Hoćemo sliku!!! :D
No, dobro, valjda se hilegard neće ljutiti zbog javnog objavljivanja njenih djela![]()
http://www.poslovna-informatika.hr/roda/Shoopys.jpg
:Dcoccinella prvotno napisa
Amalthea, ovaj potpis tj. odluka je potaknuta pelenama?![]()
...i ja<samu iskušenju da dodam isto![]()
Cocci, smijem li ja naše medeke pokazati 8)
Ne smijem ništa rećicekana prvotno napisa
![]()
coccinella prvotno napisa
ma šta gušt... ludiloooo!!!
Lijepe, mekane, suhe za tren, duraju cijelu noć i još k tome domaća radinost
![]()
evo ih na maloj guzi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cekana...e2.jpg&.src=ph
coccinella![]()
Ma Coccinella je prava majstorica! Baš su krasne!![]()
![]()
A mikrovelur? Ništa?
koliko sam ja skužila mikro velur se malo više rasteže od flisa, flis gotovo ništa
tu se svašta događa dok mene nema, jedva čekam da se malo skockam pa da malo više počinjem visjeti na forumu... i za mašinom.
Amalthea hvala, a Cocci.... MAJSTORICE![]()
Evo svratih da vidim jel ima koji božićni motiv![]()
Cure, sretan vam Božić! Nadam se da će vas ovi praznični dani natjerati da se puna trbuha malo odmorite od šivanja!
Ma.... u jednoj trgovini sam vidjela baš pod nazivom mikrovelur, ali možda je to to...
Pitanje: kada radite zaštitne gaćice stavljate više slojeva flisa ili?
osim ako je flis tanki, onda k onome kaj je coccinella napisala još jedan sloj veličine kao i vanjski
ove zaštitne gaćice mi izgledaju prekrasno, čak i ljepše od totsbots. Svaka čast cure!
E miša mu... kaj nije flis flis... :shock: Tanki, debeli... možda to i nije za mene![]()
kod nas je svaki flis dobar, s obzirom na dostupnost![]()
ali vani imaju windpro debeli nepropusni za vanjski dio, i tanki, ili mikroflis za unutranji dio pelene. o uzorcima i bojama bolje da šutim 8)
eto konačno i od mene nešto. Snupiće je pokazala Amalthea, evo i pingvina
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/mal...e2.jpg&.src=ph
a evo i ženskih uložaka
http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/mal...nm=1404re2.jpg
ili
Hildegard, predivno!![]()
Kad počinješ primati narudžbe za uloške?(Pa ta Coccinella nikako da nabavi endlericu...
![]()
![]()
)
Hildegard stvarno si majstorica!
Mene zanima gdje nabavljate tako lijepi flis? Ja obišla cijeli Bjelovar i našla samo neki karirani.
Ja mislim da je hildegard nezasluženo ispala iz dille-inog novogodišnjeg kviza kao majstorica-peleno-šivačica (mi smo pelenaši samo iz njene radinosti, a-ha!).
Hildegard, čekam te sutra!![]()
Jupi za uloške i flis! :D
jupiii za cekanu![]()
E Mihovil i ja sam kod nas našla karirani. Kao što je cocci rekla trebaš imati neku špagu da ti kupi flis u Mađarskoj. Kupila sam flis i kod nas (bijeli i roza), dosta je puniji nego ovaj iz Mađarske ali je puuuuuuno skuplji.
Nema veze za flis. Danas smo mama i ja kupile hrpu flanela pa kada prođu blegdani krećemo na posao. A onda naravno stižu i slike.
Koliko plaćate flis, flanel, čičak i sl.? Možda se zaletim malo preko granice pa čisto da znam cijene ako ne stignem prije obići ovdje trgovine.
Znam da je u Bosni 20 metara onog tankog čička 8,5 eura, deblji tada nisu imali.
U Bjelovaru je metar čička od 3 cm 13 kn, a tanjeg oko 11 kn. Flis je od 55 do 7o kn, a flanel ovisi, ali metar nije više od nekih tridesetak kuna.
čičak širine 2 cm 6-8 kn, širina 5 cm 15 kn, flis 80 kn, frotir 80 kn, flanel 20-34 kn.
U Mađarskoj je flis od 30 i nešto do 50, ali nije tako puni
flis u trgovini s restlovima - 45 kuna
flanel jednobojni - cca 30 kuna
za ostale artikle ne sjecam se tocnih cijena.
evo jos jedne sivacice pl. pelena. zasad samo jedna, ali vredna. stavljam i ja sliku cim stignem. evo i pitanja. cocinela, hildegard, wildflower i ostale cije sam slike gledala, koji snit koristite? ja sasila po onome od ottobre...nesto, al mi se dopada i ovaj vas, lici mi na tootsboots pelene. jel to taj? jel ga ima negde na netu za skidanje?
ottobredesign ima 2 razlicita kroja. jedan koji je na internetu u dvije velicine i jedan koji je izasao u predzanjem, tj. jesenskom broju koji je u 4 velicine.
onaj na internetu meni nekako slici na indisposables, a ovaj u papirnatom izdanju je vise kao ove coccineline pelene. ima dosta interesantan oblik uloska, dosta je velik.
ja sam sivala po ottobredesign kroju kojeg sam skinula s njihovog sajta, i to samo onu vecu velicinu. zaista je slican indisposables pelenama, ali po meni ipak bolji. radila sam tocno po kroju, osim sto sam izostavila onaj dodatak tkanine koji se preklopi preko cicka prije pranja (umjesto toga, ja na tim pelenama prije pranja zakopcam cicak kao da su na bebi i okrenem ih iznutra prema van). e da, i skratila sam malo preporucenu duljinu gumice oko nogica i na ledjima.
zanima me i ovaj njihov novi kroj iz casopisa. koje su razlike u odnosu na ovaj s neta i sto je, po vama, poboljsano?
potpuno je drugaciji. meni su inidsposables prilicno razocaranje. jeidno sta mi na njima valja je cicak, koji je fino mekan a dobro se lijepi. sve ostalo mi je bezveze.
mozda mi zato ni taj kroj nije mio, jer imam predrasude. cini mi se da su ove ottobre malo previse izrezane medju nogama.
sto se tice kroja iz papirnatog izdanja, odi na njihov site i u pdf-u mozes pregledati sve modele. pogledaj jesen/2005. tamo je kroj za pelenu.
ulozak nije ravno krojen, nego izglleda kao pjescani sat. cini mi se to jako zgodno. i zategnuli su gumice.
[quote="wildflower"]ja sam sivala po ottobredesign kroju kojeg sam skinula s njihovog sajta, i to samo onu vecu velicinu. zaista je slican indisposables pelenama, ali po meni ipak bolji. radila sam tocno po kroju, osim sto sam izostavila onaj dodatak tkanine koji se preklopi preko cicka prije pranja (umjesto toga, ja na tim pelenama prije pranja zakopcam cicak kao da su na bebi i okrenem ih iznutra prema van). e da, i skratila sam malo preporucenu duljinu gumice oko nogica i na ledjima.
i ja sam isto radila. sasila sam i jednu po njihovom manjem kroju i nju sam napravila kao pocket, ulozak se ubacuje spreda. jos nije gotova. probala sam i manji kroj jer mi se cini da je mom sinku ovaj veci malo veliki.
al mi se bas dopada oblik pelene kakve je sivala coccinella. odoh da potrazim po netu dal ima neceg...
evo sad sam pogledala ottobredesign, jesenski broj. kroj se vidi ok iako se stranica ne moze povecati. ulozak je bas super, sini mi se da je ovakav kroj bolji za curice. mom malom je platnena mokra samo spreda, retko kad do sredine, a nazad nikada. ali je mislim isto super za male bebe kad je stolica dosta tecna. pa da probam i sa ovim krojem... eh, lako se postaje zavisnik![]()
ako zelis ja ti mogu izmjeriti krojeve, pa da imas neki orjentir koliko to treba biti.
u biti kroj se cini prilicno veliki al kako su gumice prilicno nategnute, sve se to dosta smanji na kraju.
marta, super, daj!
a evo i mog remek dela!
http://public.fotki.com/Djura/pelene/
![]()
opet ja... gumice oko nogu nisam dovoljno nategla, ali pelena odlicno sluzi!
jos jedno pitanje. na koliko stepeni perete AIO pelene od flisa? zanima me upravo dal nece stetiti flisu ako ga operem na 60? ako je spolja flis a unutra flanel ili frotir???
za flis ti nemam pojma jer je on meni tako grozan na dodir da ga ne koristim.
evo mjera:
velicine pelena:
3-6kg
5-8kg
7-12kg
10-15kg
gumice oko nogu: 20-22-24-26
gumica na ledjima: 16-17-18-19
duzina veceg uloska: 32-34-36-38
duzina manjeg uloska: 26-28-30-31,5
sirina pelene na ledjom dijelu: 43-45-46,5-49,5
visina pelene (ono, od prednjeg do ledjnog dijela): 44-46-48-50
sirina pelena na prednjem dijelu: 29-30,5-32-34
e zaboravila sam napisati, u mjere je uracunato 1 cm dodatka za savove.
marta,za mere. a sta ti koristis za zastitne gacice, mislim, umesto flisa? i meni je bljak a mm-a je stalno peckao elektricitet kad god obuce nesto sa flisom, tako da smo tih par trenerki izbacili iz upotrebe. sad bih ja naravno da ih iskoristim za AIO. meni je isto onaj PUL bljaaaak lici mi na kisne kabanice.
na ottobredesign sajtu sam nasla iz jesenskog broja samo pdf sa skicama svih modela, pa i skicu novog modela pelena, ali ne i krojeve (osim onog starog, vec poznatog...:/). marta, jesam li ja to nesto tebe krivo razumjela (i ponadala se) ili na sajtu nema tog novog kroja?
ni ja nisam odusevljena s indisposables pelenama (na primjer, materijalom) a ottobre su mi i oblikom bolje od njih, prije svega zbog duljih 'krakova' za zakopcavanje.
ottobre su zaista dosta uske izmedju nogica, ali citala sam neka misljenja po kojima je to prednost. po meni, nije - ja sam osobno bas iz tog razloga bila pomalo sumnjicava prema tom kroju, ali kod nas funkcionira super, mozda zato sto mi curica bas nije mrsavica![]()
da, krivo si skuzila, za ove druge pelene nema kroja nego samo mozes prelistati papirnato izdanje u .pdf formatu i onda eventualno odoka napraviti kroj prema ovim mjerama sta sam dala.
zastitne gacice imam kupljene.
- Nikky, izvana su pamucne iznutra su to nesto umjetno, na cicak, dogadja se da propuste, al meni to ne predstvalja problem.
- indisposable pullup gace, odlicne su, samo malo stare, isto od nekog poluropusnog umjetnog materijala
- kushies zastitne na cicak, ne propustaju ali su se usmrdile po gumicama, pa su malo fuj
maloprije sam malom stavljala kapu od flisa i tako nas je dernio staticki elektricitet, jos jedan razlog zasto to ne koristim.
wildflower
jesi ti za jednu prezentaciju svih platenenih sto imas i svega o platnenim sto znas? ono nadjemo se na kavi, ti doneses paketic i pokazes sto i kako, a?ono ko zepter jerbo mi je kad vidim uzivo razne vrste pelena, bit ce mi puno lakse odluciti se za koje
zrinka, moze - premda je moj pelenski 'arsenal' i vise nego skroman u odnosu na sve one divote iz bijelog svijeta o kojima cure ovdje pricaju. osim sivanih, imam jos samo 4 vrste (jeftinijih i dostupnijih) kupovnih, a sve skupa u nevelikom broju :/
ali u svakom slucaju, sto se tice prezentacije, nema problema
djuma - i mi koristimo indisposables pull-up zastitne gacice, imam obicne nepropusne i disne, i jedne i druge su neka plasticna tkanina, nikad nam nisu propustile. ove disne su mekse. s objema vrstama sam zadovoljna. imam i kamarisove na cicak, one su dosta meke ali su mi nespretnije za uporabu i kod nas, cesce se znaju pomaknuti i procuriti. osobno su mi draze pull-up.
Da se pohvalim sa prvom pelenom mog bebača....
http://img460.imageshack.us/img460/52/14yw1.jpg
http://img460.imageshack.us/img460/3091/20xe.jpg
Hej, Janoccka, te si ti radila? To su zaštitne od flisa? Ili si ih napravila kao AIO?