-
Odljev zlata
Ne znam uopće kako bi naslovila temu
Uglavnom željela bih neku zlatninu (ogrlicu i prsten) pretvoriti u naušnice.
Gdje bi to u zg-u mogla napraviti? Imate li iskustva i koliko se to plaća?
-
ja sam davno dala raditi prsten jer sam imala zgodan kamen. Zlato nisam platila nego sam donjela ono što mi nije trebalo. Platila samo rad (nije bilo malo)- mislim da nema puno majstora koji izrađuju nakit (ali ih ipak ima) - uglavnom se zlatari bave preprodajom. Možeš pitati po zlatarnama- ima još uvijek i zanatlija.
Takva izrad ati nije ništa jeftinija jer si donjela svoje zlato, ali možeš imati nakit kakav želiš (ukoliko majstor to može napraviti)
Ja sam prsten dala raditi u Miškecovom prolazu, ali mislim da to nije zlatarna - čovjek se bavi i srebrom i poludragim kamenom
-
Zlatar Medaković, Frane Petrića 2
Kao što kaže nanoiBeba, isplati se ako želiš nešto određeno i posebno. Inače je bolje (isplativije) kupiti gotovo.
-
Hm...znam recimo samo da se prodaja zlata puno više isplati u Austriji. Meni su za neke prstene u ZG-u nudili 500 kn, u Austriji sam dobili 140 EUR. Dakle duplo više i malo više...
-
Kada sam prije 4 godine uzalud tražila zlatni privjesak u obliku jabuke, jedan se zlatar u Dubravi ponudio da će ga napraviti.
Ne znam točno koji, ali na samom početku Avenije Dubrava, nakon Zlatarne Dodić, nalaze se tri radnje u nizu i sigurna sam da je bila jedna od njih.
-
Ako još uvijek nisi pronašla nikog, javi se na pp pa ću ti dati broj telefona od čvjeka koji radi za najpoznatije zagrebačke zlatare.
Meni je radio neke stvari i prezadovoljna sam.
a i bude ti jeftinije nego da ideš preko neke zlatarnice.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma