Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 95

Tema: U vrtiću odbili dati djetetu antibiotik

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno U vrtiću odbili dati djetetu antibiotik

Da li se tko sreo sa takvom situacijom?

Dakle, došli smo u vrtić sa potvrdom od drice da je dijete zdravo, ali i sa svojim antibiotikom koji treba popiti u određeno vrijeme kako bi dovršili terapiju.
    Na to je vrtić odgovorio da oni neće dati djetetu antibiotik, jer po nekakvom pravilu oni to nisu dužni.
    Već smo mi dužni osigurati na drugi način da dijete dobije pravovremeno antibiotik.
    KAŽE DA DIJETE NE SMIJE NOSITI ANTIBIOTIK U VRTIĆ !??

I sad sam u čudu?

Je li to istina?
    Da li netko zna postoji li nešto na tu temu u nekom Pravilniku ili Zakonu?
    Temeljem čega si vrtić dozvoljava takav stav?

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Istina, kod nas u vrtiću tete nesmiju davati apsolutno nikakve lijekove djeci...
    Čak niti protiv temperature....
    To nam je ravnateljica rekla odmah kod upisa.

Dijete koje pije antibiotik nebi trebalo ići u vrtić....
    Barem ja svoje nikad ne šaljem kad su na bilokakvoj terapiji.....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 21.10.2010. at 14:31

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Doktorica mi je dala bolovanje prva 4 dana dok je dijete zarazno i rekla da nakon toga dijete ide u vrtić. Šta da radim preostalih 6 dana (ok tu je i vikend)? Bolovanje nemam, na posao moram?

A da li su ti rekli temeljem koje odredbe, zakona ili nečega je to? Voljela bih pročitati da vidim šta smijemo, šta ne?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj MikiMama prvotno napisa Vidi poruku
    Doktorica mi je dala bolovanje prva 4 dana dok je dijete zarazno i rekla da nakon toga dijete ide u vrtić. Šta da radim preostalih 6 dana (ok tu je i vikend)? Bolovanje nemam, na posao moram?

A da li su ti rekli temeljem koje odredbe, zakona ili nečega je to? Voljela bih pročitati da vidim šta smijemo, šta ne?
    A temeljom koje odredbe vas je pedijatrica poslala u vrtić pod terapijom? Druga stvar ako si ti to tražila zbog ne mogućnosti bolovanja, ali mislim da nema pravo vas poslati u kolektiv pod terapijom (ako nisi tražila) .

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mislim da doktorica nije u pravu, da ti treba dati bolovanje sve dok dijete uzima terapiju.

Nama su na roditeljskom sastanku u vrtiću rekli da tete ne daju dijetetu antibiotike i nikakve lijekove, osim u specifičnim slučajevima kroničnih bolesti, i prema posebnom dogovoru između teta, medicinske sestre u vrtiću, pedijatra i roditelja.

Mislim da je to u redu, i ne bi se složila sa doktoricom da je dijete nakon 4 dana antibiotika koji se uzima 10 dana, spremo na vrtić. Niti radi drugih, a još manje radi svog imuniteta.
    Posljednje uređivanje od Deaedi : 21.10.2010. at 14:46

cinderella avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

U Ugovoru kad ste se upisali u vrtić ti sve piše. Tamo piše da se lijekovi kao što je antibiotik NE SMIJU davati u vrtiću.
    Posljednje uređivanje od cinderella : 23.10.2010. at 15:51

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dijete koje pije antibiotik ne bi trebalo u vrtić (zbog sebe, iako nije zarazno za druge). Tete već godinama ne daju nikakvu terapiju (osim protiv temperature ako je hitno, ali i za to se mora potpisati formular).
    Nama su ta pravila bila izložena davno kod upisa prvog djeteta u jaslice i još kasnije ponovljena na roditeljskim sastancima.
    Ja se čudim da kod vas o tome nije bilo govora, a čudim se i pedijatru koji je poslao dijete u vrtić pod terapijom.
    Posljednje uređivanje od sirius : 21.10.2010. at 14:37

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Dijete koje pije antibiotik ne bi trebalo u vrtić (zbog sebe, iako nije zarazno za druge). Tete već godinama ne daju nikakvu terapiju (osim protiv temperature ako je hitno, ali i za to se mora potpisati formular).
    Nama su ta pravila bila izložena davno kod upisa prvog djeteta u jaslice i još kasnije ponovljena na roditeljskim sastancima.
    Ja se čudim da kod vas o tome nije bilo govora, a čudim se i pedijatru koji je poslao dijete u vrtić pod terapijom.
    Potpis pod ovo.
    Nama je to receno kad smo dosli razgledati vrtic prije upisa, s objasnjenjem da u vrticu nemaju sluzbu dezurne medicinske sestre (koja u nekim vrticima ovdje postoji), a nitko osim strucno osposobljenog osoblja (znaci medicinske sestre) u vrticu ne bi smio dati djetetu antibiotik.

Dijete do kraja terapije nisam slala u vrtic, ili, ako bi pedica rekla da ipak smije u vrtic, "namjestili" bi vrijeme davanja antibiotika tako da ga mozemo dati kod kuce (prije odlaska u vrtic / po povratku kuci).

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Samo malo ako je dijete na antibiotiku kako je onda zdravo?
    A bolesnoj djeci svakako nije mjesto u vrtiću, pa prema tome ni odgajatelji im ne mogu dati terapijju! Izuzetak je terapija za alergiju i febrilne konvulzije.
    A paravilnik koji spominješ se zove Pravilnik o postupanju u rizičnim situacijama i slobodno pitaj odgajatelje da ti ga pokažu tj. trebao bi i biti na vidljivom mjestu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    A bolesnoj djeci svakako nije mjesto u vrtiću, pa prema tome ni odgajatelji im ne mogu dati terapijju! Izuzetak je terapija za alergiju i febrilne konvulzije.
    A paravilnik koji spominješ se zove Pravilnik o postupanju u rizičnim situacijama i slobodno pitaj odgajatelje da ti ga pokažu tj. trebao bi i biti na vidljivom mjestu.

U teoriji nije zarazno nakon četri dana na antibiotiku. Pa samim tim nije opasno za ostalu djecu.

Ali nije idealno za dijete, jel nije potpuno zdravo.
    Posljednje uređivanje od sirius : 21.10.2010. at 14:43

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    MaliMimi, ako dijete nije zarazno, zdravo je a kure antibiotikom se moraju završiti do kraja i kada dijete ozdravi, no drugi par rukava je taj što zbog sebe ne bi trebao ići u kolektiv.

oriel avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

I kod nas ista stvar, antibiotik nikako, a eventualni sirup protiv kašlja, kapi za nos i sl. uz pismenu potvrdu roditelja.
    I po meni je to u redu.
    T. nikad ne ide u vrtić ako je pod bilo kakvom terapijom.

Nika avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nisam bila u situaciji da moram poslati dijete u vrtić dok prima antibiotik no pedijatrica je rekla jednom da može u vrtić i naravno zatvorila meni bolovanje a mali je morao još završiti sa antibiotikom par dana i tada je deda pričuvao klinca tih par dana, no što da nije mogao?!

U našem vrtiću roditelji potpisuju jesu li suglasni da se djetetu spušta visoka temperatura sa paracetamolom, nisam upoznata postoji li i što piše u pravilniku o zdravstvenoj njezi u kolektivu, ili već klako se zove...

Baš i mene zanima što u takvoj situaciji?

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Nema veze što nije zarazno ali dijete još nije zdravo ako prima terapiju zar ne, inače bi se moglo i prestati s uzimanjem antibiotika čim prođu simptomi

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I kod nas je takvo pravilo i smatram da je to sasvim u redu jer dijete nakon 4 dana antibiotika koji se treba uzimati 10 dana nije zdravo. Zao mi je sto je tebi dr samo toliko dana odobrila, ali dijete koje uzima antibiotik svakako nije zdravo, nakon 4 dana samo nije zarazno.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Imunitet je najslabiji još bar tjedan dana nakon uzimanja antibiotika, tako da ako ne zbog druge djece i eventualne zaraznosti koje više ne bi smjelo biti ako se radilo o bakterijskoj upali, dijete bi trebalo ostaviti doma zbog njega samog da ne navuče još nešto gore

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ja nisam ništa tražila, došla sam s bolesnim djetetom doktoru. Došla sam i na kontrolu doktoru i doktor je rekao da je dijete zdravo i da može u vrtić.

Nika, mi u vrtiću nismo ništa potpisivali niti su nas pitali. Šta, to je nešto kao suglasnost da im se spušta temperatura kad oni misle da bi to trebalo ili na lijek koji koriste?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja nisam ništa tražila, došla sam s bolesnim djetetom doktoru. Došla sam i na kontrolu doktoru i doktor je rekao da je dijete zdravo i da može u vrtić.
    Rekla bi da imate problem s pedijatrom, a ne sa tetama u vrticu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Nika, mi u vrtiću nismo ništa potpisivali niti su nas pitali. Šta, to je nešto kao suglasnost da im se spušta temperatura kad oni misle da bi to trebalo ili na lijek koji koriste?
    Ne znam koja im je čarobna granica za spuštanje (vjerojatno kad vide da je dijte loše, a mjerenje potvrdi povišenu temperaturu), ali u principu daju samo paracetamol (tako je pisalo na našem formularu).
    Nemam iskustva sa temperaturom , ali mom sinu su davali paracetamol kada ga je zabolio zub dok su čekali da ja dođem po njega.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Na upisu u (ZG državni) vrtić nam je rečeno da djeca s antibiotikom ne smiju u vrtić, tj. da se smatra da je to još period rekonvalescencije i da tete ne smiju davati djeci antibiotik i da nas mole da pod antibiotikom dijete ostane doma, a roditelji na bolovanju. Doktorica nam je uvijek davala za to bolovanje, ne samo zbog zaštite grupe, nego zato jer je smatrala da se dijete nije dovoljno oporavilo za boravak u kolektivu. Problem je u pedijatrici, rekla bih.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

U našem vrtiću ako se kod prvog razgovora sa psihologom i med. sestrom ustanovi da postoje neke posebnosti vezane uz dijete dakle alergije, feb. konvulzije da u tim slučajevima odg. smije djetetu dati određenu terapiju jer to su stanje kod kojih se ne može čekati da dođe roditelj.
    Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 21.10.2010. at 14:58

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

I ukoliko vaš pedijatar ima takvu praksu da djecu pod antibitikom smatra zdravom i šalje u vrtić, onda prilikom prepisivanja antibiotika treba odabrati onaj koje se daje svakih 12h, a ne koji se daje svakih 6 ili 8h, a kako bi ga mogao dati roditelj.

bauba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

potpisujem Deaedi.
    kada smo mi bili bolesni, doktorica je odmah pitala kome da piše bolovanje-meni ili mm i to punih 7 dana predviđene terapije.
    potpuno se slažem da tetama nije "posao" davati sirupe, antibiotike ect. u koliko se ne radi o specifičnim slučajevima.
    ne smijem ni pomisliti na što bi to počelo ličiti vremenom-da tete počnu i "doliječivati" našu djecu.
    Miki, vjerujem da ti je teško i da si revoltirana ali promisli malo što tražiš od vrtića.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nama su isto izričito naglasili da se djetetu u vrtiću ne daje antibiotik.

Ovdje pedijatar nikako nije u pravu, nije ti smio zatvoriti bolovanje dok je dijete na terapiji.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Nama su isto izričito naglasili da se djetetu u vrtiću ne daje antibiotik.

Ovdje pedijatar nikako nije u pravu, nije ti smio zatvoriti bolovanje dok je dijete na terapiji.
    potpis. i na deaedi s uzrokom problema.

a da je teško, je, dobiti deset dana bolovanja.
    al nije to jedina situacija.
    ja sam imala tetu čuvalicu, i kad se ona razbolila, što sad? ne možeš dobiti bolovanje jer je dijete zdravo, i ja sam zdrava, i svi smo zdravi. godišnji je bilo jedino rješenje.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam imala tetu čuvalicu, i kad se ona razbolila, što sad? ne možeš dobiti bolovanje jer je dijete zdravo, i ja sam zdrava, i svi smo zdravi. godišnji je bilo jedino rješenje.
    Jes, isto je i kad se baka razboli, ne možeš dobit bolovanje na činjenicu - razbolila se baka. Opet, ne možeš imat 3 buffera koji će ti čekat spremni za what-if slučaj... Sve se svodi na snalaženje..

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Niti nam pedijatrica daje "ispričnicu" za vrtić prije nego se završi terapija niti bi nas u vrtić primili bez te potvrde, a varijanta da oni daju antibiotik (ili koji drugi lijek) uopće ne dolazi u obzir. A naš je vrtić inače vrlo liberalan po svemu drugome.

Naš je problem što bi naša pedijatrica uvijek dijete zadržala doma tri tjedna i uvijek prepisivala antibiotik. Još s vratiju! Upravo sam imala lagani okršaj s njom danas, a čini se da nas čeka još... Ali to je već druga tema.

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nas vtic ima dezurnu med.sestru koja jedino sto smije dati od ljekova djetetu je paracetamol ako je temperatutra previsoka ili naglo raste a roditelj jos nije dosao po djete.
    drugi nikakvi ljekovi ni pod razno.to nam je receno odmah pri upisu.u pravili ribicu nikada ne saljem u vrtic dok je pod terapijom-ali da iz nekog razloga moram-nariktala bi doze tako da izbjegnemo vrticko vrijeme.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nisam pročitala sve postove do kraja, ali moram pitati? Pa kakvi su to pedijatri koji ne daju bolovanje roditeljima za dijete koje je bolesno?
    Mislim onak, ako pije antibiotik, bolesno je, ne može u vrtić, pa s kim da bude onda? Bolovanje od 4 dana, ono čim malkice prizdravi ajmo opet u osinjak??? Nama naša to nikada nije napravila. Uredno sam na bolovanju do zadnjeg dana terapije.

I da, smatram da je u redu da tete nisu dužne davati djeci terapije...

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

dijete možda nakon 4 dana antibiotika nije zarazno, ali zdravo definitivno nije.
    mijenjaj pedijatra.

lelica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

slažem se mijenjaj pedijatra

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

nama je politika nedavanja antibiotika i ostalih lijekova u vrtiću obijašnjena još na uvodnom sastanku prije nego smo potpisali ugovor.

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ja ne bih bila tako radikalna - to mi zvuči kao nesporazum, a ne kao razlog za mijenjanje pedijatra.
    Samo drugi put traži da ti bolovanje traje do kraja uzimanja antibiotika.

Inače, moja je starija kći išla u vrtić od 1997 do 2001, u dva različita grada i u oba je vrijedilo pravilo "dok pije antibiotik ne smije u vrtić!".

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

oduvijek se BOLESTAN u vrtić ne može-a dijete na antibiotiku nije zdravo.

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

OK, to "bolestan" u stvari bi trebalo značiti zarazan.
    Jer ima gomila djece s bolestima koje nisu zarazne koja dolaze svaki dan u vrtić.
    Ima puno djece koja su zarazna, ali ne trebaju antibiotike. Na žalost i ona često dolaze u vrtić iako ne bi trebala.

Ja sam cjepidlaka i pravila shvaćam doslovno.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Mater Studiorum prvotno napisa Vidi poruku
    Jer ima gomila djece s bolestima koje nisu zarazne koja dolaze svaki dan u vrtić.
    Ima puno djece koja su zarazna, ali ne trebaju antibiotike. Na žalost i ona često dolaze u vrtić iako ne bi trebala.

Ne nebi trebalo bolestan značiti i zarazan, kod nas su točno opisana stanja s kojima djeca ne bi trebala dolaziti u vrtić i tog se pridržavamo. Dakle i ono dijete koje je bolesno a nije zarazno bi prvenstveno radi sebe trebalo ostati kod kuće jer u vrtiću se tete ne mogu adekvatno posvetiti njezi tog djeteta.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Mater Studiorum prvotno napisa Vidi poruku

ne nebi
    nije bitna samo zaštita druge djece, nego i onog koje je bolesno
    kad dijete nakon 3-4 dana ode natrag u kolektiv, lako je moguće da pokupi prvi virus koji naiđe, pa opet bakteriju, pa držnedaj, imunitet na nuli.

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj krumpiric prvotno napisa Vidi poruku
    ne nebi
    nije bitna samo zaštita druge djece, nego i onog koje je bolesno
    kad dijete nakon 3-4 dana ode natrag u kolektiv, lako je moguće da pokupi prvi virus koji naiđe, pa opet bakteriju, pa držnedaj, imunitet na nuli.
    Mislila sam reći da ima puno djece koja idu u vrtić s kroničnim bolestima koje nisu zarazne. I biti će bolesna svaki dan svog života tako da je pravilo "samo zdrava djeca smiju u vrtić" besmisleno.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Odgojitelji NE SMIJU davati nikakve ljekove djetetu u vrtiću
    Ako dijete pije antibiotik takvo dijete "ne bi trebalo biti u vrtiću" na žalost vrijeme je takvo da dijete ćim mu se skine temperatura ide u vrtić pa kad u vrtiću dobije opet temperaturu (prestane djelovanje lijeka) onda roditelji ne mogu doč po dijete u vrtić i onda smo mi odgojitelji u problemu..." što s djetetom koje ima temperaturu a ne smiješ mu ništa dati? što ako se pojave konvulzije?"
    Mi nemamo samo jedno takvo dijete...mi ih imamo najmanje 20 u skupini...i da se bilo što desi bilo kojem od te djece naravno da smo u problemu jer svako dijete im pravo na ravnopravnu ljubav, nježnost, pažnju
    kad imate "bolesno" dijete u skupini imate PROBLEM jer svu svoju pažnju htjeli vi to ili ne MORATE posvetiti tom bolesnom djetetu i ne možete ga ostaviti po strani....

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj brane prvotno napisa Vidi poruku
    što s djetetom koje ima temperaturu a ne smiješ mu ništa dati? što ako se pojave konvulzije?"
    čekaj, ne kužim, zašto mu ne smiješ davati ništa za snižavanje temperature?
    moj je nedavno imao temperaturu, meni je trebalo više od sata da dođem po njega, naravno da su mu tete snižavale temperaturu, pa ja bih prva graknula da mu nisu ništa dale.

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    čekaj, ne kužim, zašto mu ne smiješ davati ništa za snižavanje temperature?
    moj je nedavno imao temperaturu, meni je trebalo više od sata da dođem po njega, naravno da su mu tete snižavale temperaturu, pa ja bih prva graknula da mu nisu ništa dale.
    mi djeci ne smijemo davati nikakve ljekove...prvu pomoć u slučaju ozljede znamo djetetu pružiti ali ljekove u niti jednom obliku djetetu ne smijemo davati jer nikad ne znaš kako će neko dijete u datom trenutku reagirati na određeni lijek....

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

pedijatar definitivno nije smio zatvoriti bolovanje
    dijete koje još uzima antibiotike ne bi smjelo u vrtić, jer nije zdravo

Mali Mimi, točno to što ti kažeš

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Kod antibiotika uvijek postoji opasnost od alergijske reakcije i to je jedan od razloga zašto tete ne bi trebale davati antibiotik.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

nedavanje lijekova u vrticu je zapravo zastita djeteta.Odgajatelji nisu zdravstveno obrazovani niti moraju biti osim znanja pruzanja prve pomoci u hitnim situacijama, ali i za te slucajeve je tu odgovorna medicinska sestra u vrticu ako je vrtic ima. Bez obzira na cinjenicu da dijete vec uzima taj lijek nikad se ne moze iskljucit mogucnost alergijske reakcije. A svako dijete koje uzima lijek za akutnu bolest je tada i bolesno i stoga nebi trebalo u kolektiv. Znam da je ponekad tesko ako teta u vrticu odbije dati nekakv sirup ili kapi za koje se smatra da su pomocno sredstvo , al zamislite situaciju da svako od dvadesetak djece uzme si za pravo da mu se daje ikakva terapija u vrticu. O cem bi tete stigle dalje razmisljat neg u odredjeno vrijeme dat nekom djetetu nesto...
    Izuzev su kronicno oboljela djeca koja uz predocenje medicinske dokumentacije i tocno propisane terapije, trebaju svu terapiju dobivat u vrticu. Za to je opet odgovorna medicinska sestra pa treba porazgovarati sa njom.
    A sto se tice temperature, prvo bi se trebalo probati fizikalnim metodama skidati , ne treba odmah na paracetamol, a u slucajevima da roditelj ne moze uskoro doci po dijete, a djete je lose i temp ne pada u dogovoru s roditeljem se daje lijek- paracetamol.
    Izuzev su djeca sa febrilnim konvulzijama u anamnezi.
    Posljednje uređivanje od kasiopeja : 24.10.2010. at 13:45

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

mislim da tete ne smiju davati niti lijekove za snižavanje temperature. moj je prije neki tjedan zakurio u vrtiću pa me teta nazvala i rekla da mu ništa ne smiju dati. muž je brzo otišao po njega. e sad kakva je procedura ukoliko djetetu jako skoči temperatura, a roditelji nikako nisu u mogućnosti doći brzo po njega nemam pojma.
    u vrtiću bi zapravo trebala raditi medicinska sestra.

smrdljiva čarapa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Vrtić je ustanova za zdravu djecu. Bolesna djeca i djeca pod terapijom trebaju biti kući radi zaštite njih samih a i zaštite ostale djece. Ako drugačije nije moguće, mama sa početka priče treba terapiju namijestiti u vremenu u kojem je ona može davati kući.
    Ni jedan vrtić nema dežurnu medicinsku sestru - kao što neki od vas pišu - već je ta medicinska sestra zaposlena na poslovima unaprejeđenja, prevencije i zaštite zdravlja sve djece (često je njih 500 i više djece na jednoj medicinskoj sestri), higijeni i sigurnosti prostora u kojima borave djeca... i još puno drugih poslova.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mene samo iznenađuje činjenica da su brojni koji kao da ne razumiju mamu iz prvog posta koja se našla u nezgodnoj situaciji gdje joj jedno kaže dr. a drugo teta/vrtićka pravila.

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    Mene samo iznenađuje činjenica da su brojni koji kao da ne razumiju mamu iz prvog posta koja se našla u nezgodnoj situaciji gdje joj jedno kaže dr. a drugo teta/vrtićka pravila.
    a znaš što mene iznenađuje, to što se netko čudi da je u vrtiću zabranjeno davanje antibiotika.
    pa nije vrtić zdravstvena ustanova.
    drugi par opanaka je što je pedijatar bez veze odreagirao, ali to treba rješavati s njim, a ne ići linijom manjeg otpora pa rješavati s vrtićem.

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Tashunica prvotno napisa Vidi poruku
    a znaš što mene iznenađuje, to što se netko čudi da je u vrtiću zabranjeno davanje antibiotika.
    pa nije vrtić zdravstvena ustanova.

drugi par opanaka je što je pedijatar bez veze odreagirao, ali to treba rješavati s njim, a ne ići linijom manjeg otpora pa rješavati s vrtićem.
    Upravo to!
    I one bi uz 25-toro djece jos trebale paziti kada tko pje lijek...

Kod nas tete ( tj, med. sestra) daju sirup za snizavanje temperature dok cekaju da pozvani roditelj dode po dijete.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Po meni je ovdje kriva pedijatrica jer joj je "ukinula" bolovanje prije kraja terapije. Tete u vrtiću i vrtićka pravila su svugdje ista što se tiče davanja lijekova. Kod nas čak ne daju ni raznorazne sprejeve za nos. Ako dijete nije zdravo nema što raditi u vrtiću.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •