Znaima me pošto moja pije zbilja puno tekućine, čak se neki puta pitam može li biti previše. Dakle, kod nas je to u danu ovako (ukupno)
mlijeko: cca pola litre
čaj: cca 3 dcl
voda: pola litre a i više.
Hm jel to zbilja puno??
Znaima me pošto moja pije zbilja puno tekućine, čak se neki puta pitam može li biti previše. Dakle, kod nas je to u danu ovako (ukupno)
mlijeko: cca pola litre
čaj: cca 3 dcl
voda: pola litre a i više.
Hm jel to zbilja puno??
Mislim da dijete pije koliko mu je potrebno a ovisi i o tome kakvu hranu jede ( slano, slatko, kruta hrana ili tekuća).
Nisam stručnjak nego pišem prema našem iskustvu. Lara jede sve što i mi ali pripremljenu hranu ne začinjavamo jako zbog nje nego si mi posebno solimo i paprimo.
Lara pije oko pola litre kozjeg mlijeka ( na kravlje je alergična), ciki mamu a to ne računam jer imamo dojenje 2 puta dnevno i x puta noću,
čaj oko 2 dcl dnevno
sok ( bazga) 1 dcl dnevno
voda oko 0,5- 1 litra dnevno kako kada
Ja osobno ne gledam koliko pije i bitno mi je da pije jer će to i popišati, a piti tekućinu je zdravo.
Kod nas je najbitnije da je to najčešće voda a čaj i sok joj dajem ako me traži i to nije svaki dan.
Najčešće traži : mama daj vodice![]()
Posljednje uređivanje od lasada : 13.10.2010. at 17:36
N je sa godinu dana pila bas premalo vode. Drugo (caj, sok) joj nisam ni nudila. Ali je sisala puno puta dnevno. Ipak, cinilo mi se da je premalo vode.
I sad mi se cini da pije premalo kad citam ovo. Ona popije jedva pola litre vode dnevno i mozda casu soka ili jogurta. Sisa 1x ili nijednom, i to je svega par gutljaja.
Moja G isto tako traži "mama daj odice!!" Samo bez V
Najviše definitivno voli piti vodu a čaj joj napravim jaaaako blagi - jedna žličica čaja na 3 dl vode
btw moja se u biti isto hrani tako - kao i mi samo manje začinjeno!
L. ce sada godinu dana i popije minimalno 3 dcl tekucine dnevno (ne racunam mlijeko kojega popije min. 6 dcl).
Ali, to isto ovisi kako koji dan. Ako je vruce, ako se puno krece, ako papa nesto "teze" onda i popije vise tekucine.
Ja mu najcesce nudim vodu u kojoj mu se kuhalo razno voce, caj (onaj instant s kojim nisam bas presretna ali on ga jako voli) i vodu (koje ustvari najmanj pije, a cim isto nisam bas zadovoljna).
Mislim da bebe ne mogu previse popiti, tj. nista im nece biti od tekucine. Oni piju koliko im treba. Bitno je jedino im stalno nuditi ako jos ne znaju pitati!
uhhh moja L jako malo pije svega 2dl vode i to jedva (na ljeto je pila puno više)
hmmm meni da budem iskrena mnogo normalnije nekako i logičnije zvuči ovaj post da beba popije dnevno cca 3 deci tekućine nego kao moja litru!
Ona ima naviku baš puno vode popiti poslije apsolutno svakog obroka.
n. (7 meseci) sisa 5,6 puta po danu i n puta po noći, a popije još oko 1dcl vodice. sok mu dajem ponekad, kad ostaje sa bakom, pa da "premostimo" ako malo ogladni. i njega surdukne celog (1,25 dcl), a ja baš i nisam presretna što ga toliko voli. zato mu ga retko dajem, a mislim i da ću početi da ga razblažujem vodom..
BebaBeba, prvo moram komentirati da mi je nevjerojatno kako tvoja mala, koja je mlađa od moje 2 mjeseca, tako dobro govori, pa čak i već slaže kratke, jednostavne rečenice.
A što se pijenja tiče, moja isto jako puno pije. Dnevno popije cca litru mlijeka, par zdjelica jogurta i pola litra - litru vode (ovisi šta je jela, je li jela jogurt prije toga i sl.). Pogotovo kada pije iz Jana bočice ili kada sama pije iz čaše, tada se zaigra i više to popije iz igre nego iz potrebe, ali da, jako puno pije. Nekada joj noćna pelena to ne može izdržati.
Govori odlično i jako puno.
Ona u biti spoji "mama, tata, baba, dida..." sa jednom il eventualno dvije riječi koje najčešće čuje tako da nije sad baš da slaže neznam ni ja kakve rečenice
back on topic... Nama noćna pelena poprilično često ne izdrži, tim više što ona ima taj ritual da preko dana ne kaka nego po noći!
Uf... moja odavno odavno ne kaka po noći. Ali zato dnevno dvaput-triput napuni pelene, pretpostavljam zato što jede puno voća, povrća i žitarica (zobi s jogurtom!) i sve to obilno zalijeva vodom. Rijetkost je da se pokaki samo jednom dnevno, a na prste jedne ruke mogu izbrojati kada nije nikako kakila.
Kod nas preko litru tekućine (voda i Bio Bio sok od kruške)
+ čaj od šipka koji u jaslicama popije + siki-siki 6xdnevno.
17mj
cica xy puta
pije vodu-i po 3 čaše kad se sve zbroji
u vrtiću malo čaja (ima svoju bocu s vodom)
nekad koji gutljaj rižinog mlijeka
ja sam šokirana, i ovako brinem jer mali popije možda 2 dcl vode na dan. veliko možda.
već su tete u jaslicama komentirale kako ne pije puno. čak su mu probale dati čaj, ali on jednostavno malo pije. jede kao i mi, bez puno začina.
ima dana kad popije nešto više, ali otkako je zahladilo rijetko.
čak više niti ne doji puno, uglavnom samo po noći.
sad mi je laknulo jer vidim da nas je više.Moj popije preko 1 litre na dan popio bi možda i još više da mu ne branim jer naravno kad se nacijeđa,ne može baš ni jesti od tolike vodurine.A u želučiću mu se nekad tekučina pretače pa imam osječaj da će puknuti.Evo baš jučer dok smo ga pitali "voliš ti svoju mamu?" - odmahuje glavom,
"voliš onda svog tatu?" - opet odmahne glavicom
"a koga onda voliš?" - a on ko iz topa "titi"(piti).A pije vodu,razrijeđeni čaj i oko 1,5 dl mlijeka
Ni moja ne popije više od 2-3 dcl vode dnevno, mlijeko do 4 dcl u obroku (nikad samo, na jedvite jade ali u principu rijetko), popodne pojede uz užinu jogurt. I to nam je sve od tekućine u ovom obliku.
Moje dite popije litru vode po noći a 1-1,5 litru od jutra do na večer. jel to previše tekućine za dite od 18 mjeseci?????????????????????????????????
i da,to je SAMO voda,plus mliko skoro 1 litru dnevno.
moj malac pije samo vodu i nezasladjeni caj (kamilicu ili onu mjesavinu za djecu).
na ad-u jede dvije kasice dnevno.
za rucak pojede/popije pola salice juhe.
jel to presiromasno, kaj mislite? (nutritivno, ne kolicinski)
Moja pije manje od svih ovdje navedenih - voda 1-2 dcl nikako ju ne mogu navući da popije više. Jede juhu ili neko varivo svaki dan. Sokove ne pijemo ni mi ali pokušala sam joj dati sve moguće okuse (voćne) jer ipak je tekućina jako važna, ali samo tu i tamo popije malo soka od jabuke - kad opije 2 dcl je fešta. teta čuvalica joj dala čokoladno mlijeko jer taj dan nije okusil ni kapi tekućine i sad to hoće, tako da svaki da popije 2-3 cl čokoladnog mlijeka. Jel ima netko neku pametnu ideju kako da to djetešce "natjeram" da više pije jer mislim da je ovo stvarno premalo. Inače je isljučivo dojena beba i tekućina je bila problem od kad sam joj počela davati sa oko 6 mjeseci, s tim da do 11 mjeseci nije htjela ništa i to ni na koji način.
BebaBeba moja se isto zna nacijati sa sokovima, pa bi nešto, ali ne zna što, dal bi jela dal bi pila, pa otvara frižider i traži sokove samo zato kaj bi ona nešto... Mislim da je najveći trik kod mene u soku i čaju, zato što su zaslađeni i uvijek ih šećerić iz njih traži još piti. Vodu neće ni u ludilu. Ili sok ili mlijeko i sve u flaškota, neće čašu. Čak traži da bi pila kavu jer vidi nas, pa joj radimo lažnu od kakaa. Ali mislim da djeca imaju savršenu mjeru kako u jelu tako i u pilu. Ja se znam prejest, ali ona nikad. Tako i u pijači.
moja ima 12 mjeseci a popije samo nekih 2 dace sto vode, sto caja, nudim joj svako malo al badava....cica i dalje.
mi mu isto radimo lažnu kavu od kakaa
I R. i L. piju jako malo vode - gutljaj ili dva pa viču da neće i guraju čašu, a po svemu izgleda da dobivaju dovoljno tekućine. Očito dovoljno unesu dojenjem i hranom (jedu dosta voća, povrća, variva, juha).
Koliko je dobro davati djetetu od 15 mj sirup za razredjivanje?
ja L. svako jutro iscjedim jednu narandzu i dodam vode da napunim bocicu.
Kada to popije (ponekad 2,5 dcl traje do podne, a ponekad cijeli dan) mu napravim onaj instant caj za bebe, a ponekad i sirup za razredjivanje.
E sad, od dva zla koje je bolje?
Vodu bas i nece. A nekako mi se cini previse agruma ako mu jos jednom iscjedim narancu. Ili sam u krivu?
Nece da pije obicnu vodu! Nazalost!
moj N će sad 3 godine, popije po pola litre mlijeka dnevno (nekad i više) , ujutro mu ocijedim dvije naranče, nekad popije sve, nekad pola čaše , popije oko 2-3 čaše od 2 dcl vode, i 1-2 čaše od 2 dcl soka od cikle i mrkve koji sama doma radim... ne pije nikakvu kemiju, i dok god pije puno tekućine koja nije zaslađena ja zadovoljna..... mislim da tekućine nemože nikad bit previše
mlađi samo cica (8 mj)
Posljednje uređivanje od *Tončica : 22.01.2011. at 22:05
moja jednogodišnjakinja isto malo pije, ali nekako si mislim da bi valjda pila da je žedna budući da je stalno nutkam. popije 1 dcl ili 2 dnevno vode u koji iscijedim pola naranče. mlijeka popije oko 4 dcl. zanimljivo je da je dok je bila bolesna (kašljala je i pun nos) popila samo po noći pola litre čaja. već sam si mislila da će se navući na bočicu po noći, ali čim je ozdravila više joj po noći ne pada na pamet piti![]()
vjerovatno joj je falilo tekućine pa je zato tako puno čaja popila![]()
ja sam skužila da dok sam ja doma onda često traži da ju dojim a dok mene nema, dok je s tatom, puno popije vode. kad juj ja ponudim vodi odguruje bočicu.
A joj moj mali toga loče na tone.
Znaći mlijeko ne pije samo nego ga konzumira kao čokolino ili griz.
A vodu neće pije (kršitelj koda) čaj i to popije do dvije boce od 2 dcl ujutro i toliko popodne čak i više zavisi koliko pojede.
Pa se ja pitam jel toga malo too much
Mamino mlijeko (stalno)
vode, kada je jako vruće i po dvije pune bočice...
Ne znam je li za brigu ili je dijete samo takvo. Jednogodišnjak koji popije dvije, tri litre vode na dan. Krvna slika je savršena. Je li to stvar ugode, žeđi......, prije noćnog i dva dnevna spavanja popije po dvije, tri bočice vode. I još tijekom dana. Ili bih na nešto trebala obratiti pažnju.
Palcice, mozda da provjerite secer ako vec niste (kad kazes da je krva slika b.o.). Cini se stvarno jako puno vode i za prosjecnog odraslog a kamoli za dijete. Jos sam u zadnje vrijeme znala procitati da pretjerivanje s pijenjem vode isto nije dobro (nemam izvor, samo mi negdje zvoni)...
Moja beba isto obozava vodu ali sumnjam da popije vise od pola L. Dobro, ona i doji (iako sumnjam da ima sta puno za podojit).
Da, krvna slika je u najboljem redu i šećer. Nitko u obitelji nema problema sa bubrezima, mm i ja pijemo puno vode, ali nekako mislim da se on na taj način uspavljuje, jer ne pije mlijeko, a ja sam bila izdajalica (nije cicu nikad prihvatio). Hm. Ne znam što da mislim.
Moja cura je jako puno pila vodu/mlijeko/šta god joj daš dok god je imala bočicu (ali ipak ne 2 litre). To joj je bilo umjesto dude.
Moja beba od 1god+1mj pije max 100ml vode dnevno, ako i toliko. Nece caj, nece sok.
Uz to imamo 2boce po 220/240ml za dobro jutro+laku noc.
Pokusavam se previse ne zabrinjavat sto pije mizernu kolicinu vode jer ako je na mene onda nikad nece biti zedna, jer I meni zna proci pola dana a da nisam guc tekucine popila.