Pokazuje rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Odljev zlata

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Odljev zlata

Ne znam uopće kako bi naslovila temu

Uglavnom željela bih neku zlatninu (ogrlicu i prsten) pretvoriti u naušnice.
    Gdje bi to u zg-u mogla napraviti? Imate li iskustva i koliko se to plaća?

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam davno dala raditi prsten jer sam imala zgodan kamen. Zlato nisam platila nego sam donjela ono što mi nije trebalo. Platila samo rad (nije bilo malo)- mislim da nema puno majstora koji izrađuju nakit (ali ih ipak ima) - uglavnom se zlatari bave preprodajom. Možeš pitati po zlatarnama- ima još uvijek i zanatlija.

Takva izrad ati nije ništa jeftinija jer si donjela svoje zlato, ali možeš imati nakit kakav želiš (ukoliko majstor to može napraviti)

Ja sam prsten dala raditi u Miškecovom prolazu, ali mislim da to nije zlatarna - čovjek se bavi i srebrom i poludragim kamenom

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Zlatar Medaković, Frane Petrića 2

Kao što kaže nanoiBeba, isplati se ako želiš nešto određeno i posebno. Inače je bolje (isplativije) kupiti gotovo.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hm...znam recimo samo da se prodaja zlata puno više isplati u Austriji. Meni su za neke prstene u ZG-u nudili 500 kn, u Austriji sam dobili 140 EUR. Dakle duplo više i malo više...

Mater Studiorum avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kada sam prije 4 godine uzalud tražila zlatni privjesak u obliku jabuke, jedan se zlatar u Dubravi ponudio da će ga napraviti.
    Ne znam točno koji, ali na samom početku Avenije Dubrava, nakon Zlatarne Dodić, nalaze se tri radnje u nizu i sigurna sam da je bila jedna od njih.

dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ako još uvijek nisi pronašla nikog, javi se na pp pa ću ti dati broj telefona od čvjeka koji radi za najpoznatije zagrebačke zlatare.
    Meni je radio neke stvari i prezadovoljna sam.
    a i bude ti jeftinije nego da ideš preko neke zlatarnice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •