Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Zagrebčanke, potrebna procena udaljenosti

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Zagrebčanke, potrebna procena udaljenosti

Dolazimo na RMK i pronašle smo zgodan smeštaj u Selskoj cesti 34. Hotel u kojem se održava RMK je na Trgu Krešimira Ćosića 9. Mi stižemo na glavni kolodvor rano ujutru(oko5). Čime nam je najbolje da dodjemo do apartmana(peške, gradskim prevozom i kojim, ili taxijem i kojim)? A od apartmana do hotela? Gledajući na Google Earth sve mi se razdaljine čine dooosta velike za šetnju sa prtljagom...grešim li? Ima li u blizini neki restoran za preporučiti?
    Posljednje uređivanje od MarikaPika : 12.10.2010. at 22:47

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

S kolodvora do Selske trebat ćete nekim prijevozom. U pet ujutro nije više nikakav problem ići javnim gradskim prijevozom, a čini mi se najjednostavnije (osim taksija) da sjednete na tramvaj br. 2 ili 6 u smjeru Črnomerca, siđete na stanici Sveti Duh i onda se prošećete do apartmana (oko 10 min hoda, čak i s prtljagom). Od Selske do hotela možete pješice (10-15 min hoda) ili busom sa Zagorske ceste u smjeru Mažuranićeva trga (to je svega jedna stanica, ako se ne varam). Karte je bolje kupovati na kiosku (8 kn) nego u autobusu ili tramvaju (10 kn), tim više što se u novim tramvajima ni ne može kupiti.

Oko hotela ima nekoliko pizzeria. Drugo mi za sad ne pada na pamet. Sigurno će se javiti još cura s idejama. Uživajte!
    I ja bih vam se rado pridružila da ne radim.

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Freja, si! Hvala!
    Imamo još koji dan da pronadjemo možda i neki bliži smeštaj...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i da bolje ti je ak ideš javnim prevozom kupiti dnevnu kartu, jer dođe kao cca 2 vožnje, a mož se vozit celi dan pa i ići na uspinjaću

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ako mi karta dobro pokazuje di je broj 34, onda ti je do rmk fakat blizu (to bi trebalo biti kod onih zgrada od crvene cigle prije podvožnjaka?) http://www.karte.hr/karta313b3234353...35303732393838
    na raskršću selske i zagorske imaš stajalište busa. voziš se 2 stanice. ili, možda još kraće nego da čekaš bus, prošećeš se preko parkića i izađeš točno iza hotela panorama (ugodna šetnjica od 10ak minuta)
    kad dolaziš s kolodvora onda ti je malo dalje jer ćeš ipak trebat hodat od tramvaja do tamo (po meni, ne manje od 15minuta). najbolje da ili ideš tramvajem (2 ili 4) do trga mažuranića (2 stanice) i tamo se prebaciš na bus za voltino (koji ti staje na raskršću zagorske i selske skroz blizu tvog smještaja) - vozit ćeš se 10ak minuta.

možeš, naravno i taksijem, ali moraš pazit da te ne opeljuše. noćna vožnja i tako

ako se budeš više vozila tramvajem onda fakat kupi dnevnu kartu, košta 25kn, to ti dođe malo skuplje od 3 karte, ali se možeš vozit di i kolko hoćeš

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

MarikaPika, kao što puntica veli smještaj ti je vrlo blizu RMK, nije ti potrebno tražiti negdje bliže

tak rano ujutro do smještaja ti je najbolje tramvajem (2 ili 6, ne 4) do stanice Sveti Duh (u novim ZG-tramvajima imaš displeje na kojima piše početna stanica, sljedeća stanica i krajnja stanica), i onda Selskom (koja počinje na tom raskršću) prema jugu oko 500-600 metara

a ovdje imaš službenu foto-kartu Zagreba koja ti pokaže točan kućni broj koji trebaš

Tashunica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    ako mi karta dobro pokazuje di je broj 34, onda ti je do rmk fakat blizu (to bi trebalo biti kod onih zgrada od crvene cigle prije podvožnjaka?)
    selska 34 JE zgrada od crvene cigle.
    zato mi je malo nejasno ovo s apartmanom, to su privatni stanovi.

MarikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

@ Tashunica-Jesu. I ovo je privatni aprtman koji se kratkoročno izdaje.
    @ Juroslav-hvala za kartu, baš dobro prikazuje!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •