-
zacepljen nos i proljev
molim vas da mi pomognete i da me malo smirite,ako neka od vas ima slicnih iskustava.. naime bebonja od skoro dvije godine vec dva dana ima zacepljen nosic, sto i nije cudno s obzirom da je vrijeme prehlada..cudno mi je zapravo to sto je on inace pravi komad djeteta i jako voli papicu,ali mi sad skroz slabo papa..nakon dva dana muke s nosicem je poceo jako grdo kasljati (kao da ga taj kasalj guti, jedno 20 min) i nakon toga se ispovracao (vise puta)..temperaturu nema..molim vas da mi odg jer cu poluditi od brige--bez obzira na sve sutra idemo pedici ali tek popodne.mozda mi se u medjuvremenu neko od vas smiluje
i pomogne na bilo koji nacin.
-
Osoblje foruma
Prehlađen je, nos mu je pun i taj mu se šlajm spušta u grlo i izaziva kašalj. Kako su još mali pa ne znaju iskašljati kako treba, izaziva ga na povraćanje. Ako povrati više puta iziritira mu želudac pa počne povraćati što god da stavi u usta. Dok ne odete pedijatrici davaj mu pomalo samo laganu hranu (ako ima i proljev, možda je neka crijevna viroza) , neki dvopek, komadić banane i sl., i puno tekućine, ali ne odjednom jer će opet povratiti, nego gutljaj svako 5-10 minuta. Apetita nema jer je bolestan, to je normalno.
Ispiri mu nos više puta dnevno fiziološkom (špricom u mlazu u svaku nosnicu) i tjeraj ga da puhne ili aspiratorom oslobodi nos, prije spavanja nakapaj Operilom P ako je začepljen.
Ovo je naravno laički savjet, dr. će ustanoviti što mu je.
Sjećam se naše prve takve prehlade, odjurili smo u Zaraznu misleći da se dijete otrovalo jer je povraćala od tog šlajma svaki čas, a ja je nalijevala čajem, a ona opet povraćala........
Posljednje uređivanje od čokolada : 22.10.2010. at 06:25
Razlog: tipfeleri
-
Osoblje foruma
Prebacit ću ovaj post kasnije na podforum Zdravlje djece, da ne misliš da je nestao.
-
ja ću ti samo reći da bebe znaju na taj način izbacivati šlajm (povraćanjem) a i putem stolice,zato je ona onako mekanija,puna šlajma. U svakom slučaju,nek ju pregleda pedijatar,sretno
-
Kod nas je takva situacija trajala 5 dana a bila je posljedica izbijanja 4 zubića odjednom
-
-
Anabu ako nema temperature ne moraš toliko brinuti. Cure su ti gore već sve napisale. Bitno je da nos održavaš prohodnim jer u suprotnom može dobiti upalu uha. Bar nama tako naš ped uvijek kaže. Iako ja moram priznati da su nama ti pokušaji izvlačenja šlajma iz nosa uvijek prolazili neslavno,nikada nije trajalo dulje od tjedan dana i sa ušima je uvijek sve bilo u redu. Ne brini za pomanjkanje teka,tako je to kada su bolesni ali kasnije to brzo nadoknade. Sretno!
-
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma