Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Uputstva na hrvatskom jeziku

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Uputstva na hrvatskom jeziku

Kupili smo jučer u TL King C. Maxi cosi Priori autosjedalicu. Naravno kad smo stigli kući uputstva i htjeli pročitati uputstva, skužimo da ih na hrvatskom nema. Potaknuta ovim forumom danas sam se ponovno uputila u TL i tražila uputstva na hr. E sad, prodavačica mi je lijepo donesla uputstva friško isprintana sa PC-a., ja sam joj se na to zahvalila i pitala je zašto ta uputstva odmah nisu uz autosjedalicu, jer puno ljdui ih neće tražiti, pa će neispravno montirati stolicu i tako dovesti djete u opasnost, a ona na to slegne ramenima , zakoluće očima i ode.
    Gledajte ljudi to stavrno treba promjeniti. Kod nas postuji nekoliko većih dučana koji prodaju sjedalice i mislim da ih treba prisiliti da daju ta uputstva. Uopće ne kužim u ćemu je fora kad prijevod ionako imaju.
    Eto toliko da znate, uputstva na hr. treba tražiti!

casper avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

S TL je obavljen razgovor, po nekoliko puta im se reklo isto, ali ......
    Kažu da ako ih stave u autosjedalice da ih ljudi odnesu kao pomotivni materijal.

Što drugo reči nego budemo probali opet :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa i ne trebaju ih staviti u sjedalicu! Kada daju ljudima račun, neka daju i uputstva!

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Aaaaa!

Problem je u TL-u i opcenito nasim prodavacima.

Po rijecima glavnog zastupnika za izvoz Maxi-Cosi sjedalica svi distributeri dobiju svake godine sasvim dovoljno primjeraka uputa i to na hrvatskom jeziku za njihov promet. I nema pojma di te upute zavrse ali inzistira da je to, nedavanje uputa, neopravdavajuce.

Rekao je da ce ponovo poslati dopis njihovim distributerima i svim trgovinama da je to nedopustivo i da su trgovine duzne sa svakom sjedalicom kupcu dati i upute na hrvatskom. Cabrio sjedalice sada imaju hrvatsku verziju na originalnim uputama, ove druge sjedalice imaju jos uvijek hrvatski prijevod zasebno.

Malo off-topik, takoder je rekao da oni upucuju trgovce koji prodaju njihove sjedalice da dozvole roditeljima da probaju montirati sjedalicu u vozilo prije nego je kupe te ih poticu da roditeljima pokazu kako se one montiraju. Drugi je par rukava sto velika vecina trgovackjih djelatnika nezna kako ispravno montirati sjedalicu ali isprobavanje barem omogucuje roditeljima da provjere da li su upute razumljive i da li sjedalica dobro sjeda u njihovo vozilo prije nego je kupe.

Zato, kad razmisljate o kupnji Maxi-Cosi sjedalica (koje su medu boljima na trzistu), mozete se pozvati na gore navedeni sluzbeni stav proizvodaca ako vam trgovci pocnu pricat da vam oni ne mogu dat da isprobate sjedalicu i ne dat im da se izvuku niti po tom pitanju niti po pitanju uputa.

Al ne samo za Maxi-Cosi nego i za sve druge marke sjedalica.

A ako vas zafrkavaju, obavezno nam ih "prijavite", moze meni na pp. I trazite ime djelatnika koji vam radi probleme tako da kad se obratim(o) trgovini da imamo konkretan info.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja se u TL-u nisam dala van dok mi nisu našli upute na hrvatskom. kad su skužili da neću otići, prevrnuli su cijeli dućan i odnekud iskopali jedan primjerak. isto za prioricu. a inzistirala sam samo zato što se u to vrijeme na forumu pričalo o tom problemu. (ako nekome trebaju, može dobiti moje ).

i nisu nam dali da isprobamo sjedalicu u autu. tamo imaju autosic pa pokažu kako se montira (neispravno, naravno). svi prodavači u tim dućanima bi trebali proći tečaj pa da znaju da sjedalica ne smije putovati 10 cm po sicu, da dijete treba čvrsto stegnuti u nju i sl.

JBT avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Katastrofa su ti u TL, ali imaju na Internet stranicama uputstva, što ih nikako ne ispričava, jer još uvijek puno ljudi kod nas ne koriste Internet.
    www.turbolimac.com/ew/EasyWeb.asp?pcpid=68

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ms. ivy prvotno napisa
    i nisu nam dali da isprobamo sjedalicu u autu. tamo imaju autosic pa pokažu kako se montira (neispravno, naravno). svi prodavači u tim dućanima bi trebali proći tečaj pa da znaju da sjedalica ne smije putovati 10 cm po sicu, da dijete treba čvrsto stegnuti u nju i sl.
    navodno daju da se isproba ali kad već platiš. nama su se ponudili da će mi ići smontirati. po upute sam otišla drugi dan jer su mi prvi dan dali krivu knjižicu u kojoj nema našeg jezika, a prava knjižica je bila na pultu.
    a što se tiće tečaja, nećete vjerovati, oni su ga i prošli, a sad tko je slušao i koga je briga, to je drugi par čarapa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •