Ova tema mi je, normalno, vrlo intrigantna, a ovo što ste napisale od samog početka (prvi rosin post gdje se spominje da dijete udari roditelja

) mi je istovremeno i šokantno i razočaravajuće.
Mogla bih ići ispotpisivati gotovo sve što ste ovdje rekle, samo imam dojam da nijedna od vas nema dijete koje ide u razred s mojim djetetom.
Zašto?
Nekako sumnjam da bi ijedna reagirala na nedavni događaj onako kako su reagirali neki roditelji.
Naime, šestorica dečki iz razreda (3. osnovne!!!) nedavno su na cesti, usred bijela dana, cipelarili dečka iz susjednog razreda, koji je nemoćan ležao na podu.
Zatekla ih je jedna mama, prijavila učiteljici...i tu je stalo.
Dosad još nije zbog toga sazvan roditeljski sastanak, navodno je učiteljica upozorila roditelje tih dječaka, a neki od njih su, navodno, ljuti na učiteljicu što, navodno, stalno kritizira dečke, a, navodno "favorizira" curice...
Škola na ulazu nosi UNICEF-ov natpis "mjesta nulte tolerancije za nasilje", dosad nisam primijetila uopće zašto

.
Ma ne znam više što bih rekla. Već sam sto puta ponovila da ne mogu shvatiti kako ijedan roditelj, ikad, u ijednoj situaciji može reći "ne znam što da radim, ne mogu s njim /s njom na kraj ".
Ne mogu prihvatiti nemoć pred djetetom kojemu trebaš biti smjernica za život, možeš se ti osjećati nemoćan, ali tvoja je uloga roditelja da djeluješ, da znaš i da napraviš, da potražiš pomoć ako ne možeš sam, ali da djeluješ, a ne da budeš jadan i nemoćan.