Pokazuje rezultate 1 do 3 od 3

Tema: Tablica dobivanja na težini

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno Tablica dobivanja na težini

Molim za pomoć!

Imam curicu staru 2 i pol mj...rođena je s 3320 kg,u bolnici je pala na 3020kg...na prvom pregledu je imala 4200kg,a na drugom 4700kg...na drugom pregledu nam je pedijatrica rekla da je premalo dobila (500g) i rekla da dodemo za tjedan dana opet i da očekuje da dobije još 200g...nama to nažalost nije uspjelo,dobila je samo 100g...pedijatrica nam je rekla da uz dojenje trebam 2-3 puta dnevno davati AD i da za 10 dana opet dođemo na kontrolu...ja joj nebi voljela davati AD,a opet,strah me da premalo dobiva na težini i da se to ne odrazi na njeno zdravlje...molim vas,ako netko ima neku pouzdanu tablicu dobivanja na težini da vidim da li je to stvarno premalo koliko je dobila ili je ok...

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

draga Bibi,
    ne postoji "pouzdana tablica", postoje statistike, prosjeci, minimumi... ali sve ponajviše ovisi o djetetu.
    svako je posebno i nema smisla "gurati" ih u percentilne krivulje.

500 g u mjesec dana je sasvim prihvatljiv prirast, pogotovo što je tvoja curica u prvih mjesec dana dobila impozantnih 1180 grama. zamisli da svaki mjesec dobiva toliko!
    takodobar prirast upućuje da ste vas dvije savladale dojenje i da vam odlično ide.

ja bih i dalje pratila dijete, gledala kako se ponaša, je li zadovoljna, živahna... i ne bih se previše obazirala na grame.

nastavite tako, možda da dodaš još koji podoj i da radiš kompresije.
    vjerujem kako će to biti dovoljno.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Hvala na odgovoru i hvala što si me utješila...

Meni se čini da je ona sasvim normalno dijete koje se smije,guguće,prati igračke,spava,bvudna je,voli ići u šetnju...Ni po čemu nebi rekla da je drugačija od ostale djece zato što je dobila manje na težini nego se preporuča...

Ali opet...ako je u prvih mjesec dana dobila tako puno,kako je sad dobila tako malo? Znam da ne može svaki mjesec isto dobivati ali jako je velika razlika u ta dva mjeseca...a ne mogu reći da joj manje dajem jesti...stvarno dobije svaki puta kada traži...ponekad joj ponudim i kada ne traži...

A ona povuće prvih par puta dok je let down i onda počinje lagano odustajati... A zadnja dva dana opće skoro ne želi jesti...počne plakati i ne želi opće primiti cicu...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •