Imam jednu dilemu oko boravka u jaslicama, pa me zaniima šta vi mislite. Ako ima neko sa sličnim iskustvom, još bolje.
Stvar je u tome što ja nemam fiksno radno vreme. Npr jedne nedelje ću raditi od 11h do 17h, jedne od 7h do 13h, ima nedelja, a većina je takva, kada mi radno vreme varira od dana do dana. MM s druge strane ima fiksno radno vreme od 7h do 15h. Znam da bi za moje mače najbolje bilo da ima isti raspored svakog dana, a to je jedino moguće ako bi je tata stalno dovodio i odvodio iz jaslica, a sa druge strane mi je bezveze da ja npr sedim kući do 10h, a da je ona u jaslicama od 7h. Žao mi je što moramo da se razdvajamo kad ja idem na posao, ne želim da to vreme još produžavam. Takođe pošto nemamo drugu opciju za čuvanje, ako se razboli neko mora da odsustvuje sa posla, pa sve mislim, što je manje u jaslama manje su šanse da pokupi neki virus. S druge strane još od ranije sam primetila da ona najbolje funkcioniše kada živi po istom ritmu iz dana u dan. MM se takođe plaši da bi ona mogla da omrzne jaslice ako je jednog dana pokupimo u 16h, a drugog u 14h jer će shvatiti da možemo da dodjemo i ranije, pa zašto to ne činimo svaki dan.
Dakle da li biste dete vodili svaki dan u isto vreme u jaslice po cenu da provodite manje vremena sa njim, ili biste trampili rutinu za više vremena sa detetom?
Da li je iko uopšte bio u ovakvoj situaciji?