vertex prvotno napisa
Ako imate dogovor s partnerom da si ne morate biti jedini, onda mi je to ok. Samo, mislim da jako malo ljudi istinski dobro funkcionira u takvim vezama.
Da vam partner ima preljubničku epizodu - ok, to nije nužno znati. Ali da ima drugu trajnu vezu, ili česte epizode - onda to uključuje mnogo laganja bračnom drugu. Puno malih izdaja, kad vam treba, a nije tu. Ili kad jednostavno može biti s vama, i želite ga tu, a on je drugdje. Ne znam kako to povezati s pažnjom i ljubavi? Meni se čini da je to puno naivnije nego tibicino gledište.
S tim da meni preljub uopće nije razlog za razvod, barem ne svaki tip preljuba.
Mene je malo iznenadilo koliko je ljudi za rezolutno "ne" obavještavanju o preljubu. Meni to uopće nije tako čisto. Nije mi ni rezolutno "da", ali jako me smeta ovaj element sudjelovanja u laži u situaciji kad se radi o bliskoj osobi ili paru. Ne zbog vlastite savjesti, nego mi je čudna ova situacija gdje zamračivanje istine, u pravilu nešto loše što ne radimo dragim ljudima, odjednom postaje naša moralna dužnost. Ne znam, meni je nešto pošemereno u toj konstrukciji.