Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: šora :D

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    Ja nisam skroz protiv fizičkog nasilja; jednom je netko provalio u našu kuću.
    Moj muž je skočio u kuhinju, uzeo najveći nož i krenuo trčati po kući kao glavni komandos.
    Meni je bilo toplo oko srca.
    Jednom je netko pucao u naš prozor; muž je isto odletio vani, i bio je spreman potući se da obrani našu kuću i obitelj.
    Sve to ne bi bilo moguće bez godina i godina treninga, i svijesti da jest muško, i da ako toga dođe - mora potegnut šaku na kogagod, i mora na to biti spreman.
    I ja bih da to nije tako, i svaki put kad mi muž ganja zlikovce naoružan nožem plačem se od straha i jada... ali s druge strane što bi trebao? Sjediti i pustiti da svatko puca, razbija i provaljuje u naš stan - ili sjediti i čekati policiju, pa ako dođu na vrijeme - došli su?!
    Samoobrana je legitimna.
    Zato ne kažem svom sinu da se ne smije tući; tata ga uči elemente borilačkih vještina, ali uz to ide i viteški kod - tu si da braniš sebe, slabije, i žene i djecu. Nikad ne počinji tuču, ali je uvijek dovrši...
    Zato ih puštam da se mlate.
    Ma i curicu. I ona mora odalamiti ako je u kojem trenu ugrožena.

MM radi na recepciji hotela, vec je 3 puta dozivio pljacku. Ja ga svako malo tjeram da se zarekne da nece ni na koji nacin braniti imetak svojih sefova.
    I isto tako, da nece branit ni domovinu nadje li se ova ikad ponovo ugrozena.

Znam da nisu isti primjeri, ali osim sto ne zelim fizicko nasilje, u svakom slucaju zelim svoje dijete (i muza) naucit da cuva svoju guzicu. A time i svoju familiju.

Ifigenija avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

Citiraj lunja prvotno napisa Vidi poruku

MM radi na recepciji hotela, vec je 3 puta dozivio pljacku. Ja ga svako malo tjeram da se zarekne da nece ni na koji nacin braniti imetak svojih sefova.
    I isto tako, da nece branit ni domovinu nadje li se ova ikad ponovo ugrozena.

Znam da nisu isti primjeri, ali osim sto ne zelim fizicko nasilje, u svakom slucaju zelim svoje dijete (i muza) naucit da cuva svoju guzicu. A time i svoju familiju.

A da mu netko provali u kuću, kao što se nama dogodilo? Ili da nasrne netko na tebe i djecu?! Isto bi ga učila da ne brani?!
    Ja ne.

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
    A da mu netko provali u kuću, kao što se nama dogodilo? Ili da nasrne netko na tebe i djecu?! Isto bi ga učila da ne brani?!
    Ja ne.
    Recimo to ovako:
    Radije bi mirne duse gledala provalnike kako iznose tv/kompjuter s foto arhivom/ bebinog najdrazeg plisanca nego da gledam MM-a kako nekog ubada nozem.

Naravno da postoji tocka gdje i moj pacifizam prestaje- u trenutku kad smo direktno, fizicki ugrozeni.

Nemam pojma o detaljima situacija iz tvog posta, ali reagiram jer se bojim da dobra vecina nasih MM-ova samo ceka da nekog isjece nozem, a sve u duhu odgoja filovanog viteskim kodovima, patriotizmom, Boskom Buhom i Braveheartom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •