Bubica, ja sam stvarno zbunjena ovim što mi kažeš - pa naravno da normalan čovjek ne bi ni pod kojim uvjetima (a da ne brani goli, goli život) piknuo nekoga s nožem. ali mislim da normalan čovjek ne bi ni išao za provalnicima ili ljudima koji mu pucaju u kuću goloruk i s riječima - ajde ljudi da popijemo kavicu, a vi samo dajte, tu je i žena, evo, na raspologanju vam je. U trenu kad su bili razbojnici u kući ja sam stajala s dvomjesečnom bebom na rukama, i trogodišnjakom za ruku. Ne mogu ti opisati užas; i isto tako sigurnost koju sam imala jer je mm istupio i riskirao svoj život da nas obrani. Kod normalnih ljudi i nož i šaka služe kao krajnji argument kod onih koji drugo ne razumiju. Ponekad me odgovori na forumu stvarno začude - kao da idu kontra svake logike, a iz neke slijepe ideologije, pa bila to i ideologija nenasilja.
Iz čiste znatiželje - a kako bi ti reagirala, ili tm da vas zatekne provaljena kuća i lopovi u njoj?
Ili u slučaju da ti dijete, ili muža netko napadne u npr. pothodniku? Ja svog učim sve te fore oko samosvijesti, i izbjegavanja kavge, i svaki učitelj borilačke vještine će ti reći da je najbolje oružje trk što dalje, uz deranje - upomoć, ili još bolje - dogovor i razgovor. Ali moja će djeca učiti osnove borilačkih vještina da se bar snađu dovoljno da uspiju pobjeći. I da ne ostavljaju dojam zastrašenosti - jer takve traže nasilnici. Ali, naravno, uopće nije u redu ulaziti u tučnjavu s nekim manijakom s idejom da ćeš pobijediti, ili ga povrijediti - dovoljno je da možeš pobjeći, obraniti se, ili spriječiti u daljnoj debilani, dok netko ne pozove pomoć.

Odgovori s citatom