Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: Prekid stimulacije zbog ciste

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Prekid stimulacije zbog ciste

Molim cure koje imaju znanje i iskustvo sa prekidom stimulacije u IVF postupku zbog ciste da mi pomognu u vezi slijedeceg: Naime jucer mi je bio 1.UZV na 7dc. i dr. je odmah rekao da bi prekinuo postupak zbog velike ciste na desnom jajniku 51x34mm koja bi nam jako smetala za dalje. Na lijevom sam imala 3 mala folikula od 7,7 i 8mm.Primala sam decapeptyl i po 4 menopura a 3 ciklusa prije pila Cilest.Koliko sam shvatila Cilest smanjuje mogucnost nastanka cisti.Prosli ciklus sam bila na UZV 8dc i dobila zeleno svjetlo da ovaj ciklus pocnemo s postupkom.Iduci ciklus trebam opet na UZV 8dc da vidimo sta dalje.Mogu li se nadati da ce ta cista sama otici i zasto se uopce pojavila?Ovo mi je 3.IVF.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

naravno da se možeš nadati da će cista sama otići zajedno s menzisom, ako ne onda će ti dr dati neke hormonske tablete pa ćeš se možda kroz 1,2,3 ciklusa rešiti ciste. U krajnjem, cista se može i punktirati, to traje vrlo kratko i radi se pod anesteziojom, ne boli ni posle. Inače, cista ti jeste velika i s njom se ne ide u stimulaciju, od stimulacije može narasti još veća i sprečava pojavu i razvoj folikula na tom jajniku, a često su folikuli iz jajnika s cistom prazni.
    Zašto nastaju ciste ne znam, to je hormonski disbalans, nekad od hormonskih terapija, od stimulacija, nekad od loše ishrane i prekomerme težine...

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Jill,puuuno hvala na odgovoru.
    Od ponedeljka sam prerovala internet trazeci sve moguce informacije u vezi s cistama i koliko vidim u vecini MPO centara se radi UZV 3dc. i to prije stimulacije tako da se na vrijeme moze uociti cista i reagirati.Eto, ja sam 1.UZV imala 7dc pa je prekid postupka bio jedina opcija.Zao mi je sto mi se nije javila niti jedna forumasica s takvim iskustvom da ne moram bas sama sa svime razbijati glavu.Jucer mi se pojavio tamno smedi iscjedak a danas vise nisam sigurna da ovo sto izlazi iz mene nije m iako mi je tek 11dc.Vidjet cu kako ce se dalje razvijati situacija. :? [/b]

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

taco , mene zbunjuje gde si našla da se 1 uzv radi 3 dc, kod mene je uvek počinjalo 7 dc najranije, jer tog 3dc imam baš onako pravo krvarenje. Druga stvar, ciste ne treba da budu otkrivene baš tog meseca kad je planiran postupak, ili usred postupka, jedino ako se upravo tad nisu pojavile. Mesec dana pre postupka mora se proći "priprema" za stimulaciju, znači UZV, razni testovi hormonski, štitnjače, bakterija...da ne nabrajam sad. Jel to znači da se tebi stvorila velika cista u vrlo kratkom periodu? Jel ti cista vodena ili čokoladna?
    Ako na 11.dc počinješ brljaviti i sumnjati na M, ja mislim da se odmah moraš javiti svom dr. Možda je to sve posledica prekinute stimulacije..
    mnogo~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da sve bude OK!

Mary Ann avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Meni je isto čudo kako si počela sa stimulacijom, a da prije nije rađen UZV na kojem se je cista morala vidjeti jer ne vjerujem da je u kratkom roku tako narasla.
    Ja sam ovaj ciklus propustila baš zbog ciste koja se pojavila i bila vidljiva na UZV prije početka stimulacije.

~~~~~ da se riješiš ciste što prije

taca70 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Bila sam na UZV 8.dc prosli mjesec i sve je bilo ok, dr je rekao da i dalje pijem Cilest (to mi je pio 3.ciklus pod Cilestom) i da ovaj ciklus idemo u postupak tako da je ta moja cisturina nastala nekad izmedu 8.dana proslog ciklusa i 7.dana ovog ciklusa kada sam vec pocela sa stimulacijom.Koliko vidim na VV i u Mb se 1.UZV obavlja 3.dc i tada se pocinje sa stimulacijom ako nema cisti a i u mnogim centrima vani rade 3.dc "baseline ultrasound".Eventualne ciste se punktiraju, mjere estradiol da se vidi koliko su aktivne pa se odlucuje o nastavku postupka.
    Danas sam definitivno sigurna da sam dobila m, srecom nista ne boli pa cu u iduci petak na UZV da vidimo jel to cudoviste nestalo.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

eh, bednica da se pojavi tik pred stimulaciju. ništa ne brini, nestaće ona milom ili silom. bacam ti čarobne~~~~~~~~~~~~~~~~da što pre nestane i da mirno uđeš u postupak

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Dižem temu za mimu, a i druge cure kojima se ovo dešavalo ili će se dešavati.
    A s obzirom na to da u našim klinikama nije neuobičajeno nekog staviti u stimulaciju bez prethodnog pregleda, dešavat će se...

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Da napisem i na ovoj temi. Dakle nakon 9mj. cekanja trebali smo s ovim ciklusom zapoceti nas 2. postupak. Clomifen 2x2 (3-7dan ciklusa). S obzirom da sam lijevi jajnik izgubila zbog ogromne endometrioticne ciste prije 1,5god. A i zadnjih 3-4 dana me bolucka desni jajnik odlucila sam prije dosta velike kolicune planiranog Clomifena koji nije najbolji za pacijentice s endometriozom na vlastitu ruku napravit UZV i dobro da jesam jer se vidi cista 2,8x3,2cm. Jedina dobra stvar je da je obicna a ne endo. 20.01. idem na konzultacije kod svog MPO dr. pa cu vidjeti sto ce on rec. Inace mi je UZV radjen tocno na stedini ciklusa. Kakva su vasa iskustva s tim? Kako se rijesiti ciste? Je li ovo velika ili mala cista? Hvala unaprijed svima na bilo kakvim info.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Mima meni se cista pojavila isto postupku, na 1. uzv 8dc je nije bilo, 10 dc ju je doktor vidio , ali nije prekinuta stimulacija, još mi je povećao dozu jer je ona se hranila a ne folikuli, i na punkciji je i ona punktirana.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Meni cesto nastaju folikularne ciste na desnom jajniku, i tako smo na prvom stimuliranom hranili i cistu, tijekom punkcije folikula,dr je i cistu punktirao, medjutim kad sam dosla na prvi uzv nakon poz bete ona se opet napunila... Zato ja bi izbjegla bilo kakve stimulacije dok je cista prisutna...e da, znaci nakon M ona mi nije pukla...
    Ali opet kazem, bolje se konzultiraj sa svojim mpo dr..

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Ma ja bi svakako htjela izbjec stimulaciju. Moj najveci strah je da ne ostanem i bez ovog jajnika pa me sad brine ova cista. Ili da moram to operativno ukloniti a LPSC je kod mene dvaput bila nemoguca pa ne bi htjela i trecu laparotomiju u kratkom roku. Jos je trebao biti klomifenski ppstupak pa me dodatno strah jer on lose utjece na endometriozu

Anitsirk 84 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

A može se ići na prirodni IVF sa vodenom cistom? Isto imam samo jedan jajnik na kojem je folikularna cista od 5 cm, tj bila je prije menstruacije, možda je kojim čudom pukla

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Drzim fige da je nestala a nadam se da ce i moja otic s menstruacijom.

Anitsirk 84 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Mima32 i ja tebi držim fige da i tvoja ode čim prije

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

mima, s obzirom na endo i samo 1 jajnik, mislim da je klomifen velik rizik. masi cura s endo ona podivlja pod klomifenima.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pa kad mi je dr. rekao za Clomifene prvo sto sam pitala je zar nije da se on ne preporucuje oboljelima od endometrioze pa sam dobila odgovor da sam prosli put bila na Menopurima a on je jos gori, odnosno da nije dobra nijedna stimulacija a s Menopurima sam dobila samo 1JS

Anitsirk 84 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

O Mima jesmo i mi nesretne,pokraj svih problema još i to,ja isto imala endometriozu

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Moja je bila tako gadna da to nikome ne bi pozeljela. I nikako to ne bi htjela opet prolazit. Od operacije sam se preporodila. Drzim ti da se endo ne vrati i da dodjete do zeljenog cilja

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nemam endo i ne znam previše o tome, ali, koliko sam upratila priče na forumu, većina je baš klomifen naglašavala kao problematičan. nadam se da će se javiti cure s endo koje su upućenije u to.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pise i u uputama upozorenje za Endo. Nisam ni sama pametna sto mi je ciniti. Ja bi jos trebala piti dosta jaku dozu 2x2 pet dana

Anitsirk 84 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Mima ja imala kroničnu upalu zdjelice,endometrioza mi je sve uništila, ostala bez oba jajovoda, lijevog jajnika i ostalo mi samo pola desnog jajnika, isto tako nikome nebi ovo poželjela, ni najgorem neprijatelju,uopće neznam što i dal nešto mogu napravit u mojem slučaju, s time da mi je i amh 1,48

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

anitsirk, mislim da ti za prirodnjak cista neće smetati
    a ima li u ovom slučaju razlike između klomifena i femare?
    (također pozivam na javljanje bolje poznavateljice endometrioze)

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Femara inace ne utjece na endometriozu i to je jedino sto znam. Ne znam kako se koristi u postupku IVF-a

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Isto kao klomići, to je standardna terapija u klinici CITO (a koliko me pamćenje služi netko ju je i u Petrovoj dobio)

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A pitat cu dr. sto misli o tome pa bi je kupila. Bolje nego da mi se vrati/pogorsa endometrioza

Anitsirk 84 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Eto danas smo trebali krenut u prirodni postupak, imala jedan folikul od 17 mm i vodenu cistu koju je trebao usput punktirat da ju isprazni, dobila štopericu i nažalost ništa od postupka, cista je prokrvarila i rekao je dr da nesmije ništa dirat kod takve ciste,moram sad čekat ciklus ili dva da vidimo dal će se sama ispraznit, makar sumnjam jer je prisutna več par mjeseci kao vodena a sad je prokrvarila, bojim se najgorega, da opet moram na laparoskopiju i onda je sve gotovo jer imam sad samo pola jajnika, eto ((((

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Anitsirk, postoje istraživanja prema kojima postoji povezanost između endometrioze i celijakije.
    Probaj iz prehrane izbaciti gluten.

http://integrativepelvichealthinstit...is-and-gluten/
    http://www.(kršitelj koda)c.com/gluten-free/bl...endometriosis/

Anitsirk 84 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Citiraj krojachica prvotno napisa Vidi poruku
    Anitsirk, postoje istraživanja prema kojima postoji povezanost između endometrioze i celijakije.
    Probaj iz prehrane izbaciti gluten.

http://integrativepelvichealthinstit...is-and-gluten/
    http://www.(kršitelj koda)c.com/gluten-free/bl...endometriosis/
    I jesam, več tri mjeseca sam na toj prehrani, ali eto neznam, nemam sreče

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •