Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 118

Tema: šivanje pelena, 2. dio

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Hoćemo sliku!!! :D

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

No, dobro, valjda se hilegard neće ljutiti zbog javnog objavljivanja njenih djela

http://www.poslovna-informatika.hr/roda/Shoopys.jpg

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj coccinella prvotno napisa
    Cekana, dok ona ne stavi sliku, samo da znaš da su snupići u pitanju... Poznato?
    :D

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Amalthea, ovaj potpis tj. odluka je potaknuta pelenama?

...i ja<samu iskušenju da dodam isto

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Preeeeedivno!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Cocci, smijem li ja naše medeke pokazati 8)

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj cekana prvotno napisa
    Amalthea, ovaj potpis tj. odluka je potaknuta pelenama?
    Ne smijem ništa reći

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ako ti je gušt, samo naprijed...

ma šta gušt... ludiloooo!!!

Lijepe, mekane, suhe za tren, duraju cijelu noć i još k tome domaća radinost

evo ih na maloj guzi
    http://pg.photos.yahoo.com/ph/cekana...e2.jpg&.src=ph

coccinella

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma Coccinella je prava majstorica! Baš su krasne!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

A mikrovelur? Ništa?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

koliko sam ja skužila mikro velur se malo više rasteže od flisa, flis gotovo ništa

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

tu se svašta događa dok mene nema, jedva čekam da se malo skockam pa da malo više počinjem visjeti na forumu... i za mašinom.

Amalthea hvala, a Cocci.... MAJSTORICE

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Evo svratih da vidim jel ima koji božićni motiv
    Cure, sretan vam Božić! Nadam se da će vas ovi praznični dani natjerati da se puna trbuha malo odmorite od šivanja!

Ma.... u jednoj trgovini sam vidjela baš pod nazivom mikrovelur, ali možda je to to...
    Pitanje: kada radite zaštitne gaćice stavljate više slojeva flisa ili?

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

osim ako je flis tanki, onda k onome kaj je coccinella napisala još jedan sloj veličine kao i vanjski

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ove zaštitne gaćice mi izgledaju prekrasno, čak i ljepše od totsbots. Svaka čast cure!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

E miša mu... kaj nije flis flis... :shock: Tanki, debeli... možda to i nije za mene

klmama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas je svaki flis dobar, s obzirom na dostupnost

ali vani imaju windpro debeli nepropusni za vanjski dio, i tanki, ili mikroflis za unutranji dio pelene. o uzorcima i bojama bolje da šutim 8)

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hildegard, predivno!

Kad počinješ primati narudžbe za uloške? (Pa ta Coccinella nikako da nabavi endlericu... )

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Hildegard stvarno si majstorica!

Mene zanima gdje nabavljate tako lijepi flis? Ja obišla cijeli Bjelovar i našla samo neki karirani.

TeddyBearz avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Teddy, ne traži kruha pored pogače , vidiš kako su hildini prekrasni!

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jasno da jesu kad ti svoje nisi još ni pokazala

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja mislim da je hildegard nezasluženo ispala iz dille-inog novogodišnjeg kviza kao majstorica-peleno-šivačica (mi smo pelenaši samo iz njene radinosti, a-ha!).

Hildegard, čekam te sutra!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Jupi za uloške i flis! :D

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

jupiii za cekanu

E Mihovil i ja sam kod nas našla karirani. Kao što je cocci rekla trebaš imati neku špagu da ti kupi flis u Mađarskoj. Kupila sam flis i kod nas (bijeli i roza), dosta je puniji nego ovaj iz Mađarske ali je puuuuuuno skuplji.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Nema veze za flis. Danas smo mama i ja kupile hrpu flanela pa kada prođu blegdani krećemo na posao. A onda naravno stižu i slike.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Koliko plaćate flis, flanel, čičak i sl.? Možda se zaletim malo preko granice pa čisto da znam cijene ako ne stignem prije obići ovdje trgovine.
    Znam da je u Bosni 20 metara onog tankog čička 8,5 eura, deblji tada nisu imali.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

U Bjelovaru je metar čička od 3 cm 13 kn, a tanjeg oko 11 kn. Flis je od 55 do 7o kn, a flanel ovisi, ali metar nije više od nekih tridesetak kuna.

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

čičak širine 2 cm 6-8 kn, širina 5 cm 15 kn, flis 80 kn, frotir 80 kn, flanel 20-34 kn.
    U Mađarskoj je flis od 30 i nešto do 50, ali nije tako puni

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

flis u trgovini s restlovima - 45 kuna
    flanel jednobojni - cca 30 kuna

za ostale artikle ne sjecam se tocnih cijena.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo jos jedne sivacice pl. pelena. zasad samo jedna, ali vredna. stavljam i ja sliku cim stignem. evo i pitanja. cocinela, hildegard, wildflower i ostale cije sam slike gledala, koji snit koristite? ja sasila po onome od ottobre...nesto, al mi se dopada i ovaj vas, lici mi na tootsboots pelene. jel to taj? jel ga ima negde na netu za skidanje?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ottobredesign ima 2 razlicita kroja. jedan koji je na internetu u dvije velicine i jedan koji je izasao u predzanjem, tj. jesenskom broju koji je u 4 velicine.
    onaj na internetu meni nekako slici na indisposables, a ovaj u papirnatom izdanju je vise kao ove coccineline pelene. ima dosta interesantan oblik uloska, dosta je velik.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ja sam sivala po ottobredesign kroju kojeg sam skinula s njihovog sajta, i to samo onu vecu velicinu. zaista je slican indisposables pelenama, ali po meni ipak bolji. radila sam tocno po kroju, osim sto sam izostavila onaj dodatak tkanine koji se preklopi preko cicka prije pranja (umjesto toga, ja na tim pelenama prije pranja zakopcam cicak kao da su na bebi i okrenem ih iznutra prema van ). e da, i skratila sam malo preporucenu duljinu gumice oko nogica i na ledjima.

zanima me i ovaj njihov novi kroj iz casopisa. koje su razlike u odnosu na ovaj s neta i sto je, po vama, poboljsano?

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

potpuno je drugaciji. meni su inidsposables prilicno razocaranje. jeidno sta mi na njima valja je cicak, koji je fino mekan a dobro se lijepi. sve ostalo mi je bezveze.
    mozda mi zato ni taj kroj nije mio, jer imam predrasude. cini mi se da su ove ottobre malo previse izrezane medju nogama.

sto se tice kroja iz papirnatog izdanja, odi na njihov site i u pdf-u mozes pregledati sve modele. pogledaj jesen/2005. tamo je kroj za pelenu.
    ulozak nije ravno krojen, nego izglleda kao pjescani sat. cini mi se to jako zgodno. i zategnuli su gumice.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

[quote="wildflower"]ja sam sivala po ottobredesign kroju kojeg sam skinula s njihovog sajta, i to samo onu vecu velicinu. zaista je slican indisposables pelenama, ali po meni ipak bolji. radila sam tocno po kroju, osim sto sam izostavila onaj dodatak tkanine koji se preklopi preko cicka prije pranja (umjesto toga, ja na tim pelenama prije pranja zakopcam cicak kao da su na bebi i okrenem ih iznutra prema van ). e da, i skratila sam malo preporucenu duljinu gumice oko nogica i na ledjima.

i ja sam isto radila. sasila sam i jednu po njihovom manjem kroju i nju sam napravila kao pocket, ulozak se ubacuje spreda. jos nije gotova. probala sam i manji kroj jer mi se cini da je mom sinku ovaj veci malo veliki.
    al mi se bas dopada oblik pelene kakve je sivala coccinella. odoh da potrazim po netu dal ima neceg...

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

evo sad sam pogledala ottobredesign, jesenski broj. kroj se vidi ok iako se stranica ne moze povecati. ulozak je bas super, sini mi se da je ovakav kroj bolji za curice. mom malom je platnena mokra samo spreda, retko kad do sredine, a nazad nikada. ali je mislim isto super za male bebe kad je stolica dosta tecna. pa da probam i sa ovim krojem... eh, lako se postaje zavisnik

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako zelis ja ti mogu izmjeriti krojeve, pa da imas neki orjentir koliko to treba biti.
    u biti kroj se cini prilicno veliki al kako su gumice prilicno nategnute, sve se to dosta smanji na kraju.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

marta, super, daj!
    a evo i mog remek dela!

http://public.fotki.com/Djura/pelene/

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

opet ja... gumice oko nogu nisam dovoljno nategla, ali pelena odlicno sluzi!
    jos jedno pitanje. na koliko stepeni perete AIO pelene od flisa? zanima me upravo dal nece stetiti flisu ako ga operem na 60? ako je spolja flis a unutra flanel ili frotir???

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za flis ti nemam pojma jer je on meni tako grozan na dodir da ga ne koristim.

evo mjera:

velicine pelena:
    3-6kg
    5-8kg
    7-12kg
    10-15kg

gumice oko nogu: 20-22-24-26
    gumica na ledjima: 16-17-18-19
    duzina veceg uloska: 32-34-36-38
    duzina manjeg uloska: 26-28-30-31,5

sirina pelene na ledjom dijelu: 43-45-46,5-49,5
    visina pelene (ono, od prednjeg do ledjnog dijela): 44-46-48-50
    sirina pelena na prednjem dijelu: 29-30,5-32-34

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e zaboravila sam napisati, u mjere je uracunato 1 cm dodatka za savove.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

marta, za mere. a sta ti koristis za zastitne gacice, mislim, umesto flisa? i meni je bljak a mm-a je stalno peckao elektricitet kad god obuce nesto sa flisom, tako da smo tih par trenerki izbacili iz upotrebe. sad bih ja naravno da ih iskoristim za AIO. meni je isto onaj PUL bljaaaak lici mi na kisne kabanice.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

na ottobredesign sajtu sam nasla iz jesenskog broja samo pdf sa skicama svih modela, pa i skicu novog modela pelena, ali ne i krojeve (osim onog starog, vec poznatog...:/). marta, jesam li ja to nesto tebe krivo razumjela (i ponadala se) ili na sajtu nema tog novog kroja ?

ni ja nisam odusevljena s indisposables pelenama (na primjer, materijalom) a ottobre su mi i oblikom bolje od njih, prije svega zbog duljih 'krakova' za zakopcavanje.
    ottobre su zaista dosta uske izmedju nogica, ali citala sam neka misljenja po kojima je to prednost. po meni, nije - ja sam osobno bas iz tog razloga bila pomalo sumnjicava prema tom kroju, ali kod nas funkcionira super, mozda zato sto mi curica bas nije mrsavica

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da, krivo si skuzila, za ove druge pelene nema kroja nego samo mozes prelistati papirnato izdanje u .pdf formatu i onda eventualno odoka napraviti kroj prema ovim mjerama sta sam dala.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zastitne gacice imam kupljene.
    - Nikky, izvana su pamucne iznutra su to nesto umjetno, na cicak, dogadja se da propuste, al meni to ne predstvalja problem.
    - indisposable pullup gace, odlicne su, samo malo stare, isto od nekog poluropusnog umjetnog materijala
    - kushies zastitne na cicak, ne propustaju ali su se usmrdile po gumicama, pa su malo fuj

maloprije sam malom stavljala kapu od flisa i tako nas je dernio staticki elektricitet, jos jedan razlog zasto to ne koristim.

zrinka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

wildflower
    jesi ti za jednu prezentaciju svih platenenih sto imas i svega o platnenim sto znas? ono nadjemo se na kavi, ti doneses paketic i pokazes sto i kako, a? ono ko zepter jerbo mi je kad vidim uzivo razne vrste pelena, bit ce mi puno lakse odluciti se za koje

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

zrinka, moze - premda je moj pelenski 'arsenal' i vise nego skroman u odnosu na sve one divote iz bijelog svijeta o kojima cure ovdje pricaju. osim sivanih, imam jos samo 4 vrste (jeftinijih i dostupnijih) kupovnih, a sve skupa u nevelikom broju :/
    ali u svakom slucaju, sto se tice prezentacije, nema problema

djuma - i mi koristimo indisposables pull-up zastitne gacice, imam obicne nepropusne i disne, i jedne i druge su neka plasticna tkanina, nikad nam nisu propustile. ove disne su mekse. s objema vrstama sam zadovoljna. imam i kamarisove na cicak, one su dosta meke ali su mi nespretnije za uporabu i kod nas, cesce se znaju pomaknuti i procuriti. osobno su mi draze pull-up.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Hej, Janoccka, te si ti radila? To su zaštitne od flisa? Ili si ih napravila kao AIO?

hildegard avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Rekla bi da su AIO. Janoccka pelena je kmica 8)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •