želim.

Jel' normalno - ja bih ekla da je očekivano da bude niži, a ne povišen.

Opet, meni je AMH normalna, dhea niži...

To ti se tek nedavno vadi i sad teoretiziramo svi skupa oko toga.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

1.stimulirani 30 gonala 9 folikula 0 js
    2.stimulirani 20 gonala+10menopura 1 nezrela stanica
    1 prirodnjak čisti 1 folikul u atreziji

dr.rekao da nisam za prirodnjake..
    s obzirom da nam daju samo osnovne lab pretrage,očito moramo sam emalo dublje zagrebati jer mi ovo nema smisla...
    svaki put bez js,mi je gore nego neg beta.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Jel' normalno - ja bih ekla da je očekivano da bude niži, a ne povišen.
    to je normalnije godinama.. za nesto starije..
    nizak amh i visok /visi fsh mogu biti i posljedica endometrioze, operacije na jajnicima itd. stoga u takvim situacijama amh moze biti nizak, a dhea normalan ili cak i visi kao sto je kod mare

kiara
    razumijem te..meni je IVF bez fertilizacije bio psihički strasniji nego negativna beta zadnji put.
    nisi imala supresiju? jeste li razmisljali o menopuru? ovisno stanju hormona/amh mozda bi trebala vecu kolicinu FSH ili promjenu protokola?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

visi fsh mogu biti i posljedica endometrioze, operacije na jajnicima itd.
    Ma daj? Mislim na endometriozu, ne na operacije na jajnicima, operacije su mi logične - odstrani se fizički dio rezerve, npr. ako se uz cistu mora malo i jajnika maknuti. Ovo da endometrioza diže FSH... nije mi logično, zašto bi ona imala utjecaja na pool stanica? Odoh proguglat.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma daj? Mislim na endometriozu, ne na operacije na jajnicima, operacije su mi logične - odstrani se fizički dio rezerve, npr. ako se uz cistu mora malo i jajnika maknuti. Ovo da endometrioza diže FSH... nije mi logično, zašto bi ona imala utjecaja na pool stanica? Odoh proguglat.
    da, tako sam citala..ako endometrioza moze imati negativan ucinak na rezervu i kvalitetu kao sto to izvori tvrde, onda je logicno i da amh pada, a fsh bude visi
    http://www.j-endometriosis.com/publi...B7D8648E3&t=JE
    Posljednje uređivanje od spodoba : 21.07.2011. at 12:50

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

spodoba,dr.kaže da nije za mene dugi protokol,da navodno naginjem ka PCO,pa će doči do hiperstimulacije..ah da,i desni jajnik mi nije moguće aspirirati,pa mi ostaje samo lijevi...dali su mi cetrotide i na kraju se opet predomislili..
    sad sam na listi za lijekove opet za gonal!!
    uhhh..

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ina22 je maherica u protokolima..s puno iskustva..meni to sve ne zvuci logicno..ako naginjes HS onda bi s ovom kolicinom lijekova trebala dobiti puno vise stanica.. zbunj..zbunj..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da, tako sam citala..ako endometrioza moze imati negativan ucinak na rezervu i kvalitetu kao sto to izvori tvrde, onda je logicno i da amh pada, a fsh bude visi
    http://www.j-endometriosis.com/publi...B7D8648E3&t=JE
    O, bravo, zanimljivo, i prvi put vidim za taj direktni link - ako je endometriom na jajniku i na taj način ga pritšiće, kužim, i fakat je OK. Evo, sad i mojih 2 centa na ovu temu - blaga endometrioza (vidljiva samo na operaciji koju sam iščačkala), AMH 21.

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

O, bravo, zanimljivo, i prvi put vidim za taj direktni link - ako je endometriom na jajniku i na taj način ga pritšiće, kužim, i fakat je OK. Evo, sad i mojih 2 centa na ovu temu - blaga endometrioza (vidljiva samo na operaciji koju sam iščačkala), AMH 21.
    kao sto si rekla, u mladosti imala puno aovulatornih ciklusa zbog mikrocisticnih jajnika..sto objasnjava situaciju.
    i jos jedan faktor da spomenem - zaraslice...dakle sto od endoemtrioze ili operacija. recimo u OP izvjestaju od proslogodisnje operacije stoji blago receno da je desni jajnik malte ne ugusen od zaraslica OP-a slijepog crijeva koja je bila prije 30 godina..

kad listas ovu temu, vidis koliko cura koje i nemaju toliko puno godina a ratuju s endometriozom i zacecem i cini mi se trebaju vise postupaka da dodju do trudnoce (barem mi se tako cini)...cesce su low responderi i u mladjoj dobi..itd valjda ima nesto u ovome sto stoji u gore navedenom linku..
    Posljednje uređivanje od spodoba : 21.07.2011. at 13:05

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Je, je, ima smisla.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ina22 je maherica u protokolima..s puno iskustva..meni to sve ne zvuci logicno..ako naginjes HS onda bi s ovom kolicinom lijekova trebala dobiti puno vise stanica.. zbunj..zbunj..
    tako je..i ja se nadala da ću dobiti baren 6-7 js...kad ono šipak..
    zapravo ni ne znam počemu se zaključuje da imam PCOS-cista nemam,niti sam ikad imala,omjer LH i FSH ne upućuje na PCOS...mislim da me dobro vozaju,a ja ne znam kak da si pomognem!

*mare* avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

ok ajde kad me vi već razumijete imam pitanje; kakvu rekaciju mogu očekivati sa klomifenom?
    ne mislim na kvalitetu, ona je na žalost upitna i tu pali valjda samo broj pokušaja da bi se "napikla" kvalitetna stanica, ali koliko komada da očekujem?

u svakom slučaju nekako imam dojam da nizak amh sve više postaje problem kod sve mlađih žena

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ko će ti to reći, to je malo gatanje u kuglu. Koliko si inače dobivala? Jesi već imala IVF idobijala stanice? 1-2, nadajmo se, samo na temelju AMH-a kažem.. inače prije je bila teorija da je samo klomifen ne za IVF, nego da ga se mora malo nabildat i s nečim drugim - gonali, menopuri.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Meni je za taj visoki FSH dr. Radončić rekao da je to normalno i da on varira kod endometrioze, meni je bio i do 16 pa padao. AMH lani bio 19 nije baš sjajan s obzirom na godine(32) kad vidim ovaj od Ine
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 21.07.2011. at 16:18

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma, koliko ja kužim, u pozadini relativnog visokog AMH-a za dob su u mladosti anovulatorni ciklusi (bilo detektirani, bilo ne).

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

osim toga je pitanje koliko se dugo kitis s endicom..mare ja sam i s pola klomifena dobivala 2-3..po hormonskoj slici se radilo barem o dva puna..koliko si dobivala kad ste bilui na ciljanim i uz koju kolicinu klomica?

Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Imam 31 godinu, AMH mi je 20,7 pmol/L. Da li je to ok za moje godine ili moze biti bolji?

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Cure, nemojte me dodatno bedirati, jer moj AMH u 12/2010 je bio 13,8 pmol/L ...i čini mi se da ću ga opet ponoviti u 12/2011 da vidim kojom brzinom godišnje opada ...već sam malo bila zaboravila za AMH, a sad me opet brine uz sve ostale dijagnoze koje mi se iz mjeseca u mjesec otkrivaju

spodoba avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mury, meni je prvi amh bio 0.5 (11/2010), pa onda je skocio na 0.8 pa na 0.9 (2/2011). to je sve bilo pred prvi IVF. amh nakon IVF-a je bio 0.6 (5/2011)..
    kako mi vrag neda mira, postoje jos neke poveznice AMH i tezinom..s BMI (nemojte misliti da se drzim toga kao pjan plota, naravno da bestija endometrioza, godine itd..igraju ulogu)..ali svakako trebam smrsati..BMI od 26 je puno..ok, 25 je granica i jednostavno se ne osjecam dobro. ako se dobro odrazi na sliku AMH, ok..ako ne, opet dobro..pa makar i mrvicu.

nekad je bolje ne znati. fakt je da nije visok, cinis sto je moguce...a vidim da si imala i dvije prirodne trudnoce..nadam se da ce se opet uloviti..
    Posljednje uređivanje od spodoba : 21.07.2011. at 20:21

Stranica 6 od 12 PrviPrvi ... 45678 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •