Dobar dan!
Nova sam na forumu ali htjela bih podijeliti neka svoja iskustva te posebno čuti vaša.
Naime suprug mi je dosad 2 puta radio spermiogram u KBC SPlit i oba puta je bio izrazito loš te je dijagnoza oligoastenozospermiju. Prvi od ta dva je bio lošiji sa samo 1,1 mill/ml i sa oko 90% nepokretnih. To nas je šokiralo a posebno iz razloga što već imamo jedno dijete prirodnim putem a pokušavali smo dobiti drugo.
Treći put mi je suprug napravio nalaz u CITO (10 dana nakon nalaza u KBC SPlit) i nalazi se dosta razlikuju. Jer po nalazu iz CITA ima samo smanjeni udio pokretljivih (nemam ovdje točne brojeve) ali ne tako loše, a broj je 21 mill/ml. Prije 10 dana broj iz KBC-a je bio 8 mill/ml. POšto se njegov nalaz nije mogao primijeniti u tako kratkom roku neki od tih nalaz iz CITA ili KBC-a je kriv.
U KBC su me odmah uputili na potpomognutu, ali prema nalazu iz CITA ima šanse i za prirodno začeće, možda vrijedi pokušati.
Kako je moguće da je nalaz iz KBC-a kriv?? Da li se to još kome dešavalo.
JOš jedan je razlog zašto pretpostavljam da je nalaz iz KBC-a kriv. Ja sam zatrudnila par dana prije nego mi je suprugu izmjereno 1,1 mill /ml i onih nepokretnih 90%. A to je teoretski skoro nemoguće s tim nalazom prirodno zanijet. Nitko to ne može objasnit. NAžalost ta trudnoća je loše završila u 1. tromjesečju tako da sam sad opet na početku.
Sad sam u pauzi nakon tog događaja, ali iako sam se spremala odmah na potpom. ne znam ni sama da li da malo pričekam s tim. Napominjem i da nismo mladi-35 god, pa nemam baš puno vremena za razmišljanje.
Eto zanima me ima li itko slična iskustva?