- ulazak u sobe je nepoznanica i u nasem vrticu.
- prostor u kojem borave djeca sam upoznala na adaptaciji.
- u vrticu se organizira s psihologom i pedagogom otvoreni stol na pocetku godine s temom kako prebroditi adaptaciju na kojoj se moze postaviti puno pitanja. pokazano nam je niz slika iz prethodne jaslicke godine. na stolu na kojem sam ja bila bilo je i suza i smjeha. steta je da od ne znam koliko upisane djece je na taj stol doslo ravno 10-tak roditelja. radi se o jarunskom gradskom vrticu koji ima 6 kuca.
- menu vrtica objesen je na oglasnoj ploci vrtica na ulaznim vratima, dakle vidljiv je svima.
- imali smo divnu tetu u jaslicama koja je jako puno fotografirala i dobijali smo CD sa slikama nasih pilica.
- na ploci koja se zove kutak za roditelje, a ima je svaka grupa, obicno su izvjeseni radovi nase djece koje su radili/crtali, a ukoliko su ucili neku pjesmicu objesen je tekst iste.
- dva ili tri puta godisnje odrzi se radionica s klincima u prostoru (tad se moze uci u cipelama), uglavnom za bozic ili uskrs di roditelji s djecom izradjuju nesto.
- roditeljski smo imali 2 puta tokom godine bez djece
- na kraju godine smo imali malu priredbu di su nam klicni otpjevali sve pjesmice koje su naucili, dobili smo mape s crtezima nase djece.
sve u svemu radi koliko mogu s obzirom an dob djece. jednom sam morala doci po starije djete jer je zakurio prijepodne, pa sam dosla odmah i po mladje. teta je s njima lezala u jednom kutu, oni ko mali macici oko neji ona im je citala slikovnicu. to mi je iskreno bila jako lijepa slika![]()