Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Bolovanje u trudnoci od 5 dana

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno Bolovanje u trudnoci od 5 dana

Kao prvo, pokusala sam prekopati po forumu i pronaci slicnan problem, ali nisam uspjela pronaci..Ako mi je slucaljno negdje promaknulo, molim, ispricajte me..

Dakle, trudna sam 12 tjedana i morala sam na neke pretrage (vezane uz trudnocu) i dr. mi je otvorio bolovanje na 5 dana..Kad sam donijela doznake u firmu, referentica mi je rekla da sve vezano uz trudnocu nosim u HZZO..i sad cekam ponedjeljak da to odnesem..međutim, veliki mi je upitnik nad glavom??

pa zar i zbog tih 5 dana?? sto to znaci, da ce mi poslodavac isplatiti 15 radnih dana, a HZZO ovih 5 ili sto?? I koliko oni uopce isplate za to? i kada??

moram priznat da mi puno stvari nije jasno i da sam znala da bi vjerojatno za te dane uzela godisnji...ima li netko nekih slicnih iskustava ili saznanja o tome?? sto se isplati ako povremeno na par dana moram na neke pretrage i onada ponovo na posao, da li da uzmem godisnji ili sto u tim situacijama??

hvala puno

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Looli prvotno napisa Vidi poruku
    sto to znaci, da ce mi poslodavac isplatiti 15 radnih dana, a HZZO ovih 5 ili sto?? I koliko oni uopce isplate za to? i kada??
    Mislim da to tako ide, bolovanje tj. komplikacije u trudnoći idu na teret HZZO, a ne na teret poslodavca.
    ja sam imala slučaj i s 1 danom, jednostavno odneseš papire u HZZO (do 10. za prethodni mjesec) i tamo ispuniš papir s svojim podacima i tekućim računom, i tih 5 dana ti isplate mislim oko 20. u mjesecu.
    Posljednje uređivanje od Ares : 16.10.2010. at 11:09

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Možeš predati i poslodavciu , ali onda za tih 5 dana dobivaš 70% , a ne 100%.
    Ako hoćeš 100% moraš nositi na HZZO.

Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ok..hvala...nadala sam se da sam mozda nesto krivo shvatila...

ne mozes protiv procedure

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Imala sam isti slučaj nedavno. Radi biokemijske trudnoće mi je dr. napisao 2 dana bolovanja - šifra: komplikacije vezane za trudnoću.Prvo su svi na poslu zinuli, jer su mislili da sam trudna, a onda su tek krenule peripetije, jer je papire ipak trebalo na HZZO,...Na kraju mi još ta dva dana nisu isplaćena, jer smo ih kasnije predali, ali dobro, budu.Trebaš u HZZO - ispuniti onu izjavu, donjeti kopiju osobne, valjda zdravstvene i bankovne kartice.

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Ako hoćeš 100% moraš nositi na HZZO.
    Zanima me jedna stvar, da li je točna informacija da tih 100% (kad se gleda cijeli mjesec) ide do iznosa od 4200 kn, bez obzira što imam plaću veću od tog iznosa dobivam 4200 kn, znači u tom slučaju nije 100%?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naravno da je 100% do 4250 i nešto, ali ne više od toga.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •