Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: prirodni porod i uzimanje maticnih stanica

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Moj drugi porod je bio prirodan- koliko to može biti bolnički porod. Ipak, nisu čekali da otpulsira zbog mojeg neg rh faktora (koliko sam ja kasnije shvatila, nije to kontraindikacija, ali eto...). Ne sjeda mi teza da je prirodan porod =porod bez intervencija...računa li se kao intervencija i masiranje međice npr. ? Ono što mene muči od svih tih procedura bolničkih je zapravo davanje syntocinona za porod posteljice...kako to izbjeći?
    Uglavnom, želim reći- ako se odlučiš dati mat.stanice, ok, neće tvoje dijete ostati ne znam kako zakinuto, nadoknadit ćeš mu to Lijepo je usvajati teoriju i informirati se , ali u praksi se moraš prilagoditi.

gorka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    Uglavnom, želim reći- ako se odlučiš dati mat.stanice, ok, neće tvoje dijete ostati ne znam kako zakinuto, nadoknadit ćeš mu to
    ne znam kako se maticne stanice mogu nadoknaditi?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Joj, baš sam danas vidjela plakat u domu zdravlja-Donirajte krv iz pupkovine, nekome može spasiti život.
    Ne znam stvarno šta da mislim o tome. Super je nekog spasiti, super je ostaviti i sebi za kasniju upotrebu, ali to je sve gledano iz perspektive da to bebi u tom trenutku ne treba. A treba. Priroda je to bebi namijenila u trenutku rođenja. Ne za 30 godina i ne nekom drugom. (Isto kao i majčino mlijeko, pa opet mnogi misle da nije neki bed što dijete pije nešto drugo. Uglavnom na kraju dobro ispadnu. Većina beba fakat jeste žilavo. )

cokolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tua prvotno napisa Vidi poruku
    Ipak, nisu čekali da otpulsira zbog mojeg neg rh faktora (koliko sam ja kasnije shvatila, nije to kontraindikacija, ali eto...).
    meni su cekali da otpulsira, iako sam Rh negativan faktor, a beba je pozitivan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •