Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: Visok pritisak 4 sedmice nakon porodjaja...

choco avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno Visok pritisak 4 sedmice nakon porodjaja...

Ne znam da li je neko vec neko imao slicno iskustvo..ako jeste,pisite.
    Naime,prije trudnoce sam uvijek imala skroz nizak pritisak 90/60.U trudnoci je bio 110/70,120/80 tj.normalan... a sada ,mjesec dana nakon porodjaja moj pritisak ode na 160/88,150/85...
    Bila sam kod svog dr,on mi dao tabelu i rekao da mjerim 2 puta dnevno i da upisujem.Vec 3 dana je iznad 140 (donji je skoro uvijek ok)...i tako sam uplasena(inace sam panicar i nerviram se oko svega).
    Odjednom mi se cini da imam sve simptome koje imaju osobe sa visokim pritiskom i ne mogu da funkcionisem normalno jer sam zbog toga nervozna.
    Moram mjeriti jos 5 dana,onda ce me vjerovatno uputiti kardiologu na ispitivanje...ne znam.
    Cula sam za neku postorodjajnu eklampsiju??hmh

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

potrebno je malo vremena da se sve vrati u normalu, ali pretrage treba napraviti tak da znaš na čemu si. meni je nakon 1. trudnoće tlak divljao još 2,3 mj. i onda je sve prošlo, nakon druge se normalizirao nakon mj. dana. pretrage sam napravila za vrijeme trudnoće i sve je bilo ok, ali tlak visok. ipak su to velike promjene za tijelo. inače mi je tlak u granicama normale.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Da nije od umora i neispavanosti?

Sistolicka hipertenzija se ponekad javlja kod dojilja jer dosta je tu faktora ukljuceno, od umora do hormonalnih promjena.
    Dijastolicki ti je ok sto je za srce najbitnije (po mom doktoru), sada samo treba naci uzrok zasto ti je sistolicki tako visok.
    Nemoj previse brinuti (adrenalin dize tlak), samo polako i smireno, ove vrijednosti tlaka nisu razlog prevelikoj panici.
    Odlazak kardiologu je najmanje zlo, bolje otidji pa da te on umiri

choco avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Hvala vam, ste
    Mjericu jos nekoliko dana,pa odoh na razgovor i po uput za kardiologa.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •