Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: nakon koliko vremena je u mome mlijeku moj ručak?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    thratinchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

I mene ovo zanima. Negdje sam procitala da ako odlucimo popiti neko alkoholno pice da to ucinimo neposredno nakon podoja, jer ce se koncentracija alkohola u mlijeku do slijedeceg podoja (znaci u roku 3 sata) vec znacajno smanjiti.....zar se tako brzo metabolizira i eliminira?
    Ja skuzila da mojoj smeta slatko vrhnji i vrhnje za kuhanje.....bye bye krem juhice i fini kolacici

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj thratinchica prvotno napisa Vidi poruku
    ...jer ce se koncentracija alkohola u mlijeku do slijedeceg podoja (znaci u roku 3 sata) vec znacajno smanjiti.....zar se tako brzo metabolizira i eliminira?
    Uh, da bar dojim svaka 3sata kod nas je razmak puuno manji, čak nakon sat vremena zna tražiti cicku. Mom bebaču je smetalo kravlje mlijeko kad bih ga pila, dobio bi grčeve,a od naranče crvenilo oko ustiju pa sam to izbacila iz prehrane kad je bio manji, a sad planiram opet probati da vidim reakcije,ipak ima 7.mj.

tropical avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da se ne dasi da mi postovi odu rascjepkala sam.

što se pak tiče mljeka i mliječnih proizvoda- relatvno je česta pojava da mala djeca imaju poteškoća sa probavom proteina koji se nalaze u kravljam mlijeku (ili kozjem i sl) i koji prolaze u majčino mlijeko.
    ako dijete pokazuje znakove nemira, grčeva, eksplozivnih stolica. kada se neki drugi uzročnici isključe, ta netolerancija na te bjelančevine (što ne znači da je to netoerancija na laktozu) se može rješiti tako da majka prestane konzumirati mliječne proizvode prvo na 7-10 dana (nailazila sam i na izvore od 2-3 tjedna- knjiga: alergije prikrivena bolest, c. bateson koch) da se organizam majke i djeteta očisti tih bjelančevina pa ako je djetetu bolje onda majka zaista treba prestati konzumirati mliječne proizvode.
    http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...=111&Show=1899

kako se onda počinjemo pitati unosimo li dovoljno kalcija u organizam, što se može ostalom hranom nadoknaditi.
    treba pripaziti i na to da ne osiromašite prehranu izbacujući jednu po jednu namirnicu koja uznemiruje dječju probavu pa da ne ostanete na prsiromašnoj prehrani. umjerenosti i raznolikost je uvijek dobra preporuka a za ozbiljnije tegobe se uvijek treba obratiti liječniku.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •