Molim cure koje imaju znanje i iskustvo sa prekidom stimulacije u IVF postupku zbog ciste da mi pomognu u vezi slijedeceg: Naime jucer mi je bio 1.UZV na 7dc. i dr. je odmah rekao da bi prekinuo postupak zbog velike ciste na desnom jajniku 51x34mm koja bi nam jako smetala za dalje. Na lijevom sam imala 3 mala folikula od 7,7 i 8mm.Primala sam decapeptyl i po 4 menopura a 3 ciklusa prije pila Cilest.Koliko sam shvatila Cilest smanjuje mogucnost nastanka cisti.Prosli ciklus sam bila na UZV 8dc i dobila zeleno svjetlo da ovaj ciklus pocnemo s postupkom.Iduci ciklus trebam opet na UZV 8dc da vidimo sta dalje.Mogu li se nadati da ce ta cista sama otici i zasto se uopce pojavila?Ovo mi je 3.IVF.

Odgovori s citatom
, mene zbunjuje gde si našla da se 1 uzv radi 3 dc, kod mene je uvek počinjalo 7 dc najranije, jer tog 3dc imam baš onako pravo krvarenje. Druga stvar, ciste ne treba da budu otkrivene baš tog meseca kad je planiran postupak, ili usred postupka, jedino ako se upravo tad nisu pojavile. Mesec dana pre postupka mora se proći "priprema" za stimulaciju, znači UZV, razni testovi hormonski, štitnjače, bakterija...da ne nabrajam sad. Jel to znači da se tebi stvorila velika cista u vrlo kratkom periodu? Jel ti cista vodena ili čokoladna?
((((