Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Molim pomoć

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj s3ja prvotno napisa Vidi poruku
    Kolko ja znam , jedini dokaz za sad ti je rodni list djeteta i tvoj rodni list iz kojeg se vidi na nisi udana. Tako će biti sve dok se u rodni list ne upiše otac. Ako se upiše otac onda moraš dobiti rješenje da je dijete na skrb povjereno tebi.
    A ako se udaš ili zasnuješ izvanbračnu zajednicu, više nećeš imati status samohranog roditelja.
    al to ne znači da je samohrani roditelj.

niti to ima veze sa bračnim stanjem

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

u Zakonu o socijalnoj skrbi:

"Samohranim roditeljem smatra se roditelj koji nije u braku i ne živi u izvanbračnoj zajednici, a sam skrbi za svoju djecu".

Dakle, ako se naknadno udaš ili zasnuješ izvanbračnu zajednici (s nekim ko nije otac djeteta) više se ne smatraš samohranim roditeljem.

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj s3ja prvotno napisa Vidi poruku

Dakle, ako se naknadno udaš ili zasnuješ izvanbračnu zajednicu (s nekim ko nije otac djeteta) više se ne smatraš samohranim roditeljem.
    A tko i kako provjerava izvanbračnu zajednicu pa na osnovu toga roditelj gubi status "samohrani"?

s3ja avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ne znam, meni je to samo po sebi razumljivo. Kad bih osnovala izvanbračnu zajednicu, imala partnera koji voli i brine se i za moje dijete, živimo zajedno...ne bi se više deklarirala kao samohrana mjaka niti bi tražila neka prava po tom "statusu".

U nekim situacijama, izvanbračnom se zajednicom smatra ona u kojoj partneri žive barem 3 godine, ili manje ako imaju zajedničko dijete. Ne znam točno, da ne iznosim krive podatke...

Vjerojatno daješ nekakvu izjavu na zapisnik pod materijalnom i kaznenom odgovornošću...Pa svjedoci...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •