ledov valja.
A što se špinata tiče , zaleđeni špinat ima istu nutritivnu vrijednost (vitamini i sl.) kao i onaj koji je tek ubran.Špinat, koji stoji 2 dana(nakon branja!!!) i ti ga onda kupiš i skuhaš, nama u sebi skoro ništa!!!! a pogoto ne vitaminC.

Ovo znas iz experimenta u kojem sam i sama učestvovala.Informacija je 100% tačna.

Naime , svaka renomirana firma, koja se bavi obradom(zamrzavanje) namirnica, vrši zaleđivanje odmah nakon pranja i sjeckanja.Tako da povrće čim se ubere( to je uslov da bude primljeno i berba se mora najaviti da se sve pripremi) biva obrađeno i zaleđeno tako da zaleđeno povrće ni u čemu ne zaostaje za svježim.

Naravno odnosi se na ono koje podnosi ovaj način obrade.

Ja sam bila u njemačkoj firmi "Iglo" gdje se radio ovaj experiment( moj maturski rad) i bila sam prosvjetljena