Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Obračun struje-tko je tu lud???

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Obračun struje-tko je tu lud???

Dobili smo polugodišnji obračun struje...
    I lijepu čestitku uz to! Da moramo doplatiti skoro 1900,00 kn za prethono obračunsko razdoblje.
    E sada, ne bi to bilo toliko čudno (možda) da u 8 godina nikada nismo imali razliku za pretplatiti veću od nekih trisotinjak kuna, u zadnje vrijeme čak i pretplatimo. Čak i kad smo imali radove u stanu nije nam razlika bila velika. Drugo, ljetno je razdoblje, puno se manje svijetla pale općenito smo bili manje doma...A treće, mjesečna rata za struju nam je ostala ista, tj. veća za par kuna.
    Tko je tu lud???? Ovo jednostavno ne može biti! Što smo to mi trebali raditi da potrošimo struje tri puta više nego inače??? I što sada? Kome da se žalimo? Postoji li mogućnost da su oni ipak nekaj dobro debelo zeznuli??
    Je li se slično kome desilo a da je problem uspješno riješen?

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Jesi očitala brojilo

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

nama je lani stiglo nekih 6000 kn za par mjeseci, lik je krivo očitao brojilo. na kraju bilo nešto preko 100 kn. ove godine ista stvar.

upiši opet i odnesi im to, ne mora značit da je dobro upisano.

a što se tiče rate, naše uplatnice već godinu i pol dolaze na 30ak kn, a trošimo preko 400. nekad su tu samo ljeti dolazili neki stranci pa im valjda otud ta ideja.

općenito smatram da su ovi u elektri učili neku drugu matematiku u školi.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ovdje možeš napraviti probni obračun nakon što očitaš brojilo. Za točni obračun treba i broj brojila, osim šifre. Ja to redovno koristim. Kliknut na prijava kupca. Valjda je isto u Zg kao i u Ri.

http://ocitanja.hep.hr/

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nadam se da nisi bacila papir sa obračunom, tamo ti piše stanje brojila, pa provjeri... možda su krivo očitali

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Nismo ništa bacili, muž to skuplja unazad već 2 godine valjda...
    Uglavnom, oni su to krivo očitali. Muž danas provjerio i naše i ono što su nam oni poslali se nikako ne slaže. I kaj sada? Njima se tamo osobno treba ići žaliti? Zapravo zanima me može li to muž umjesto mene. Uplatnice stižu na moje ime. Ne ide mi se zbog njihove gluposti s bebom u Gundilićevu.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Mislim da postoji telefon i faks na koji možeš prijaviti stanje. Moja mama tako radi, mogu je pitati.

pipi1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja godinama sama očitavam brojilo i nazovem njih broj 9820 i oni mi "teta sekretarica" kaže koliko moram uplatiti. Mislim da svoj problem nećeš moći rješiti telefonom nego u njihovoj poslovnici i naravno da bi to trebao moći muž umjesto tebe

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Ovdje možeš napraviti probni obračun nakon što očitaš brojilo. Za točni obračun treba i broj brojila, osim šifre. Ja to redovno koristim. Kliknut na prijava kupca. Valjda je isto u Zg kao i u Ri.

http://ocitanja.hep.hr/
    Aaaa, super link, evo sad ga isprobala, sve izračunao, i čak pretplatili 4 kn, jeeeeeeeeeeeee!

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ja isto sama očitavam brojilo. I točno pred taj polugodišnji obračun redovito pošalju opomenu da dugujem recimo 150 kn. Ja nazovem hep i onda me obavijeste da moje uplatu nisu u skladu s njihovim proračunom kolike bi mi trebale biti rate. Meni je to katastrofa-možeš si misliti-oni određuju kolika bi rata trebala biti. I onda ljubazna teta na kompjuteru smanji tu fiktivnu cifru i nikome ništa. Šupci!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ana moze i tvoj muz sve odnjeti i srediti, ali ako ste pretplatili samo ti mozes dici novce. inace kao sto su ti svi rekli ocitas brojilo i odes u elektru. cesto im se zna dogoditi greska.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Malo mi je ipak lakše kad znam da ne moram za ništa dati 1900kn.
    Ma još k tome imamo (vjerojatno svi to imaju) onaj novi digitalni brojač pa dok smo se mi na toe snašli..

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

nadam se da ce ti zalba proc jer kod nas nije...

prosli obracun smo dobili razliku od 3200kn ,sto je bilo nemoguce...

zalili smo se ,ali naravno onu su bili u pravu i morali smo platiti jer su prijetili iskljucenjem,jedino sto su napravili da su nam raspodjelili u 3rate...

bas me zanima koliko cemo sada dobiti...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A jesu kod vas krivo očitali ili se stanje brojila poklapalo sa stanjem koje su oni zapisali?
    Jer ovo je očita greška, ako ne vjeruju neka pošalju nekoga na ponovno očitanje.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

i mi smo sad dobili razliku 2800 kn??!!?!?!??!?
    ne znam na koju foru, moram provjeriti brojilo, a ratu su nam stavili 690kn. wtf is that?!?!?!?
    djeca i ja jesmo doma (ne idu u vrtic) ali ne visimo cijele dane u kuci, niti je jedemo struju.....
    zaista je u hep-u matematika drugacija.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

M to ovi kaj očitavaju tu struju očito baš i ne vide dobro!

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ajme meni, evo i naše priče. Proljetos je lupio grom i skurio nam sat od struje koji je bio digitalni. Ništa, došli hepovci i promijenili sat, ali- koje je bilo stanje na brojilu koje je uništeno???? Brojevi su se poništili i ne mogu ih vratiti natrag. Nemam pojma kada su prije toga očitavali brojilo, a mi biseri također o tome nismo vodili mjesečnu evidenciju. Obračun prije ljeta smo preživjeli tako da su nam ratu sa 200,00 kn podigli na 320,00. Tada nismo morali platiti nikakvu razliku.
    Neki dan smo dobili novi obračun. Sve rate od 320,00 kn su plaćene, dug iznosi 1.100,00 kn, ali nove rate su smanjili na 200,00 kn. Čekaj, stani malo, imamo toliki dug, a smanjili nam ratu!!!! Išao je mm u hep i kažu da su taj dug izvukli temeljem slobodne procjene naše potrošnje i upozorili nas da nemaju stanje za prvih 6 mjeseci prošle godine, jer nam je nevrijeme skurilo sat (usput kao i susjedima). I šta sada??? Pa jesmo mi krivi što je sat takav kakav je? Vjerojatno jesmo. Platili dug, jer ne da mi se sa njima svađat i natezat. U samom startu zna se da su oni u pravu.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

U mom slučaju je očito da ipak nisu u pravu jer crno na bijelo piše kolko je stanje brojila stvarno, a koliko su oni nama tam napisali...
    Uglavnom...Poslala sam im mail s ispravnim stanjem, zatražila novi obračun, odgovorili su da nam novi obračun stiže poštom...
    E baš me zanima kaj buju sad poslali!

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ispada da su nam dobro ocitali... odakle toliko???? na struju imam samo bojler, perilicu i susilicu. naravno tv, radio i komp. kak je to moguce?!?!?!

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nama je s promjenom frizidera jako pala potrosnja struje. pri odumiranju istog valjda je trosio struju kao da je moze pohraniti
    provjeri da li ti vrata od frizidera dobro dihtaju, da li u njega gledate kao u reklamu na TV-u i sl. iznenadila bi se koliko mogu potrositi.

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj jerry prvotno napisa Vidi poruku
    ispada da su nam dobro ocitali... odakle toliko???? na struju imam samo bojler, perilicu i susilicu. naravno tv, radio i komp. kak je to moguce?!?!?!
    Bojler za vodu, klasični, jede struju.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

da, bojler jede struju. samo sto ipak ne moze TOLIKO pojesti. frizider mi je OK, dobro se zatvara.
    ne preostaje mi drugo nego ocitavati svaki mjesec i placati po tome.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Struju uredno platimo unaprijed čim stignu uplatnice, platimo ih sve.
    E sad, mm je bio sam doma u 2mj.2009. i nabio ratu za struju (palio el. grijalice) i dobili obračun 3000kn.
    Oni nam digli rate za sljedeče obračunsko razdoblje, sa 250 na 700kn, mm platio tri rate i znajući da je u preplati nije platio druge tri uplatnice.
    Za dva-tri mj došla dva čikeca iskopčati mi struju.
    Bili su ljubazni kad su vidjeli bebača, pa su nam dali rok do sutradan da platimo.
    MM isti tren otišao u HEP i ispalo da smo u preplati 1000 kn.
    Od tada sami očitavamo i uplačujemo po utrošku.
    Zanima me jel bi se gospoda ispričala da sam bila sama sa bebom bez struje njihovom greškom?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma meni je to sve čudno...
    Kao da se rade blesavi ili po principu, ako prođe, prođe...
    Jer, njima je apsolutno normalno da ti obračuni ne odgovaraju, kako i sami kažu, često se dešava. Pa dobro zašto?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

zasto?
    po mome sudu, odgovor lezi u onome sto se tek pocelo "javno" otkrivati. u kriminalu kojim je opletena cijela drzava, vlast, javna poduzeca.
    kak te netko moze traziti naplatu duga i praviti se blesav, a preplatis mu? i mafija i kamateri imaju kamate po kojima obracunavaju povrat pozajmica, pa ili imas ili nemas - nesto ce ti uzeti.
    tako je i s elektrom - trazit cemo uplatu, pa ako prode - prode. i svi bi oni samo uzimali obiocnim ljudima i bogatili se na nas racun. pogledajte samo koga placamo i uzdrzavamo u vladi i saboru.
    sorry, malo sam ot ali sam toliko ogorcena na cjelokupno stanje (da ne kazem ono sa slovom r) da bih najradije ptisla zivjeti na drugi kraj svijeta. je, svuda je tesko ali tko posteno radi, moze zaraditi svoj novac. a ovdje su mi vec i unuci zaduzeni.... riga mi se od svega!

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nama je stalno stizala razlika pa sam na vlastitu inicijativu povisila rate jer mi je lakše mjesečno platiti nego 500 kn odjednom.

I tek nakon što sam sama počela više uplaćivati, i oni su povećali mjesečnu ratu. Sad smo imali i manju preplatu pa su mi smanjili prvu sljedeću ratu za taj iznos.

Netko je gore spomenuo el. bojler. Njih treba redovito servisirati, tj., pozvati majstore da uklone kamenac. Negdje i dva puta godišnje - ovisi o tvrdoći vode. Čudo jedno se nakupi na grijačima i počnu jesti struju.
    Ako se nalaze u nezagrijanim prostorima, postoji neka spužva/tkanina (ne znam detalje) kojom se trebaju omotati da zimi voda u njima ne gubi na toplini zbog hladne prostorije.
    Posljednje uređivanje od MarijaP : 22.10.2010. at 14:43

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •