Drage mame,
nova sam na forumu i unaprijed se ispričavam ako slična tema postoji.
Imam konkretan problem. Moja curica od 5mj je zadnjih par dana počela jako kašljati, upalilo joj se oko i začepio nosić. Braco nam ide u vrtić pa nam je kuća bogatija za tonu virusića.Stalno ju ljubi, mazi, šmrca...nad njom. Doduše nisam ga puno ni pokušavala zaustaviti jer isključivo dojim i mislila sam kako je mala posve zaštićena. Eto, nije.
Bile smo kod dr koja nam je dala kapi za nos i oči i antibiotski sirup (?!). Pitala sam koliko je taj sirup nužan s obzirom da nema temperaturu i nije joj grlo upaljeno. Rekla je da ga daje zato što ti malci ne znaju ispuhati nosić ni iskašljati šljam i da ga daje preventivno da joj to sve ne sjedne na pluća, ali da mogu pričekati par dana i vidjeti kako će se sve razvijati.
Stalno joj čistim nosić i stvarno užasi izlaze iz njega, samo sve više kašlje, a dok diše čujem kako joj svira u prsima.
Pišite molim vas iskustva i prijedloge. Nisam joj još davala ni vodu ni čajeve. Jedino mi pada na pamet čaj od sljezovog korijena, ali ne znam smije li ga piti.