Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Gdje roditi - Zagreb?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Gdje roditi - Zagreb?

Gin već duže vrijeme pita kakvi su mi planovi i gdje namjeravam roditi, a ja nakon svega pročitanog nemam pojma. Na tečaju u domu zdravlja sam dobila informacije da svugdje u Zagrebu rade "aktivan" porod te da osim žabljeg položaja nema drugih, otprilike iskustva vezana za dojenje, dohranu, roaming in. Naravno sve zvuči gotovo pa idealno, ali kako se patronažna/doktorica narogušila kod pitanja tipa "a možemo li odbiti nešto ili drugačije", a i po forumu jasno mi je da se dosta razlikuju i od bolnice i od doktora i babice u pojedinoj bolnici i mjesečeve mjene... zanima me praksa.
    Meni je još bitno
    - da partner bude sa mnom u prvom razdoblju, ono dok se čeka, načekava..., za sam baš porod, još nismo odlučili hoće li biti ili ne
    - da mi omoguće da šećem, sjedim i mijenjam položaje dok čekam a ne da me prikuju za krevet pa ni makac 10 sati
    - da su prijemčljivi za želje trudnica (ne reckanje, epiduralnu, dripove i sl)
    - i da što više puštaju da stvari teku prirodno.

Molila bih friška iskustva gdje imam dobre šanse očekivati da ću ovo i dobiti.
    Hvala i pozdrav.

lukava puščica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

nisam sigurna da ove uvjete možeš ostvariti u zg rodilištima.
    doduše kako je u privatnom rodilištu podobnik, to ne znam, probaj se raspitati (idem po logici ako već plaćaš, možda ti uslišavaju želje).

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod podobnika agresivno nagovaraju na aktivno vođenje poroda i ne slušaju baš želje.

najviše ovih stvari koje si nabrojala možeš dobiti na svetom duhu.

mamaShe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Prve dvije od 4 stavke su ti 100% zagarantirano ispunjene u rodilištu koje se zove: tvoj vlastiti dom.
    Jesi prvorotka? Ako jesi, i ako je sve uredu s T, onda možeš krenuti u rodilište kad su ti trudovi... hm neću te nagovarati, ali ja sam krenula iz Maximira na SD sa trudovima na svake 2 min, stigla na vrijeme, i rodila za čas (sat i pol u boxu).

U kasnijim porodima... to je već druga priča... Da sam toliko čekala, rodila bih doma

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj mamaShe prvotno napisa Vidi poruku
    ako je sve uredu s T, onda možeš krenuti u rodilište kad su ti trudovi... hm neću te nagovarati, ali ja sam krenula iz Maximira na SD sa trudovima na svake 2 min, stigla na vrijeme, i rodila za čas (sat i pol u boxu).
    Ja bih bila vrlo oprezna s davanjem ovakvih savjeta, pardon, "ne nagovaranja"...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •