To su najobičniji tamnoplavi plastični drukeri.mamma Juanita prvotno napisa
To su najobičniji tamnoplavi plastični drukeri.mamma Juanita prvotno napisa
E pa cure sad mi je stvarno dosta. Ja sam zbilja zakazala. Stalno samo gledam kako rasturate a ja nikud nikam.
Neće to tako moći....![]()
Vaše pelene su odlične, gledam njih a onda sa čežnjom bacam pogled na moje makine (šivaće mašine).
Uskoro....
coccinella,koji kroj si uzela za ovu zadnju pelenu(srčeka)? Nabavila sam i ja deblji čičak pa da probam nešto novo.
I da moram još dodati...pelena mi je ljepša od većine koje možeš kupiti na netu :D .
Stvarno mi je super,budem ti onda probala ukrasti "tvoja" prava na kroj!![]()
cocinella, jel to iznutra u pelenama frotir ili flanel?
Evo napokon nešto novo ;
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/ivo...e2.jpg&.src=ph
Sve mi se pomješalo pa da ne tražite.
cekana!
mama_i _vjeko :D :D :D
Divneee su!!!
Ah.... Imala neku ružnu deku od flisa pa mi je trebao izgovor da ju izmasakriram!
Moja jadnica šivana sa dvije lijeve ruke pod motom: "Bit će bolje ako nagovorim mamu da mi ju prošije mašinom"
Cure, ja ću poludjeti, pelene su preeedivne!
Janoccka, lijevom? Ma, daj!
Evo, mašina servisirana (podmazana, promijenjen remen) i pustila sam ju u pogon podrubljivanjem hlača od trenerke. I to mi je išlo sve cik-cak, uopće nemam smisla za šivanje
hildeeeeeeeeegaaaaaaaaaaaard, upomoć!
Tek sada sam se usudila ponovno pogledati link s tvojim pelenama... Aha... kužim šta treba popraviti... ionako nisam imala pri ruci čičak od 5 cm!
Dakle, mama je ostala :shock: pa sada razmišljamo da li da mi kupi mašinu za šivanje ili mi da svoju!
Ako mogu malo skrenuti sa teme, jel netko šio platnene uloške?
Šivala je hildegard.
Ma ni ja svoje ne mislim pokazivati(osim na viziti) samo me zanima koji materijali i koliko slojeva?
Ma mogu i potrošiti koju kunu za sirovine![]()
One deke sam se morala riješiti.... kao pelena mi i nije tako ružna!
jesi sigurna da su samo dva :? ja bi rekla 6coccinella prvotno napisa
![]()
Kad sam šiješ imaš tu prednost da si uvijek možeš nadošivati po potrebi![]()
Nego da se vratimo na pelene, rekoh da sam totalni tudum, a vi ili ste šture sa informacijama ili ja nisam vidjela taj info. U koliko slojeva šijete pelenu?
To se stavlja odokativno, odnosno ovino o tome sto zelis postici.
Npr. kamaris pelene za siroko povijanje koje sam ja koristila (jer tad svjetlana jos nije imala bas platnene) imaju 6 ili 7 slojeva flanela unutra i 2 vanjska.
Kushies isto imaju tako nesto samo drugacije rasporedjeno.
Ove od fleeca obicno imaju manje slojea unutra al trebas imati i ulozak, itd, itd.
Kakva krasna (bivša) dekica!!!Janoccka prvotno napisa
Bravissimo ženo!
hm... a mi tražimo lijepe bojice po trgovinama, možda bi ipak trebalo malo zavirit u ormare!![]()
Ih... da sam morala po trgovinama nikada ne bih probala sama sašiti pelenu. Ovako se možda i na trgovine navučem... :D
Janoccka, na ovom siteu preporucuju 8 unutarnjih slojeva flanela (alternativno: 6 slojeva frotira, ili 12 slojeva gaze + 3 sloja frotira).
u tom slucaju dodatni ulozak nije potreban jer je to stvarno jako debelo (sve skupa 10 slojeva flanela!) ali se prilicno sporo susi, pa, ako ti je to problem, radije stavi koji sloj manje i posebno sasij dodatne uloske. ili mozes napraviti kao npr. na kushies pelenama - dodatni ulozak nasiven na ledjni dio pelene, tako da se pri susenju pelena moze 'rasklopiti' da bi se brze osusila.
ispravljam, sorry: umjesto '12 slojeva gaze + 3 sloja frotira' mora pisati '12 slojeva gaze + 3 sloja flanela'.
ja ko hrčak skupljam vesele materijalčiće, pelene još nisam vidjela... moje putuju zauvijek iz USA... ali sam euforična zbog šivanja... jedva čekam da stigne paketić, nadam se da će doći prije bebeJanoccka prvotno napisa
![]()
Dok to doleprša, sašiješ brdo pelena!
A jesi ubrzala... Bojiš se konkurencije? Ili se spremaš za drugo?
Dakle, slušam, koliko slojeva čega? Tvoje su isprobane pa znaš jel to OK ili ne! Gdje kupuješ materijal i kakav je izbor? Ili i ti tumbaš ormare![]()
A da... šta da ti kažem kada znaš da su fenomenalne...
ja sam sivala pelene s 8 unutarnjih slojeva flanela. i da, u upotrebi su vec pola godine.
coccinella, pre pre predivno!![]()
nego hajde, molim te, ako ti nije gnjavaza, objasni kako radis onaj nabrani dio oko nogica. na pelenama koje sam ja sivala gumica je centimetar od ruba pa jos prostepana izvana, a na ovim tvojima kao da je na samom savu...? jel to samo rastegnes gumicu i prostepas je uzduz spoja vanjskog i unutarnjeg dijela pelene, pa okrenes, ili ima neki nevidljivi 'tunel' kroz koji je gumica provucena?
A i Hildegard, ja je jučer upoznala!hildegard prvotno napisa
![]()
Cure, kad počinjete primati narudžbe?![]()
Svi čekamo da nas Hildegard razveseli s novim idejama... a ona možda čeka materijal :/coccinella prvotno napisa
Cocci![]()
Cure, imate zlatne ruke. Sve!![]()
Coccinella je zakon!
Pih, kao da bi ti ja dala da zaboravis obecanje. Cuvam pp-e za slucaj da mi zatrebaju.![]()
Nakon vise od 15 mjeseci nesivanja ovaj topic je definitivno prelio casu i ispregovarala sam s MMom malo vremena za sivanje.![]()
E sad, kroj koji imam mi se bas ne svida, mislim bio mi je super dok nisam vidjela ove vase.
Tako da se nadam da ima neka dobra dusa koja bi sa mnom podijelila svoju tajnu i proslijedila kroj.
Moze virtualnim putem ako netko ima a mozemo se i naci ili cu platit postarinu, bilo sta.
Jerbo sam vec luda od apstinencijske krize :shock: .
coccinella pelene su stvarno prekrasne (tek sam ih danas vidjela). Mislila sam da više nećemo šivati, ali ove sa širokim čičkom su mi odlične pa mislim da se bacamo na posao. Neće mi biti problem nagovoriti mamu jer je ona postala prava ovisnica javascript:emoticon(':D')
Very Happy
vikend je pred nama i u ponedjeljak očekujem nove slike...
Koji prekrasni materijali!
Bravo wildflower, divne su pelenice![]()
cure, hvala na komplimentima : - ) i meni je ona plava nekako najdraza.
coccinella, ja sam gumicu prvo rastegnutu prisila cik-cakom na unutarnji dio pelene (na kojeg sam prethodno nasila ulozak). onda sam spojila unutarnji i vanjski dio 'licem na lice', prevrnula pelenu, prostepala je cijelu jos jednom naokolo da bude ljepsi rub, i na kraju ponovo rastegnula gumicu i prostepala jos jednom uzduz onog prvog sava, ali u ovom slucaju taj sav zahvaca i vanjski sloj pelene. nije uopce komplicirano : - )
dakle, na unutarnjem sloju pelene je gumica zapravo dvaput prostepana cik-cakom, ali se to ne kuzi na slici, a na vanjskom samo jedanput.
Hey, wilflower, veliš da je vanjski sloj obično pamučno platno, jel to ono što prodaju za dječju posteljinu? Ja se bavila mišlju da se s tim kombinira, ali sam se bojala kako će reagirati u pranju, možda bi se flanel više skupio ili tako nešto?
Šta veliš?
Krasne su ti mustriceee!!!
cekana, da, to je posteljno platno.
sto se tice skupljanja, to ti nece biti nikakav problem ako prije sivanja operes i jedan i drugi materijal na temperaturi na kojoj ces inace preti pelene ; - ). ja sam tako napravila. cak da ti je sve od istog materijala, bolje ga je prethodno oprati jer se svi ti materijali jako skupljaju!
a sto se tice mustrica... te sarene krpice sam dobila za vrlo sitne pare - naletjela na superpovoljne restlove i kupila od svega pomalo : - )
Pa, da ustvari, tih platna ima u svakojakim sličicama, za razliku od flanela....
Supić!
Čitam o tim krasnim pelenama ali nikako da mi se očitaju slikice a ja gorim od nestrpljenja.
hm.... :/
Ah eto ih, jupiii![]()
Kak su dooooobreeee!
Bravo wildflower 8)
Zatišje? Pečete kolače![]()
Ja pomalo gleduckam i spremam se... Mislim na pelene, ne kolače! Pitanje: mikro-velur i flis - jel to po karakteristikama slično? Na opip mi djeluje isto....
Već rekoh da sam tudum za ove stvari....
hildegard mi je poslala danas sliku prekrasne zaštitne pelene od flisa koju je napravila za Džejkoba. Nadam se da će staviti link na sliku, jer se meni neee daaaaaaaa![]()
Kolači? Naravno da se peku po noći kad klinci spavaju!
(Radim srneći hrbatbliz, mljac
![]()