nemam pojma kako bi ja reagirala, jer se, sva sreća nisam nasla u toj situaciji. Ali znam da bi se jos vise prestrasila da vidim muza s nozem u ruci, bi.

Citiraj Ifigenija prvotno napisa Vidi poruku
Ja svog učim sve te fore oko samosvijesti, i izbjegavanja kavge, i svaki učitelj borilačke vještine će ti reći da je najbolje oružje trk što dalje, uz deranje - upomoć, ili još bolje - dogovor i razgovor. Ali moja će djeca učiti osnove borilačkih vještina da se bar snađu dovoljno da uspiju pobjeći. I da ne ostavljaju dojam zastrašenosti - jer takve traže nasilnici. Ali, naravno, uopće nije u redu ulaziti u tučnjavu s nekim manijakom s idejom da ćeš pobijediti, ili ga povrijediti - dovoljno je da možeš pobjeći, obraniti se, ili spriječiti u daljnoj debilani, dok netko ne pozove pomoć.
s ovim se mogu sloziti ali ovdje nigdje ne vidim poruku djetetu: "Ti nemoj prvi ali kada netko tebe udari ti njemu vrati". A djecu se to uci od vrtica, klince se uci da je to "najpravičnija" reakcija čak i kod vrlo bezazlenih kavgica. I onda se cudimo njihovim nasilnim ponašanjima u nesto vecoj dobi.