Kosjenka, potpis od riječi do riječi.
Kao da sam sama napisala ovaj odgovor
Koliko znam kod nas u vrtiću se ne moli, moram baš pitati malu.
Kosjenka, potpis od riječi do riječi.
Kao da sam sama napisala ovaj odgovor
Koliko znam kod nas u vrtiću se ne moli, moram baš pitati malu.
problemi su nastali tek kad je moj mali krenu,jer sam ja prva koja je potegnula to "bolno" pitanje!
nakon 2 godine borbe,ukinuli su to,ali s obzirom da sam u vrlo maloj sredinu,trenutno sam jedna od "omraženijih" ljudi u selu
ako me možete savjetovati kome se obratiti po tom pitanju,jer me u srijedu čeka roditeljski,gdje ću ja sjediti na optuženičkoj klupi,kontra 40 ostalih roditelja!
kako to obično biva samo je par roditelja za molitvu,a ostali prate "masu"
Mislim da je lijepo da je katoličkoj djeci omogućeno da se mole u vrtiću prije obroka pogotovo ako takvo nešto rade i doma. S druge strane ostala djeca koja nisu takvog odgoja ne bi trebala biti prisiljena moliti se prije obroka.
Postalo mi je katastrofa da se nama koji smo katolici pokušava zabraniti naša vjera u javnim ustanovama (zbog toga da se drugi ne bi osijećali ugroženima). Jednostavno treba naći ravnotežu, tko moli nek izvoli tko ne moli ok.
A meni je katastrofa da se moje djete mora prekrižiti jer mi ne idemo u crkvu i ne njegujemo doma te običaje. I šta ćemo sad?
Mislim nitko ne brani djetetu da se prekriži ako to želi gdje god i kad god. Moja svekrva se recimo kad se vozimo autom prekriži kad prođemo pored crkve ili kapelice, ali diskretno. Na početku nisam kužila niti šta radi, a kad sam shvatila nikad nisam ništa pitala. Ne vidim zašto bi nekome trebalo nekome to zabraniti. Pa nek se prekriži tko želi, ali ako ne treba od toga raditi teatar...niti skupno organizirano "ajmo se sada svi prekrižiti prije jela".
Definitivno mislim da van crkve i njihovih ustanova ne treba organizirano u mješanim masama gurati katoličke, muslimanske, pravoslavne niti bilo čije vjerske protokole.
To mi je kao rasprava o burki. Nikad na zelenu granu jer tolerancije nema ni sa jedne strane.