kad ste prvi put dali djeci čokoladu i koju? ja sam veliki ljubitelj slatkog, no naravno da ne mislim još bebi dati čoksu. međutim, ne znam kad je okej da mu dam. čoksu, sladoled, kekse (a da nisu rižini bez ičega)?
kad ste prvi put dali djeci čokoladu i koju? ja sam veliki ljubitelj slatkog, no naravno da ne mislim još bebi dati čoksu. međutim, ne znam kad je okej da mu dam. čoksu, sladoled, kekse (a da nisu rižini bez ičega)?
prije godine nikako
kasnije, a ako uhvati štagod, uhvati
Da sam namjenski davala ikad djetetu čoksu-a da nije tražilo, nisam.
Jako bih voljela da moje dijete nije primirisalo čokoladi prije treće godine, ali nažalost, realnost je u mom slučaju bila nešto drugo. OBAVEZNO nakon godinu dana. Dosad je pojela dvije kockice Milke i dvije kockice Kinder Countrya (to prekjučer), to je sav njezin čokoladni staž. I to kada smo bili u posjeti i kada su njezine rodice jele čokoladu i ona je to isto htjela. Moram priznati da sam sretna jer je to malo probrljavila i odmah ostavila. A meni ne pada na pamet nuditi joj čokoladu, kupovati joj je. Sve što joj ja kupujem od "slatkiša" jesu one žitne pločice tipa Corny.
Od drugog rodjendana otprilike, tj. kad je pocela da komunicira sa drugom decom u dvoristu i da trazi to sto i oni jedu. Do tad je prihvatala bilo sta, vocku, rizin kreker.... ali tad je pocela da trazi da "pije iz kutije" (to je bio sok) i da izricito trazi bas to sto jede drugo dete.
Ali, čokolada je začin života!! Stvara dobro raspoloženje.
Ne prije godinu, ali poslije tu i tamo, zašto ne. Treba uživati u okusima. Bomboni ne, ali čokolada..., ma čokolada je zakon!
Idem brzo naći negdje u kući koju kockicu ( ako ništa, puding od čokolade). Mmmmm.![]()
Nekad iza 2. g. i to samo najjednostavniju, bez kerefeka.
Životinjsko carstvo nam je dnevna mjera u zadnjih 6 mj., ali ne ni to svaki dan, nekad 2 štapića onako posebno zamotanih dječjih čokolada , ali ugl. životinjsko ili jedna lizalica (kako koji dan) i neki suhi keksi uvijek, bez toga ne možemo proći, ali čok. ili lizu ponekad preskočimo.
Čoksu kao čoksu moji ni dan danas ne jedu (jedno 3, drugo 6 godina).
Ali ne jedemo ju ni muž i ja. Probali jesu, jednom u 6 mjeseci probaju kocku i to je to.
Ali jedu šokoladu u nekim drugim oblicima. Mada, ne prečesto, stvarno se jako trudim ograničiti slatkiše na minimum!
nešto prije godinu dana oko 10. ili 11 .mj. sam dala čoko desert,a čokoladu s godinu dana. samo nastojim isto ograničiti iako se zalomi koj dan malo više. inače svi u kući se gušimo u slatkom.
Ja se ne sjećam, mislim vrlo kasno, no sve je u međuvremenu nadoknadila![]()
hm,a čemu takva hajka na čokoladu?
slatka je,da. ali to ne znači da je nezdrava. U nekoj normalnoj količini,naravno.
I ako je to čokolada, sa što većim udjelom kakaa, a ne šećerne pločice i slični deserti s okusom čokolade.
Mislim da je bolje pojesti (čak i djeci) kockicu čokolade nego čoko-deserte, monte, ..line,čoko-kekse,čoko-napitke i ne znam ni ja kako se sve ne zovu. Pa pogledajte sastav svega toga!
Druga je stvar kada je ponuditi djetetu.
Moj je malac godinu dana i neki dan je dobio komadić (zapravo ukrao bratu,ali nije važno.pojeo ju je).
Kad će dobiti slijedeći put,ne znam.
Ali voljela bih da netko tko zna napiše što u čokoladi (osim šećera) je ili nije dobro za dječji organizam.
2xmama potpisujem tvoje pitanje. prava čokolada koliko ja znam ima puno zdravih sastojaka i bolje je zapravo od svih drugih slastica (ima magnezija, željeza, fosfora...svega što nam treba). osim toga meni ne pada na pamet skrivati se po stanu kad jedem čokoladu, ali opet ne bi voljela da krene prerano
I ja sam se začudila zašto ste krenule toliko po čokoladi... od svih slatkiša čokolada mi se čini najbolja. Ne mislim pri tome na kerefeke tipa "dječje" čokolade s puuuuno mlijeka i raznorazne pudingiće s okusom čokolade, nego normalnu kvalitetnu čokoladu.
Tu i tamo kockica, nakon godinu dana, zašto ne?
Ako je meni fino i čini me sretnom (bar taj tren kad ju smažem) zašto ne bi skupa uživali koji puta, ne da se moram skrivati?
Ja sam rekla kako ću biti strašno rigorozna po pitanju slatkiška. I jesam. No, čokoladi sam nekako progledala kroz prste.
Kada smo negdje u gostima ili s drugom djecom vani, dopustim joj da uzme keks, napolitanku, smoki... ne da mi se natezati, objašnjavati, no isto tako uvijek uz sebe imam domaće grickalice, i slane i slatke (domaći kruh narezan na kockice ili kiflice, keksić koje sam sama napravila, voće, kokice...).
A čokolada? Čak joj znam staviti u griz kockicu, dvije. Kada jede malo začinjeniju hranu (tu mislim na češnjak ili papriku koje jako voli), dam joj poslije ručka kockicu, dvije čokolade (kupila sam nekakvu mliječnu u Mulleru od nerafiniranog šećera od šećerne trske, kakaa iz kontroliranog uzgoja, bez hidrogeniziranih biljnih ulja...) i smaže ih samo tako ili žličicu, dvije meda (OT, mamice, ako se ne varam, ti si mi spomenula da se med ne daje prije 3. godine zbog botulizma, ali provjerila sam u nekoliko izvora i našla da se ne bi smio dati prije 1. godine) ili malo domaćeg pekmeza.
Ostale slatkiše - bilo kakve kupovne kekse (osim onih sitropora), ostale čokolade i čokoladne forice, bombone, lina i bilo što slično joj ne namjeravam nikada kupovati jer ni mi to ne jedemo.
I da, voli jesti suho voće - grožđice, suhe marelice i šljive.
Mihi valjda s godinu i pol probao, ako ne i kasnije....
Sara nedavno Milku običnu. 30 - og će 11 mj.
anamix naši su tu negdje pa ti mogu reči da sam ja već ponudila čok.i to prvo kinder milk šnite,a poslije je probala i kinder čok.one koje su punjene mlijekom jer je mm veliki ljubitelj slatkog,a zbog nje pošto smo u fazi da želi sve probati kupio je tu kako on kaže dječju čok.Lea je pojela pola kockice i više nije tražila.Ja joj rađe ponudim voće ali ako smo na rođendanu jede što i druga djeca ali samo malo.Srećom nije neki njubitelj slatkog,čak ni bananu nevoji previše jer je slatka.
Mihi je prvi slatkiš probao Milch schnitte sa nekih 16 mj ja mislim, na inzistiranje moje mame koja je to kupila za njega - i to samo dva griza - nakon čega urtikarija po prvi put, navečer završili u Vinogradskoj.
Poslije nikad to nisam dala... Mislim da ima i meda... Ja ih obožavam, al eto ne želim njih dovodit u napast.
moj malac ce za 10 dana imati 1. rockas.
danas je dobio prvi pravi slatkis - nekakvu ****-ovu slatku plocicu iz dm-a s vocem i kajaznam cim, uglavnom, poprilicno slatko.
cokoladu necu davati dok god ne trazi![]()
Mislim da je puuno bolje dati djetetu pravu čokoladu s višim postotkom kakaa nego "dječju" s kojekakvim bijelim punjenjima koja kao po reklamama imaju hrpetine kalcija i ne znam čega.