tetamaja ja zaista ne mogu vjerovati. vidim da smo iz istog grada i praktički mi je nevjerovatno da se taj scenarij odigrao u našim vrtićima. jel može info o kojem vrtiću se radi na pp?
ne znam što da ti kažem. ako kreneš u pravi rat mogla bi čak napraviti štetu djetetu, a ako pustiš....jel se radi smo o molitvi prije jela ili se još neki sadržaji uče? dakle možeš istjeravati do kraja, premjestiti dijete iz vrtića ili pustiti molitvu ako je samo o molitvi riječ. kod nas je teta jednom djecu naučila nekakvu vjersku pjesmu i meni je to bilo malo čudno iako prakticiram vjeru u fazama, vidjela sam da je i nekim drugim roditeljima koji su provjereno ateisti bilo malo čudno, ali nije se nitko bunio. otpjevao je tu pjesmu par puta i zaboravio je. nije nikakve efekte izazvala niti nuspojave, pjesma ko i sve druge.
možda da djetetu objasniš kako neki ljudi prakticiraju molitve jer vjeruju u boga, a vi nemate tu praksu i amen. ionako će vidjeti misu na tv-u ili će čuti od nekoga, odnosno sigurno će se susresti s tim još negdje. ne moš to da zaobiđeš kod nas ni da hoćeš ili odi u centar kod glavnog pedagoga, on ti je glavni za sve osječke vrtiće. možda bi kod njega mogla dobro proć. sretno!