Results 1 to 20 of 20

Thread: alternativa?

sandraks's Avatar

Default alternativa?

Drage moje, nadam se da smijem postaviti pitanje vezano uz alternativno liječenje i to kod dr.Anatolija Komareva.Nemam nikakvih iskustava s akupunkturom i homeopatijom pa ako je netko bio baš kod njega molim iskustva. Hvala svima i puno sreće!

nataša's Avatar

ima jedna cura koju ja znam da je bila tamo, navodno joj je dijagnosticiran hormonalni disbalans, i da je on to riješio, ostala je trudna 4 mjeseca kasnije...

mogu provjerit ako ti je potrebno

sandraks's Avatar

hvala ti nataša! očekivala sam da će se javiti više žena...možda je stvar u cijeni pregleda i terapije...ako možeš, molim te da pitaš tu curu kak uopće on postavlja dijagnozu, kakva je terapija ( čitala sam da se kod primjene terapije ne smije konzumirati određena hrana i čokolada pa me zanima jel tak i njoj bilo) i naravno, ak je moguće, da veli kolko ih je to koštalo. hvala ti! puno sreće na tvom putu!

ina33's Avatar

Sandraks, helou . Možda ti ima više infromacija na topicu alternativna medicina, malo niže, možda je netko čuo nešto više, tom pdf-u gravitiraju ljudi koji imaju možda više interesa za alterantivu. Sretno!
    Last edited by ina33; 17.10.2010 at 09:42.

Osoblje foruma Kadauna's Avatar

Hello Sandraks,

Komarov, ok je je ali ne i svemogući:

Inicjalni pregled stoji 1200 HRK, svaki sljedeći pregled i terapija 700 HRK (cijene iz 2008.g.). Pregledava i mjeri stanje/stanja tijela i disbalanse pomoću aparata, više ovdje:

http://www.adonis-kas.com/link_nacin_lijecenja.htm

Meni za to nije dao račun što je meni bilo šteta, iako je on recimo liječnik, makar vjerujem da je način liječenja na njegov način u HR nepriznat, odnosno da taj račun ne bih mogla priložiti tada poreznoj prijavi, ali sam bar očekivala račun.

Fascinantno je bilo vidjeti na koji način dolazi do dijagnoza, terapiju koju piješ on osobno mućka ) nakon pregleda. 2008.g., dakle prije recesije, se dugo čekalo na pregled, u međuvremenu do prvog dolaska k njemu sam ja već imala dijagnozu koju je on samo još potvrdio i radio na jačanju mogu imuniteta (imala infekciju ili reaktivacju epstein barr virusa). Što se tiče MPO-a, meni nije pomoglo..... bila kod njega pod terapijom, išla u dva IVF postupka, oba neuspješna.

Da li bih ga preporučila? Nisam sigurna i govorim samo o svom slučaju, jako je skup a benefit u mom slučaju tak-tak............ Čula od drugih pacijenata (nitko izravno, sve nešto reko-kazo) priče, iako je mene uvijek jako začudilo što o njemu na forumima bar tad u 2008.g. nije bilo uopće informacija osim jednog podatka da je netko sa roditeljem koji boluje od raka išao k njemu.

glacova's Avatar

Imaš ovdje nešto o njemu!
    http://www.forum.hr/showthread.php?t=579383

sandraks's Avatar

curke puno hvala da ste se javile...kadauna, baš sam željela kometar kakav si mi dala...bitno mi je čuti ipak kolko je moguće, realnu procjenu takvog pristupa liječenju..
    ina33, draga uvijek si tu kad treba,
    glacova, hvala na linku

curke, sretno!

glacova's Avatar

Možda da napišeš što bi željela postići alternativom,mogli bi ti više pomoći!

sandraks's Avatar

bok glacova, hvala na postu i linku...hm...nisu baš pozitivni komentari...u svakom slučaju, dobro je i to znati; drago mi je da sam vas pitala. a to,kaj bi htjela postići alternativom je vrlo jasno:htjela bi konačno zatrudnjeti! ) mi imamo više od 10 godina staža s MPO i dijag.idiopatske neplodnosti.sve je u redu s mojim nalazima i nalazima MM.odnosno, u redu je sve ono kaj su nam nam rekli da napravimo ali do trudnoće ne dolazi ( tu ne računam, al me vesele, tri trudnoće koje je završile tek što su započele, tako da se ni ne vode kao trudnoće...)i btw, imam 35 još vrlo kratko vrijeme pa me i to malo pritišće...probali smo i bioenergiju, uvijek odlično reagiram i prognoze su uvijek optimistične, no nismo se pomaknuli...pokušala sam s dr.duićem u zajčevoj raspitat se za imuno obradu, no nije baš bio poticajan, kao čak i da se otkrije da nešto evnt.nije u redu u imun.smislu,ne može mi garantirati da se može pomoći...eto draga, to je manje-više to.
    puno sreće!

ina33's Avatar

Sandraks,

mali update na imuno priču - nema tu nikakvih specijalnih breakthroughova, to je, više-manje, napušten smjer i opet se vraća na ono Lučingerovo -jesi ti to imala u potpisu - da treba dobar embrij. Dobar embrij za ženu od 35 je teško više u Hrvatskoj dobiti (ograničenje zakona, osipanje stručnjaka, ulijetanje "mladaca" (dr-ova koji se ovime nisu bavili) u priču (neki su i stariji, ali tek s ovim započinju), to znači IVF u inozemstvu. I mi smo idiopati, pa bez IVF-a ništa, a ne zna se zašto nam baš i ICSI treba, jer ne dolazi do oplodnje.

Ako dobro shvaćam tvoju priču, ovo je onako... neka se nađe, na vaše druge aktivnosti na drugom planu.

Ako želiš u IVF - pravac vani, ovo sve možeš probati, nikad se ne zna - što je nevjerojatno, nije nemoguće.

Sretno, na svim poljima!!!!

sandraks's Avatar

bok draga ina33, hvala ti kaj misliš na mene! mi smo evo jučer obavili konzultacije kod dr.Radončića i jako smo zadovoljni i MM i ja...doktor kojeg sam čekala...stvarno je divan! još uvijek sam pod dojmom koliko je bio usredotočen na sve što sam mu pričala, dosta toga mi je objasnio za što sam ustvari mislila da znam što je i zašto, a ispalo je da i nije baš tak...sad imam dosta pretraga za obaviti jer kaže doktor, negdje mora biti uzrok zašto ne zanosim odnosno zašto trudnoća ne traje duže od 6 - 7 tjedana...a homeopatija i sadiković budu pričekali proljeće...u međuvremenu možda i nađemo taj kamenčić spoticanja na putu do trudnoće i moje bebice! sretno i vama draga!

u potrazi za rijesenjem svog zenskog zdrastvenog problema dosla sam do Dr. Anatolij Komarova. svi koji ga zovu ovako, dakle ne preko preporuke, preporučam da se obaruzaju strpljenjem jer sam ga jedva nagovorila da mi kaze cijene. jos sam u soku kolko sam ga morala molit da razgovara sa mnom i da mi pomogne.

samo mogu dodati da iz pouzdanih izvora znam za ženu, 44 ili 45 godina, koja je već odustala od ivf i to su joj i liječnici rekli da više ne vrijedi da ide, i onda je žena lijepo put pod noge i kod homeopata ili nutricionista (nisam sigurna) promjenila prehranu i ubrzo ostala trudna PRIRODNO jako lijepa ali i, rekla bih, poučna priča....

bok zlatta
    molim te doznaj kod koga je ta žena išla, baš me zanima da pokušam (između čekanja u bolnicama ) jer sam čula da je u više slučajeva, nakon neuspjelih IVF, bilo uspjeha ....

Quote Originally Posted by zlatta View Post
    samo mogu dodati da iz pouzdanih izvora znam za ženu, 44 ili 45 godina, koja je već odustala od ivf i to su joj i liječnici rekli da više ne vrijedi da ide, i onda je žena lijepo put pod noge i kod homeopata ili nutricionista (nisam sigurna) promjenila prehranu i ubrzo ostala trudna PRIRODNO jako lijepa ali i, rekla bih, poučna priča....
    bok zlatta
    doznaj mi kod koga je išla ta žena, molim Te čekam odgovor
    hvala i ćao

bok, smokva, sada čitam tvoj post, i ja sam, naravno odmah toj legici rekla da se raspita gdje je ta žena išla (iz Dalmacije su), pa čim mi ona javi i ja ću tebi

aleksandraj's Avatar

Imam podatke zene, samo da li smijem objaviti ovako podatke ili na pp ???

Quote Originally Posted by zlatta View Post
    bok, smokva, sada čitam tvoj post, i ja sam, naravno odmah toj legici rekla da se raspita gdje je ta žena išla (iz Dalmacije su), pa čim mi ona javi i ja ću tebi

hvala ti na još jednoj nadi,
    ovo ovdje u KBO je vrlo iscrpljujuće, naručena sam za IVF u 1 mjesecu 2012.god., užas,
    bok

Quote Originally Posted by aleksandraj View Post
    Imam podatke zene, samo da li smijem objaviti ovako podatke ili na pp ???

nemam pojma dal smiješ, a i neznam kog da pitam

aleksandraj's Avatar

haha, mislila sam na podatke zene, nutricionistkinje koja joj je pomogla. Sada citam - ispalo kao podatke zene koja je zatrudnjela. Za nju je samo bitno da su je MPOvci otpisali jer joj je endometrij bio 4 mm te je ona nakon 18 godina braka prirodno ostala trudna nakon 6 mjeseci.
    Naravno, nakon terapije kod te nutricionistkinje.