marta oprosti, nisam te htijela razljutiti... znam što je ateizam... nemoj mi secirati postove jer teško je išta tu napisati a da se netko ne nađe uvrijeđen, ljut, prozvan ili samo da ima osjećaj da mora reagirati... nije mi to bila namjera... Vjera je širok pojam te dalje stojim iza toga da svatko ima vjeru u nešto, isto tako i nevjeru...
I ono što mi nije jasno kako se ne razlikuju vjernici od vjernika, vjernik nije onaj koji je non stop u crkvi, koji moli 100 krunica u tjedan dana... ili kako se kaže: vjernik se hvali kako dva dana u tjednu posti u hvalu Bogu, a više od dva puta u tjednu se svađa u kući... Vjernik je nešto drugačije od toga. Vjernik je onaj koji poštuje ljudski život, raznolikosti, koji poštuje svoje tijelo i tijelo drugih, onaj koji voli, koji ništa ne traži za uzvrat... Danas je zapravo malotko vjernik, malo tko živi po ikakvim moralnim načelima. Svi smo mi grešni, bez obzira u koga ili što vjerujemo. Zato molim vas, ne brkajte lonce i poklopce i ne stavljajte pečat na nešto o čemu ne znate puno, isto kao što ni ja ne znam o ateizmu.
Nego, čisto iz znatiželje, imam pitanje za ateiste. Da li vjerujete u Darwinovu teoriju nastanka ljudske rase? Možda je glupo, no ova tema bi na kraju mogla otići u drugom smjeru...