Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Sanosvit - da ili ne?

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno Sanosvit - da ili ne?

Pedica nam preporučila od 1. 10. pet kapi D vitamina jedan dan, odnosno multivitaminski sirup Sanosvit drugi dan. I tako do 1. 5. 2011.

Maša je pila D vitamin u prvoj godini i pedica nam je rekla da ga pije opet od 1. 10 do 1. 5. 2011. I ok, nema beda, manje je sunca, manje smo vani... istina, nismo još počeli.

Rekla nam je i da kupimo i Sanosvit sirup (multivitaminski sirup sa željezom) te da joj dajemo jedan dan D vitamin, drugi dan sirup. Odmah smo ga kupili.

No, odlučila sam joj NE DAVATI SANOSVIT jer mislim da prehranom unosi dovoljno i vitamina i minerala (svako jutro žitarice bez mlijeka koje neće omesti apsorpciju željeza, svaki dan povrće uz dva puta tjedno, nekada i tri puta meso, dva puta tjedno riba, dva puta tjedno kuhano jaje, svaki dan voće (jabuka, kruška, grožđe, šljiva... ovisno o sezoni), istina, ne puno, ali mislim da je za nju sasvim dovoljno).

Osim toga, pročitala sam da većina uzročnika bolesti treba željezo za svoj rast pa ljudi s povećanom razinom željeza imaju češće infekte (knjiga Oprez, ovo je zdravo).

Istina, M. je prilčno sitno dijete, ali dobro jede, živa je, vesela, zdrava (nedavno je imala začepljen nosić, ali nije dugo trajalo i rješavali smo pumpicom).

Glupo mi je trpat joj taj sirup (koji btw, navodno otvara apetit) ako jede raznoliko i zdravo oko čega se zaista trudim.
    Pedica me uopće nije ni pitala što mala jede nego mi je samo rekla da kupimo taj sirup.
    E sad, da li joj onda davati D vitamin svaki dan ili svaki drugi?
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 12.10.2010. at 02:25

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ja bih joj davala samo D vitamin, svaki dan, ali manje, max. 3 kapi. 5 kapi je puno, ako dijete nije sklono rahitisu i ne pokazuje nikakve deformacije kostiju, tipa kokošja prsa i sl.

nova nada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

moja pije sanostol, uopće nema željeza.samo 9 vitamina. ima tu i i d vitamin pa joj ne dajem posebno iako je ped preporučila tijekom zime 3 kapi svaki dan.

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Ema je pila Sanosvit, ali ona nije htjela jesti...baš nikako i ništa. Nikad nije bila gladna i što bi duže čekali s obrocima da ona "ogladni" (a to se baš nikad nije dogodilo), želudac joj je bio sve manji i ona je još rijeđe jela.
    Pomogao nam je utoliko jer joj je ipak malo otvorio apetit, a i vitamina je unosila dovoljno.

U tvom slučaju, ako curka jede raznovrsno i normalno, ne vidim potrebu za tim. Nama je pedica preporučila 3mj. Sanosvita, pa 3mj. pauze...pa opet ako treba...nikako godinu dana u komadu, pa makar to bilo i svaki drugi dan.

I da, rekla je kad je bolesna da svakako prestanemo s davanjem bilo kakvih vitaminskih pripravaka jer oni hrane bakterije i viruse.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ma, ova moja ima tri glavna obroka uz dva međuobroka plus dojenje. A jede zbilja sve. Od poriluka, preko prosa do smuđa

Goga25 avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Ma, ova moja ima tri glavna obroka uz dva međuobroka plus dojenje. A jede zbilja sve. Od poriluka, preko prosa do smuđa
    Pa baš zato kažem...ja ne bi niš davala.

laky avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006
    vječita lutalica......na samom jugu ,srcem u Slavoniji

Početno

Citiraj Goga25 prvotno napisa Vidi poruku
    Ema je pila Sanosvit, ali ona nije htjela jesti...baš nikako i ništa. Nikad nije bila gladna i što bi duže čekali s obrocima da ona "ogladni" (a to se baš nikad nije dogodilo), želudac joj je bio sve manji i ona je još rijeđe jela.
    Pomogao nam je utoliko jer joj je ipak malo otvorio apetit, a i vitamina je unosila dovoljno.

U tvom slučaju, ako curka jede raznovrsno i normalno, ne vidim potrebu za tim. Nama je pedica preporučila 3mj. Sanosvita, pa 3mj. pauze...pa opet ako treba...nikako godinu dana u komadu, pa makar to bilo i svaki drugi dan.

I da, rekla je kad je bolesna da svakako prestanemo s davanjem bilo kakvih vitaminskih pripravaka jer oni hrane bakterije i viruse.
    i mi imamo ovaj problem od nedavno Lu skroz slabo jede ima 12 kg tek a visoka 91 .Goga tko radi taj sirup neznam ima li ga u BIH

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

laky, ja sam i BiH, ja sam mom malom kupila VITACID sirup, za otvaranje apetita, nema željeza, samo vitamini i meni je super, super jede kada ga pije, iače je bio grozan za hranjenje.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •