Pokazuje rezultate 1 do 18 od 18

Tema: Bivacin sprej za lakši oporavak nakon poroda

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno Bivacin sprej za lakši oporavak nakon poroda

Molim Vas pomoć, da li netko zna gdje se može nabaviti bivacin sprej? Naime, već mjesec i po dana ga nema u ljekarnama, a meni je nakon prvog poroda jako puno pomogao pa bih ga svakako htjela nabaviti, a termin je blizu....

Hvala puno na bilo kakvoj informaciji.

Cocolina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Prije dva tjedna čula da se Bivacin više ne može kupiti u RH jer naše zdravstvo kao ne dopušta da se rane liječe praškastim sprejem.Postoji neko drugo sredstvo ali nisam zapamtila kako se zove.Uglavnom u SLoveniji se najnormalnije može kupiti jer njihovo zdravstvo nije donijelo takvu debilnu zabranu.

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

octenisept spray ,oko 36 kn ,ali meni ni približno dobar kao bivacin (koristila sam ga za pupak kod bebe).

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Bivacina ima kupiti u BiH, oko 60,oo kn dođe. Išla sam preko granice specijalno po njega.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nema više Bivacina kod nas
    Octenisept spray je zamjena. Dobar ili ne, ne znam

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

meni je Octenisept spray bio ok

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Praškaste supstancije nisu dobre na ranu, jer prašak urasta u krastu. Povećava ožiljak, a osim toga stvara sloj ispod kojeg može krenuti upalni proces. Suvremeno zbrinjavanje rana ne podržava ni prašak ni mast na ranu.

Ako je sve ok, ne treba ništa osim tople vode. Ako se šavovi krenu upaljivati, Octenisept je dobar.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Hvala puno svima naiskustvima i savjetima, ali ja bih svakako voljela imati bivacin pored sebe ako zagusti

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

prvi put sam koristila bivacyn, drugi put octenisept i preporodila se - nema zatezanja, pucanja rane od presušenosti, a sasvim sigurno nema niti potrebe je stalno špricati antibiotskim sprejem, dovoljan je ovaj za dezinfekciju

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Praškaste supstancije nisu dobre na ranu, jer prašak urasta u krastu. Povećava ožiljak, a osim toga stvara sloj ispod kojeg može krenuti upalni proces. Suvremeno zbrinjavanje rana ne podržava ni prašak ni mast na ranu.

Ako je sve ok, ne treba ništa osim tople vode. Ako se šavovi krenu upaljivati, Octenisept je dobar.
    Prvi put sam koristila bivacin i dobila sam jaku upalu, tako se sve inficiralo da sam imala otvorene rane dolje. Užas jedan! Završila sam u bolnici (zbog druge upale), a kad su me tamo vidjeli, križali su se. Komentar je bio: Da pogodimo - bivacin? Navodno je bilo puno sličnih reakcija na bivacin, pa su ga zato povukli.
    Drugi put sam samo ispirala toplom vodom i sve je prošlo brzo i bez ikakvih posljedica.
    Kako martinaP kaže, stvarno nije potrebno ništa drugo, ako nema nekih problema.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Eto, za sve one koje s eipak odluče za bivacin......stigao je i u naše ljekarne , kupila sam ga jučer u ljekarni preko puta bolnice Sv. Duh!!!

mitch

Početno

kupili smo bivacin, i uoči korištenja pogledali Uputu o lijeku...tu stoji kako se uporaba ne preporučuje tijekom dojenja. obzirom da je dojenje u tijeku u nedoumici smo što napraviti: koristiti ili ne? liječnik je rekao da se koristi, no ovo što vidimo na forumu govori drugačije. molimo da napišete kakva su vaša iskustva i/ili saznanja. unaprijed zahvaljujemo

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Vrlo loša, piše par postova iznad.
    Ne preporučam

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mene je spasio - propolis u spreju. i homeopatija je učinila svoje, naravno.

Janis avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

Koristila sam Bivacin samo prva dva dana nakon poroda jer su me od njega ponti užasno zatezali. Prebacila sam se na Octenisept i spasila se!

sierra avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Hm dakle ipak ne Bivacin.....ja sam za pupak koristila octenisept a za sebe ništa i sve je super prošlo.....samo voda i onaj gel za intimnu njegu od Nivee,to sam čak dobila u paketu za sreću

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Dragonfly prvotno napisa Vidi poruku
    Prvi put sam koristila bivacin i dobila sam jaku upalu, tako se sve inficiralo da sam imala otvorene rane dolje. Užas jedan! Završila sam u bolnici (zbog druge upale), a kad su me tamo vidjeli, križali su se. Komentar je bio: Da pogodimo - bivacin? Navodno je bilo puno sličnih reakcija na bivacin, pa su ga zato povukli.
    Drugi put sam samo ispirala toplom vodom i sve je prošlo brzo i bez ikakvih posljedica.
    Kako martinaP kaže, stvarno nije potrebno ništa drugo, ako nema nekih problema.
    Ne znam kako si od Bivacyna dobila infekciju ako je on antibiotik (neomicin i bacitracin), te djeluje na široki spektar gram-pozitivnih i gram-negativnih bakterija i koristi se za spriječavanje infekcija postoperativnih rana, tak da je ovo što ti pišeš totalno kontradiktorno namjeni tog lijeka. ti si mozda imala reakciju na neki od sastojaka.

Kad sam ja rodila gotovo sve žene u rodilištu su imale svoj Bivacyn i nisam cula za nikakve takve reakcije, meni je bio ok.
    Posljednje uređivanje od Mondu : 09.01.2011. at 15:43

Elinor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Možda živim u zemlji čudesa, ali nikad nisam čula da je to netko koristio poslije poroda. U rodilištu sam promijenila nekoliko garnitura cimerica i nijedna nije imala.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •