istina u školi puno manje toleriraju mala dječja koškanja, ali ne moderiraju sukobe, nego očekuju da od prvog dana djeca rješavaju sama sve svoje nesporazume i probleme. Zato što ne toleriraju ništa od bacanje kemijske na pod do šake u glavu, nema ni efekta jer djeca koja imaju stvarno problem s nasiljem neće to moći sama riješiti koliko god jedinica i opomena dobila, a ovi malo življi se osjećaju u istom košu s gore navedenima i stvarn one znam kome to koristi i kako. Prirodna posljedica je da do sedmog rz ovi koje su roditlji tukli i ili naučili da se tuku okupe oko sebe ove s kojima su čučali na kazni i eto maloljetnčke bande. Iskreno mislim da djeci koja imaju ozbiljnog problea u ponašanju treba odmah organizirati pomoć i podršku, dok još nisu napravili ništa strašno, a samim tim ovi živahni će izrasti svoju živahnost i neće se identificirati s kul huliganom koji se uvijek izvuče.
Mislim ovaj moj post je jedna opća generalizacija, kod nas mi se čini da je situacija relativno dobra i da se učitelji stvarno trude kad i koliko mogu i uvelike kompenziraju manjkavost sustava.