Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Epilepsija i pravo na dopust za njegu djeteta!

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno Epilepsija i pravo na dopust za njegu djeteta!

mene zanima da li imam pravo tražiti dopust za njegu djeteta?
    Malena će za Badnjak napuniti 3 godine. Ima dijagnoosticiranu epilepsiju i uzima terapiju 3x na dan.
    Također smo u programu fizikalne trerapije do kraja ove godine (za dalje ćemo vidjeti).
    U vrtić ju ne žele primiti jer nemaju medicinsku sestru.
    Naša pedijatrica nam ne može potpisati da djete može pohađati vrtić jer tete nisu educirane dati klizmu niti antiepileptičku terapiju.
    Fizijatar smatra da bi trebala ostati s njom barem do 5-e godine doma, otorinac se slaže, a neuropedica ne dijeli njihovo mišljenje.
    Sad me zanima da li imam pravo s obzirom da je podložna konvulzijama, i bez obzira što uzima anti epi terapiju ona ima epi napade, a i najmanji respiratorni infekt provocira temp i do 41 stupanj. imam li pravo tražiti dopust za njegu djeteta?
    Unaprijed zahvaljujem!

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naravnoo da imaš pravo tražiti. Ali unatoč preporukama specijalista ne znači da će ti to biti odobreno. U svakom slučaju pokušaj.
    Posljednje uređivanje od sirius : 13.10.2010. at 12:08

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

naravno,a vjerojatno tj,čak mislim sigurno ćeš ga i ostvariti,naravno ako ste i ti i suprug u stalnom radnom odnosu,uglavnom skupi sve preporuke za ostanak sa djetetom,od pedijatra na dalje

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Pink-OS prvotno napisa Vidi poruku
    naravno,a vjerojatno tj,čak mislim sigurno ćeš ga i ostvariti,naravno ako ste i ti i suprug u stalnom radnom odnosu,uglavnom skupi sve preporuke za ostanak sa djetetom,od pedijatra na dalje

imamo prepruke od svih osim od neuropedice
    a naša pedijatrica neće dati zeleno svjetlo za vrtić
    kod zadnjeg napada se skoro ugušila
    eto, pokušat ćemo
    nadam se da će nam odobriti
    suprug i ja smo u stalnom radnom odnosu, a ako mi ne odobre dopust, ja ću ili dobit ili morat dati otkaz jer neću imat kud s djetetom
    Cure hvala

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

pa pokušaj naći nekog drugog neuropedijatra za preporuku,nekog tko ima više sluha za to,a ako pedijatrica neće preporučiti vrtić to je još jedan razlog da i ona napiše apomenu da smatra da dijete zbog napada nije za vrtić već da je potrebno majci odobriti ostanak uz dijete iz istih razloga,ma uspjet će te ostvariti dopust bila bi ludost da neostvarite,držimo fige,javi nam kako je prošlo sve

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Pink-OS prvotno napisa Vidi poruku
    pa pokušaj naći nekog drugog neuropedijatra za preporuku,nekog tko ima više sluha za to,a ako pedijatrica neće preporučiti vrtić to je još jedan razlog da i ona napiše apomenu da smatra da dijete zbog napada nije za vrtić već da je potrebno majci odobriti ostanak uz dijete iz istih razloga,ma uspjet će te ostvariti dopust bila bi ludost da neostvarite,držimo fige,javi nam kako je prošlo sve

pedijatrica napisala i u privitku dodala sve dijagnoze (a ima ih dosta )
    javim kako smo prošle
    nadam se da će nas pustiti da ostanemo još malo zajedno

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

pa nemora od svih imat preporuke i jedna je dovoljna za odluku

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    pa nemora od svih imat preporuke i jedna je dovoljna za odluku

ajme, draga moja
    daj bože da nas puste
    iz tvpjih usta u Božje uši

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Još uvijek čekamo da vidimo što će odlučiti.
    Nekako mi se čini da to tako dugo traje

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Danas smo dobili rješenje. Doma smo zajedno do 4-og rođendana.
    Priznate su nam teže smetnje u razvoju s obzirom na papirologiju i sve moguće dijagnozevještačenje nije potrebno do 4-e godine.

mamaineven avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Super, Gogice!!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

super, hajdeodmah predaj za DD od 831 kn

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sutra kopiram i šaljem u Žajinu.
    Hvala na savjetu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

si sigurna da to ide u žajinu, namati li vi svoju žajinu??????????????

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

zahtjev za dječiji svake godine iznova moram slati u Žajinu, tako da i ovo sad također

Pink-OS avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

o super super,bravo za komisiju,ajde nek je više oviakvih komisija
    nego jel ona s tim težim oštećenjem možda dobila čl.38,u tom slučaju ima pravo i na invalidninu,
    aj drago mi je da ste uspjele,pusa ljepotici,jel to oa na avataru?

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

nema pravo na invalidninu ukoliko koristim ili porodiljni dopust ili dopus za njegu djeteta

da Pink to je ona na avataru )))

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema pravo na invalidninu ukoliko koristim ili porodiljni dopust ili dopus za njegu djeteta
    mišljenja sam da ovo nije točno. Invalidnina je vezana samo za stupanj oštećenja, ne za prava koja koristiš jer se invalidnina smanjuje ako je dijete npr više od 4 sata u vrtiću ili školi

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj nadica_b prvotno napisa Vidi poruku
    mišljenja sam da ovo nije točno. Invalidnina je vezana samo za stupanj oštećenja, ne za prava koja koristiš jer se invalidnina smanjuje ako je dijete npr više od 4 sata u vrtiću ili školi
    meni su rekli na CZS da nemamo pravo na invalidninu jer koristim porodiljni dopust a poslije ću koristiti dopust za njegu djeteta
    ako su me krivo informirali upozorite me jer onda idem ravno na CZS tražiti invalidninu ako dijete na to ima pravo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

osobna invalidnina se dobije ako na vještaćenju komisija odlući da dijete ima osnovu za čl.38 , ona nije vezana uz tvoj status.

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    osobna invalidnina se dobije ako na vještaćenju komisija odlući da dijete ima osnovu za čl.38 , ona nije vezana uz tvoj status.
    Dijete mi nisu ni vještačili, donijeli su odluku na temelju svih povijesti bolesti koje sam priložila u zahtjevu.
    U rješenju nigdje ne piše da je po članku 38, a nije spomenut ni bilo koji drugi članak

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Gogica 24 prvotno napisa Vidi poruku
    Dijete mi nisu ni vještačili, donijeli su odluku na temelju svih povijesti bolesti koje sam priložila u zahtjevu.
    U rješenju nigdje ne piše da je po članku 38, a nije spomenut ni bilo koji drugi članak
    Moraš sama tražiti da ju vještaće za invalidninu, to nema veze sa Njegom koju si dobila. Zahtjev se predaje na CZS, ali komisije za invalidninu su jako stroge i rijetko odobravaju taj članak.

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Moraš sama tražiti da ju vještaće za invalidninu, to nema veze sa Njegom koju si dobila. Zahtjev se predaje na CZS, ali komisije za invalidninu su jako stroge i rijetko odobravaju taj članak.

bila... pitala...
    odbijena (čak mogu reć hvala Bogu)
    pravo na invalidninu imaju djeca koja su nepokretna, vezana za krevet ili respirator...
    hvala Bogu T. je pokretna i ne diše uz pomoć respiratora, nema teža oštećenja mozga ni vitalnih funkcija.
    Hvala cure što ste mi dale korisne savjete i uputile me na "prava vrata"

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Gogica 24 prvotno napisa Vidi poruku
    bila... pitala...
    odbijena (čak mogu reć hvala Bogu)
    pravo na invalidninu imaju djeca koja su nepokretna, vezana za krevet ili respirator...
    hvala Bogu T. je pokretna i ne diše uz pomoć respiratora, nema teža oštećenja mozga ni vitalnih funkcija.
    Hvala cure što ste mi dale korisne savjete i uputile me na "prava vrata"
    To ti ovisi o komisiji. Neka djeca koja su u istom stanju i sa istim problemom kao i moja E. imaju invalidninu (hodaju, jedu normalno i nisu vezana za krevet, te nemaju mentalnu retardaciju). Kod nas je kardiološki problem u pitanju. Tako da ta priča sa nehodanjem , jedenjem na sondu i resipratorom ne stoji, već sve ovisi o komisiji.

Gogica 24 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

To ti ovisi o komisiji. Neka djeca koja su u istom stanju i sa istim problemom kao i moja E. imaju invalidninu (hodaju, jedu normalno i nisu vezana za krevet, te nemaju mentalnu retardaciju). Kod nas je kardiološki problem u pitanju. Tako da ta priča sa nehodanjem , jedenjem na sondu i resipratorom ne stoji, već sve ovisi o komisiji.
    na žalost istina je to što pišeš. Mene su otpilili da nemam kaj tražiti jer mi je dijete pokretno i nije "teže" bolesno. A kad mi je nabrojila tko samo može dobit invalidninu posramila sam se što sam uopće i pitala. Misliš da bi trebala probati?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

djelim mišljenje od sirius.

probaj. zašto ne? može vam malo olakšati financijsku situaciju.

Anastasia 30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sirius, imam pitanje, mi također imamo kardiološki problem, koristim dopust za njegu djeteta do njegove pune 3 godine, sa 4 mjeseca je operirao srce. misliš da bi imali pravo na invalidninu?

nadica_b avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

strogo pravno gledajući, pravo na invalidninu imaju samo djeca sa člankom 38.
    Članak 38.
    TEŽINA OŠTEĆENJA ZDRAVLJA
    (1) Težinom oštećenja zdravlja u smislu odredbi ovoga Pravilnika smatraju se tjelesna ili mentalna oštećenja ili psihičke bolesti zbog kojih osoba ne može samostalno izvoditi aktivnosti primjerene životnoj dobi.
    (2) Za utvrđivanje tjelesnog ili mentalnog oštećenja ili psi*hič*ke bolesti u smislu stavka 1. ovoga članka primjenjuju se mjerila, kao što su:
    – nesposobnost samostalnog kretanja ni uz ortopedska pomagala (štake, hodalice, kolica, vozilo i dr.);
    – hranjenje putem sonde ili gastrostome;
    – nemogućnost samostalnog održavanja osobne higijene i obavljanja fizioloških potreba, te samostalnog svlačenja i obla*če*nja – Barthelov indeks od 0 do 22;
    – nemogućnost primanja i pamćenja raznih informacija i nesposobnost uspostavljanja socijalnih odnosa s drugim osobama, što ju čini potpuno ovisnim o brizi druge osobe;
    – promjene osobnosti u ponašanju i u reakcijama s progresivnim oštećenjem u intelektualnom, emocionalnom i socijalnom funkcioniranju uz potpunu ovisnost o brizi druge osobe.
    (3) Ako centar za socijalnu skrb na osnovi postojeće medicinske i druge dokumentacije prethodno vještačene osobe po tijelima vještačenja u postupku ostvarivanja prava iz socijalne skrbi i drugih prava po posebnim propisima nije u mogućnosti na nedvojben način utvrditi postojanje težeg tjelesnog ili mentalnog oštećenja ili teže psihičke bolesti, zaključkom će zatražiti mišlje*nje mjerodavnog prvostupanjskog tijela vještačenja, uz dostavu obrasca »Nalaz i mišljenje« i dokumentacije na osnovi koje je donijet.
    moj sin zadovoljava 1. i 3. uvjet
    Posljednje uređivanje od nadica_b : 09.12.2010. at 14:35

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Anastasia 30 prvotno napisa Vidi poruku
    sirius, imam pitanje, mi također imamo kardiološki problem, koristim dopust za njegu djeteta do njegove pune 3 godine, sa 4 mjeseca je operirao srce. misliš da bi imali pravo na invalidninu?
    Zavisi od komisije.
    Mi imamo kompleksnu srčanu grešku , dvije operacije i treću planiranu, saturaciju manju od 80%. Kad napravimo i zadnju operaciju napravili smo palijativni (a ne korektivni ) postupak, ali bez obzira na to ne zadovoljavamo za članak 38.
    Kao što sam napisala neka djeca izvan Zagreba u skoro istoj situaciji imaju odobrenu invalidninu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •