Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 65

Tema: Kako rasporediti tri as u autu?!

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno Kako rasporediti tri as u autu?!

Evo stiže nam treća beba, s njim naravno i treća as....
    Neznam sama kako bi mi bilo najbolje da ih rasporedim?
    Imam Toyotu Corollu Verso, isofix iza vozača i suvozača (na sredini ga nema...)...

Sjedalice koje imamo su;
    - peg perego tri fix s isofix bazom (0-13kg)

- evolva 1 2 3 (9-36kg)

- cybex solution x-fix (15-36kg)

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nasreću (ne mogu reći nažalost, ) i mi se susrećemo s istim stanjem.
    Zaključili smo da su jedina dva rješenja slijedeća:
    - kupiti veći auto
    - sjedalicu najmlađeg djeteta staviti na suvozačko sjedalo.
    Obzirom da ovo drugo rješenje baš i nije najsretnije, vjerojatno je da ćemo prijeći na veći auto (štogod to u našem slučaju značilo).

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Koje sjedalice koristis s isofixom? Na kojim sjedalima na straznjem sjedalu imas isofix kuke? Pretpostavljam da Evolvu koristis s pojasevima, u smjeru voznje a booster s isofixom?

Idem od pretpostavke da imas isofix samo na sjedalima sa strane.

Najproblematicniji ce ti biti booster i shodno zakopcavanje pojasa prije svake voznje, zbog naguzvanosti (velike su sanse da ces si odrat ruku svaki put i djecu naucit bogatstvu naseg psovackog rjecnika lol).

Zbog tog razloga, predlozila bih ti da stavis peg perego u sredinu (i vezes je pojasom), evolvu na onu stranu gdje se srednji pojas ukopcava u sjedalo, a cybex na onu gdje nije kopca za srednji pojas.

Posto je u ovoj konfiguraciji peg perego u sredini, koji je, pretpostavljam, uzi od evolve, lakse ces do kopce za pojas kad ces zakopcavat dijete u booster, posebno ako to radis prije nego ubacis sjedalicu u postolje. Takoder, ako nemas dvije kopce jednu du druge, lakse ce biti za zakopcati booster kopcu a i ne postoji sansa da ces greskom otkopcat srednji pojas koji drzi sjedalicu u sredini kad ces otkopcavat dijete iz boostera.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Imam Toyotu Corollu Verso, isofix iza vozača i suvozača (na sredini ga nema...)...

Sjedalice koje imamo su;
    - peg perego tri fix s isofix bazom (0-13kg)

- evolva 1 2 3 (9-36kg)

- cybex solution x-fix (15-36kg)

Peg perego baza i cybex imaju isofix,
    evolva nema pa sam nju mislila stavit na sredinu i vezat ju pojasom od auta (tak da se ne veže svaki put) a za dijete koristiti pojaseve od as.....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 16.10.2010. at 16:50

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozes probat i tako al provjeri da ces moci, s Evolvom u sredini i cybex boosterom sa strane, pojas vozila preko djeteta u boosteru ugurat izmedu boostera i evolve i ukopcat ga.

Predlozila bih ti da isprobas razlicite kombinacije i nades onu koja ce vam biti najbolja. Peg perego mozes vezat i pojasom i isofixom (al ne istovremeno!) tak da ga mozes stavit i u sredinu i sa strane.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ancice, koliko je uopće sigurno gurati tri AS na stražnja sjedala? Zanimljiva mi je tema iz gore navedenih razloga...
    Od koliko se koristi booster (godina ili kg)? Jesu li boosteri uži od AS?
    Ja već duuugo razmišljam o tome što i kako s tim AS, no kako rekoh gore - mi smo zaključili da ćemo morati na 'veći' auto (3 reda sjedala).

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa Vidi poruku
    Mozes probat i tako al provjeri da ces moci, s Evolvom u sredini i cybex boosterom sa strane, pojas vozila preko djeteta u boosteru ugurat izmedu boostera i evolve i ukopcat ga.

Misliš da će biti premalo mjesta za zakopčavanje između evolve i cybex-a ako budu jedan do drugog (npr evolva u sredini a cybex iza vozača..)????

Mi cybex solution x-fix koristimo s naslonom, ne samo booster....

Sutra krećemo u isprobavanje....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 16.10.2010. at 22:02

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Obzirom da mi imamo isti auto i isti broj djece (ali različite sjedalice), evo kako smo mi bili riješili stvar:

Kad je beba bila manja, bila je čisto desno, iza suvozača. Sjedalica- stariji model PegPerega- bez ISOFIXA.
    U sredini je bilo najstarije dijete u svom boosteru s naslonom (stariji model MaxiCosia Rodi- bez ISOFIXA).
    Iza vozača- srednje dijete u novijem modelu boostera MaxiCosi Rodi tj. na početku manja kategorija, ali ju je brzo preraslo.

Oba boostera su se vezali na istom mjestu- srednjem je remen išao s desna na lijevo, a lijevom s desna u sredinu. Vezanje nije predstavljalo veći napor jer se radi o dosta visokom autu. Tada nam je taj raspored odgovarao jer je srednje djete znalo imati izljeve "ljubavi" prema bebi koje u vožnji nismo mogli kontrolirati i zato što smo tada znali još vaditi bebu iz auta skupa sa sjedalicom ako bi zaspala (što baš nije najbolja varijanta, ali zna biti praktična).

Kad je beba malo narasla, prebacili smo je kao tampon zonu između dvoje starijih koji su se opet počeli svađati u vožnji , a njih sa strane. Jaje više nismo vadili van, a beba je bila dovoljno velika da je bez posebnog pridržavanja glavice možemo ubaciti u sredinu.

Taj raspored je i sad sa najmlađim u sjedalici kategorije 9-18 i izvrsno funkcionira. Vrata se zatvaraju bez problema, vezanje je bez većeg napora.

Mana rasporeda je ta da postoji mogućnost otkopčavanja srednje sjedalice kod otkopčavanja lijeve.

Mi smo si slagali raspored prvenstveno kako nam je pasalo zbog dječjih odnosa i praktičnosti, obzirom da ISOFIX nisamo koristili ni za jednu.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Misliš da će biti premalo mjesta za zakopčavanje između evolve i cybex-a ako budu jedan do drugog (npr evolva u sredini a cybex iza vozača..)????

Mi cybex solution x-fix koristimo s naslonom, ne samo booster....

Sutra krećemo u isprobavanje....
    Cherilee, da kao odgovor na prvo pitanje, al to morate provjeriti kroz isprobavanje Paklenica takoder spominje moguce kombinacije koje bi vam mozda odgovarale, al one ovise o sjedalicama koje koristite i njihovim dimenzijama.

Javite kak vam je proslo isprobavanje.

U sredini imate pojas u tri tocke, zar ne? Ova paklenicina kombinacija s boosterom u sredini a bebom pored na strani di se srednji pojas zakopcava bi isto mogla funkcionirati, s tim da onda necete koristiti isofix opciju boostera al mozete peg perego vezat isofixom i tako otklonit mogucnost nenamjernog (ili namjernog od strane djeteta u boosteru - u sklopu eksperimentiranja u voznji i sl) otkopcavanja pojasa kojim bi peg perego bio ucvrcen za vozilo da ne koristite isofix.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo ovako smo posložili;

-iza vozača smo stavili cybex solution x-fix (koristili isofix...)

- u sredinu smo stavili evlvu 1 2 3, vezali sjedalicu pojasem od auta (dakle, to bude uvijek vezano) jer ćemo za vezanje djeteta koristiti pojaseve od as...

- iza suvožača smo stavili bazu za peg perego, pričvrstili ju isofiksom.... Samo nismo probali staviti as al mislim da bude dosta mjesta (zapakirana je još pa ju nismo htjeli vaditi....)

Cybex se bez problema veže, ima dosta mjesta (taman za šaku...)......
    Za sad mi se čini ok, budemo vidjeli kak bude u praksi.....
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 17.10.2010. at 21:26

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Evo sad da se i ja uključim u temu, ako može, imamo sličan problem. Naime, imamo 2 djece i baku koja ide s nama. Starija mala će uskoro dobiti booster, a mlađa njenu Maxi C. Zanima me jesu li boosteri širi od Maxi C. 9-18? Mogu li iza stati M.Cosi, neki booster (by the way, koji bi preporučili da nije pregolem,a da je siguran) i još jedna osoba, ja ili baka?

S jajetom još nekako ide, ali booster bi mogao biti problem. Imamo Passata, stariji model. (2 modela ispred najnovijeg, neznam kako da drugačije objasnim)

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa Vidi poruku
    Ancice, koliko je uopće sigurno gurati tri AS na stražnja sjedala? Zanimljiva mi je tema iz gore navedenih razloga...
    Ja već duuugo razmišljam o tome što i kako s tim AS, no kako rekoh gore - mi smo zaključili da ćemo morati na 'veći' auto (3 reda sjedala).
    Može odgovor?! Molim.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj corny prvotno napisa Vidi poruku
    Evo sad da se i ja uključim u temu, ako može, imamo sličan problem. Naime, imamo 2 djece i baku koja ide s nama. Starija mala će uskoro dobiti booster, a mlađa njenu Maxi C. Zanima me jesu li boosteri širi od Maxi C. 9-18? Mogu li iza stati M.Cosi, neki booster (by the way, koji bi preporučili da nije pregolem,a da je siguran) i još jedna osoba, ja ili baka?

S jajetom još nekako ide, ali booster bi mogao biti problem. Imamo Passata, stariji model. (2 modela ispred najnovijeg, neznam kako da drugačije objasnim)

I da, zaboravih napomenuti, na srednjem sjedalu nemamo pojas, tj.imamo onaj što bi išao samo preko bokova.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo ovako smo posložili;

-iza vozača smo stavili cybex solution x-fix (koristili isofix...)

- u sredinu smo stavili evlvu 1 2 3, vezali sjedalicu pojasem od auta (dakle, to bude uvijek vezano) jer ćemo za vezanje djeteta koristiti pojaseve od as...

- iza suvožača smo stavili bazu za peg perego, pričvrstili ju isofiksom.... Samo nismo probali staviti as al mislim da bude dosta mjesta (zapakirana je još pa ju nismo htjeli vaditi....)

Cybex se bez problema veže, ima dosta mjesta (taman za šaku...)......
    Za sad mi se čini ok, budemo vidjeli kak bude u praksi.....
    Super!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

@n@ prvotno napisa
    Može odgovor?! Molim.
    Sorry, skroz mi promakao tvoj post!

Nije nesigurno. Ako razmislis, troje djece u AS manje ce letjeti/lamatati u sudaru nego sto bi to tri odrasla covjeka na tom stom straznjem sjedalu, vezana pojasevima. A auto s tri sjedala na straznjoj klupi i tri pojasa je dizajniran da moze zastititi tri odrasla covjeka u toj konfiguraciji u tipicnom sudaru.

Booster/pomocno sjedalo se koristi od 18 kg. Godine ovise od djeteta do djeteta, odnosno o tome kad dijete dostigne tu kilazu. Tipicno dijete ce je dostici negdje u petoj godini.

Neznam jesu li boosteri uzi od AS, pretpostavljam da nisu. Al sve UNECE R44 AS imaju maksimalnu sirinu (ne sjecam se vise koju).

Jesi li sigurna da ne mozes ugurat tri AS u vas auto? Jeste li pokusali ili ti se cini naoko da nece ici? Ne da te odgovaram od veceg, jednostavnije je, to je istina, al tu su i trosak nabavke i goriva i sl.

Vidim i gore da razmisljate o opciji da stavite sjedalicu za bebu na prednje sjedalo. To je opcija, ako nemate zracni jastuk, al neznam jel bolja (nesigurnija je sigurno) jer osoba koja bi sjedila naprijed sad mora sjediti odotraga i pitanje je koliko mjesta ima za nju.

Najbolje vam je kupiti, ili posuditi od nekog, trecu sjedalicu i vidjeti jel mozete naci raspored otraga koji ce biti prezivljiv.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj corny prvotno napisa Vidi poruku

I da, zaboravih napomenuti, na srednjem sjedalu nemamo pojas, tj.imamo onaj što bi išao samo preko bokova.
    Sorry, i tvoj previdjela :/

Posto je u sredini pojas u dvije tocke, nemate izbora nego da ili ti ili baka sjedite na tom mjestu, u sredini. I Maxi Cosi i booster (bilo koji) trebaju pojaseve u tri tocke.

Posto jos niste kupili booster, odite u trgovinu/e i objasnite da morate naci booster koji ce se ili lako vadit ili se preko njega relativno lako moze popest do srednjeg sjedala, i zatrazite da vam daju da isprobate.

Nemam ti neki booster za preporuciti, morate si ih sami isprobati, al ja imam Gracov booster koji je lagan i relativno uzak.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi imamo pretpostavljam manji auto, a uguramo ih na slijedeći način:- iza suvozača Roemer grupa I s isofixom- iza vozača Maxi cosi grupa I bez isofixa - u sredinu booster bez naslona, ALI, pojas moram zakopčati dok je dijete izvan boostera, i onda ga rastegnem (pojas), dijete se provuče na mjesto, pa zategnem pojas. Inače bih morala svaki put vaditi AS koja je iza vozača.Ovo je povremena vožnja, jer nije svo troje djece moje, ali da ih ja imam troje, onda bih vjerojatno i ovu Roemer s isofixom, vezala pojasevima, tako da bi došla bliže vratima, pa bi bilo više mjesta.
    Posljednje uređivanje od Anemona : 18.10.2010. at 16:59

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Posto jos niste kupili booster, odite u trgovinu/e i objasnite da morate naci booster koji ce se ili lako vadit ili se preko njega relativno lako moze popest do srednjeg sjedala, i zatrazite da vam daju da isprobate.Nemam ti neki booster za preporuciti, morate si ih sami isprobati, al ja imam Gracov booster koji je lagan i relativno uzak.
    mi kad trebamo sjesti na srednje sjedalo samo malo izvadimo booster i provučemo se !

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Sorry, skroz mi promakao tvoj post!

Nije nesigurno. Ako razmislis, troje djece u AS manje ce letjeti/lamatati u sudaru nego sto bi to tri odrasla covjeka na tom stom straznjem sjedalu, vezana pojasevima. A auto s tri sjedala na straznjoj klupi i tri pojasa je dizajniran da moze zastititi tri odrasla covjeka u toj konfiguraciji u tipicnom sudaru.

Booster/pomocno sjedalo se koristi od 18 kg. Godine ovise od djeteta do djeteta, odnosno o tome kad dijete dostigne tu kilazu. Tipicno dijete ce je dostici negdje u petoj godini.

Neznam jesu li boosteri uzi od AS, pretpostavljam da nisu. Al sve UNECE R44 AS imaju maksimalnu sirinu (ne sjecam se vise koju).

Jesi li sigurna da ne mozes ugurat tri AS u vas auto? Jeste li pokusali ili ti se cini naoko da nece ici? Ne da te odgovaram od veceg, jednostavnije je, to je istina, al tu su i trosak nabavke i goriva i sl.

Vidim i gore da razmisljate o opciji da stavite sjedalicu za bebu na prednje sjedalo. To je opcija, ako nemate zracni jastuk, al neznam jel bolja (nesigurnija je sigurno) jer osoba koja bi sjedila naprijed sad mora sjediti odotraga i pitanje je koliko mjesta ima za nju.

Najbolje vam je kupiti, ili posuditi od nekog, trecu sjedalicu i vidjeti jel mozete naci raspored otraga koji ce biti prezivljiv.

Hvala ti na iscrpnom odgovoru!
    Pokušat ću postaviti i treću sjedalicu, pa ću se javiti s rezultatima.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nema na cemu

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

- mi smo zaključili da ćemo morati na 'veći' auto (3 reda sjedala).
    Uzmi u obzir da tri reda sjedala nisu uvijek OK izbor. Mi smo isto gledali i na kraju završili na limuzini i monovolumenu.
    Npr. u Mazdi Premacy koja ima tri reda sjedala, koliko se sjećam, u drugom redu u sredini nije dozvoljeno postavljati sjedalicu jer je to pomično sjedalo (a trebalo bi biti najsigurnije).
    Najbolja opcija je obići autosalone i proučiti knjižice vozila koja te zanimaju. Malo su nas čudno gledali, i prodavači tvrdili svoje, ali ja više vjerujem knjižici koja dođe uz auto nego nekom tipu koji samo želi svoju proviziju.
    Mi u oba auta možemo bez problema staviti dva kompletna boostera i 9-18 sjedalicu, a prije su bila dva boostera i jaje. Auti su Mazda 6 i Scenic monovolumen.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hvala ti na savjetu, svakako ću to imati na umu pri obilasku autosalona. Trenutno smo stali i već neko vrijeme 'stojimo' na odluci da kupimo Ford S-Max; baš ću pogledati što piše u knjižici.
    Uglavnom, to bi trebalo pisati u uputstvima uz vozilo?!

Ali, s druge strane, ako nije dozvoljeno stavljati AS u sredinu drugog reda sjedala, dozvoljeno je u 3. red? Jesam li u pravu?
    Posljednje uređivanje od @n@ : 28.10.2010. at 18:12

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Zaboravih spomenuti da nam je trenutni auto definitivno otpao, jer u sredini stražnje klupe ima kopčanje u 2 točke, umjesto u tri. Tako da mi ostaju opcije: ja vozim dvoje djece, pse i sebe, a mm u drugom autu jedno dijete i sebe. To mi je besmisleno, obzirom da smo jako često u autu i na putu svi skupa.

I još mi je nešto palo napamet: kažeš da je u drugom redu srednje sjedalo pomično; što to točno znači? Koliko ja znam sva sjedala su pomična u smislu da se mogu preklapati ili pak povlačiti naprijed-nazad.
    Za S-Max znam samo da sjedala u trećem redu nemaju vodilice, nego se samo mogu preklopiti.
    Ali, od svih automobila koje smo gledali, džipove, SUVove i monovolumene, S-Max mi djeluje najkvalitetnije i najčvršće po pitanju sjedala.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala ti na savjetu, svakako ću to imati na umu pri obilasku autosalona. Trenutno smo stali i već neko vrijeme 'stojimo' na odluci da kupimo Ford S-Max; baš ću pogledati što piše u knjižici.
    Uglavnom, to bi trebalo pisati u uputstvima uz vozilo?!

Ali, s druge strane, ako nije dozvoljeno stavljati AS u sredinu drugog reda sjedala, dozvoljeno je u 3. red? Jesam li u pravu?
    Nas je to odbilo jer onda nismo imali mjesta u gepeku.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni se jako sviđa Seat Alhambra, zatim ima jedan Ford, ali se ne mogu sjetiti kako se zove, a i Sharan nam je bio u izboru. Jedino ako imaš tri reda onda nema gepeka i komplicirano je doći u taj treći red. Pogledajte Mazdu 6 ima prostora ko u priči.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mazdu 6 ili Mazdu 5?
    Meni se Mazda 5 ne sviđa jer je mala. Manja je od S-Maxa.
    Ako misliš na Fordove monovolumene, onda su ti to C-Max, S-Max i Galaxy.

S-Max ima 285l gepeka kad su otvorena sva sjedala. Meni je prtljažnik bitan zbog pasa. Ako bismo uzeli, recimo, S-Maxa, onda bi mi drugi red sjedala bio dovoljan za troje djece (treće čekamo), a psi bi bili u veeelikom prtljažniku u boksevima. A ako dođe i četvrto dijete, opet bi mi stali boksevi uz jedno sjedalo iz trećeg reda otvoreno.

Meni su prepreka Renaultu, Peugeotu, Seatu i sličnima što ne volim europske, odnosno europski pravljene automobile. Oduvijek vozim istočnjake, a i Ford mi je na listi omiljenih iako je trenutno u vlasništvu Njemaca.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislila sam Mazdu 6, ako ne želite monovolumen, a od ovih drugih nisam se mogla sjetiti za Galaxy.
    Pa kaj Mazda nije istočnjak?
    I da petica je mala, prema tvom odabiru.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mazda 6 je limuzina, super auto, ali nama neprihvatljiv zbog pasa. :/ Inače volimo Mazde, mm vozi MX5. Mazda 5 mi super izgleda i jako dobro su riješena stražnja vrata koja su klizna. Meni je to zakon. Ali i dalje ostaje da je puno premala za naše potrebe.
    Definitivno si mi dala misliti pričom o srednjem sjedalu drugog reda, provjeriti ću već sutra u uputama Forda. Hvala ti!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Npr. u Mazdi Premacy koja ima tri reda sjedala, koliko se sjećam, u drugom redu u sredini nije dozvoljeno postavljati sjedalicu jer je to pomično sjedalo (a trebalo bi biti najsigurnije).
    Da li misliš na Mazdu 5, koja ima 3 reda sjedala? Jer Premacy (mi ju imamo) ima 2 reda sjedala i u drugom redu su sva 3 sjedala ''pomična'', tj. mogu se kompletno izvaditi van - pa po tome ispada da ni na jedno sjedalo ne bi smjeli staviti AS.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Mi imamo pretpostavljam manji auto.
    koji?
    moj je fakat mali, toyota yaris, i ja živim u nadi da će u nju stati 3 AS.
    jel vaš tu negdje ili je ipak veći?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa Vidi poruku
    koji?
    Čujem da se u Mazdu 2 mogu ugurati tri sjedalice, pa onda ima šanse i za vas.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mislim da nije presudna veličina auta, veću uogu ima oblik sjedala...
    Mm npr ima mercedes S-klasa, stvarno velik, udoban i komforan auto, al nema šanse da iza uguramo tri as jer su sicevi uzdignuti s obje strane i time se znatno gubi širina.....

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

koji?
    Netko je vec napisao, nije presudna velicina, nego oblik sjedala.
    Mi imamo Citroen Xsaru karavan, u njega idu tri AS, kako sam napisala, idu i u Opel Vectru karavan, ali bez ikakve frke smo ih smjestili i u Fiat pandu, koji je stvarno minijaturni auto, ali sa 3 AS na straznjem sjedalu, ja jos uvijek imam naprijed kao suvozac puuuno mjesta za noge, a to mi je inace problem.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Booster/pomocno sjedalo se koristi od 18 kg.
    Mi imamo Chicco booster na kojem pise da je od 15-36 kg.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Evo, uspješno smo odradili tri vožnje s postavljenim as kako sam gore napisala....
    Sve dobro funkcionira...

Jedino mi se čini da je pp as od 0-13kg malo previsoko kad se stavi u isofix bazu,

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Što se tiče boostera, ja se bojim da je dijete od 15 kg ipak malo prekrhko da ga 'štiti' pojas za odrasle. Iz tog razloga si mislim: bolje kasnije, nego prije. L sad ima cca 14 kg i stvarno mi se čini prekrhka.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da li u citroen xara picasso MC cabriofix smije na srednje sjedalo?
    hvala!

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

koji?
    nema šanse.. u našu toyotu nisu stale 3 sjedalice

mi smo kupili renaulta scenica 2005 i stanu nam 3 sjedalice
    jedna je romer kidfix a dvije su od 0-9kg (blizanci)
    romerica je iza suvozača

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da ovisi i koja je godina auto, znam da je nekima u toyotu yaris problem staviti čak i 2 AS s isofixom jer je nekako čudno postavljen na jednoj strani a u našoj to nije nikakav problem

najsmješnije je što mi imamo već sve 3 AS ali smo prelijeni da ih probamo smjestit LOOL

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

i u naš yaris su se kao nekako mogle nagurat 3 sjedalice
    ali... nisu mi baš izgledale sigurno tako nagurane, stražnja klupa je na krajevima bila malo izbočena prema gore pa su sjedalice bile nekako na hero..
    i.. čestitam ak sam dobro skužila
    Posljednje uređivanje od disciplina : 03.11.2010. at 13:18

maaja79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

mislim da ovisi i koja je godina auto, znam da je nekima u toyotu yaris problem staviti čak i 2 AS s isofixom jer je nekako čudno postavljen na jednoj strani a u našoj to nije nikakav problem

najsmješnije je što mi imamo već sve 3 AS ali smo prelijeni da ih probamo smjestit LOOL
    kad probas, molim te javi. isto me zanima, a jos nemamo 3 AS

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i ja trebam savjet. pomagajte, pliz!
    nedavno smo kupili novi megane grandtour (i jupi stiže prinova na proljeće) ALI ne znamo kako ćemo zagurati treću AS.
    kad beba dođe, maleni će imati 19 mjeseci. on je sada u MC Priori XP i tu bi AS voljeli zadržati. curki koja je sada u Romer King AS (ona će imati 3 god. i 7 mj.) planiramo kupiti MC Rodi...ili ako netko ima bolju ideju? Romericu bi vratili baki i dedi za njihov auto. inače, za oboje smo koristili MC Cabriofix do godine dana, proslijedili smo je pa ionako trebamo kupiti drugu.

moje pitanje je zna li netko mogu li se te 3 AS zagurati u naš megane (MC Priori, Rodi i Cabriofix za početak), odn. koje dvije bi išle uz Prioricu...i nakon godine dana, koja AS umjesto jajeta?
    već nas oblijeva znoj da ćemo morati mijenjati auto...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj curly mama prvotno napisa Vidi poruku
    i ja trebam savjet. pomagajte, pliz!
    nedavno smo kupili novi megane grandtour (i jupi stiže prinova na proljeće) ALI ne znamo kako ćemo zagurati treću AS.
    kad beba dođe, maleni će imati 19 mjeseci. on je sada u MC Priori XP i tu bi AS voljeli zadržati. curki koja je sada u Romer King AS (ona će imati 3 god. i 7 mj.) planiramo kupiti MC Rodi...ili ako netko ima bolju ideju? Romericu bi vratili baki i dedi za njihov auto. inače, za oboje smo koristili MC Cabriofix do godine dana, proslijedili smo je pa ionako trebamo kupiti drugu.

moje pitanje je zna li netko mogu li se te 3 AS zagurati u naš megane (MC Priori, Rodi i Cabriofix za početak), odn. koje dvije bi išle uz Prioricu...i nakon godine dana, koja AS umjesto jajeta?
    već nas oblijeva znoj da ćemo morati mijenjati auto...
    Pa za početak pogledaj u knjižicu koja je došla uz auto.
    U mojoj npr. piše da na srednje sjedalo može (barem kod mene) ići samo priorica.
    Sve ti ovisi o remenima i da li izlaze iz sica ili iz krova.

curly mama avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ajme, hvala ti Cathy ali moja luda glava to ne razumije. mislim da svi remeni straga idu iz siceva ali nisam skroz ziher. provjerit ću sutra.
    što stvarno u toj knjižici piše koje marke AS idu u auto? sorry, nisam skužila kako misliš to s prioricom...da piše da u vaš auto može samo u sredinu?

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Cathy prvotno napisa Vidi poruku
    Sve ti ovisi o remenima i da li izlaze iz sica ili iz krova.

Koja je razlika?

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Koja je razlika?
    Pa da li je u dvije ili tri točke.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mislim da si se pogrešno, odnosno nepotpuno, izrazila. Razlika je u tome ide li iz krova ili iz sjedala, s time da oni iz krova imaju dvije mogućnosti: da se kopčaju u dvije točke (krov, kopča na sjedalu gdje ti dođe guza) odnosno u tri točke (krov, kopča na sjedalu gdje ti dođe guza s jedne strane, pa zatim kopča s druge strane - u tom slučaju si vezana preko prsa i preko bokova). Pojasevi koji idu iz srednjih sjedala obično su u tri točke kopčanja.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

molim vas da malo jasnije pišete postove jer ovdje je nastala mala zbrka u komunikaciji
    treba svakako provjeriti u knjižici automobila gdje se smiju smjestiti i koje autosjedalice

neke sjedalice ostavljaju mogućnost da se montiraju i sa pojasom u dvije točke (pojas koji ide preko kukova) dok je montaža pojasom u 3 točke uvijek preporučljivija
    da li pojas izlazi iz krova vozila ili naslona sjedala je nebitno za montažu isto kao što nije bitno da li pojas ima jednu ili dvije kopče (npr. srednji pojas u mnogim renault vozilima)

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mislim da si se pogrešno, odnosno nepotpuno, izrazila. Razlika je u tome ide li iz krova ili iz sjedala, s time da oni iz krova imaju dvije mogućnosti: da se kopčaju u dvije točke (krov, kopča na sjedalu gdje ti dođe guza) odnosno u tri točke (krov, kopča na sjedalu gdje ti dođe guza s jedne strane, pa zatim kopča s druge strane - u tom slučaju si vezana preko prsa i preko bokova). Pojasevi koji idu iz srednjih sjedala obično su u tri točke kopčanja.
    Osim ako nije stariji auto i ima na srednjem sjedalu samo onaj remen koji ide samo preko struka(stariji Opeli npr.)

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    da li pojas izlazi iz krova vozila ili naslona sjedala je nebitno za montažu isto kao što nije bitno da li pojas ima jednu ili dvije kopče (npr. srednji pojas u mnogim renault vozilima)
    Ček' malo... kako može biti nebitno izlazi li pojas iz krova ili naslona? Odnosno ima li jednu ili dvije kopče? Želiš reći da se AS može montirati i ako pojas ima samo dvije točke kopčanja?? Ili ja brkam lončiće?

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •