Pokazuje rezultate 1 do 50 od 195

Tema: Djeca koja se sama odgajaju - miroljubivost, nenasilje i teenageri

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Ovo stvarno viđaš u nekom obimu koji je signifikantan (mislim, uvijek je bilo poremećenih ljudi, psihopata i svega...), tj. da nije stvar u onom postotku aberacije koji je stalan u društvu - nego baš kao posljedica toga da roditelji nemaju autoritet?

,.
    Najviše problema sa školom,okolinom i sami sa sobom imaju učenici čiji roditelji smatraju da su njihova djeca uvijek i apsolutno u pravu.
    Nije učiteljska mantra,već naša realnost.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj rosa prvotno napisa Vidi poruku
    Najviše problema sa školom,okolinom i sami sa sobom imaju učenici čiji roditelji smatraju da su njihova djeca uvijek i apsolutno u pravu.
    Nije učiteljska mantra,već naša realnost.
    ovo vjerujem.

Danas roditelji koji ne uspijevaju postići autoritet NE posežu za batinom ("ne po guzi"), nego sliježu ramenima
    a ne znam, možda još nije došlo do provincije ali u mojoj okolini ne bih rekla da roditelji zaziru od po guzi, mislim da je to jedna još uvijek vrlo široko rasprostranjena metoda odgoja.

druga stvar, peterlin, što podrazumijevaš pod zlostavljanje svoje djece? i što pod raspuštene vršnjake?
    da znam kako dalje, zanimljiva je tema.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    druga stvar, peterlin, što podrazumijevaš pod zlostavljanje svoje djece? i što pod raspuštene vršnjake?
    da znam kako dalje, zanimljiva je tema.
    Evo primjera:
    - ometanje nastave od strane manjine (nažalost, osim poziva roditeljima, učitelji/nastavnici tu ne mogu puno, jer ne smiju izbaciti učenika iz razreda, a ostali ispaštaju). Vrtić ne računam, ali bilo je toga i tamo. To je ekipa kakvu rosa opisuje - ne bi se tako ponašali bez roditeljskog zaleđa. Tu ide i ometanje odmora (na svoje oči sam vidjela kako je stariji dječak doslovce davio mog mlađeg sina - digla sam frku, ali dotičnik ima papire o adhd i stvar je pala u zaborav)

- batine od strane vršnjaka na treningu (to je ekstremni slučaj, češća je pojava i ovdje ometanje, a odrasli koji su umočeni tu izlaze na kraj kako znaju i umiju, baveći se nasilnicima, najčešće na štetu ostale djece koja nisu nasilna, ne samo mojih). Odustali smo.

- jučer sam umalo zvala policiju (nemam koga drugoga) kad sam vidjela čopor učenika završnih razreda kako sustavno trgaju svježe posađene biljke oko škole... Kad sam im rekla da to ne rade, osim jezikove juhe začinjene rječnikom kojem ovdje nije mjesto skoro sam dobila batine. Nažalost, učim svoje sinove da se klone takvih tipova i takvih situacija, a to dugoročno znači da smo svi njihove žrtve, neposredno i posredno.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 22.10.2010. at 12:50

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •