Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Mala dječja soba-arhitektice help!

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Mala dječja soba-arhitektice help!

Imamo problemčić- pokušavamo opremiti dječju sobu, ali kako god zamislimo...mala je. Veličine cca 3,80 x 3,80. Da stvar bude gore nema niti jednog slobodnog, da tako kažem, zida. Na sredini jednog su ulazna vrata, nasuprot je prozor, s lijeve strane, na početku zida je balkonski prozor, a nasuprot njega je zid, čist, ali s kosinom, s max visinom od 2 m.

Planirali smo kupiti krevete na kat sa širim donjim dijelom,(jer su male pa da za početak spavaju zajedno) pa ih smjestiti u kosinu, ali opet, širina je 1,40, pa još ormar s druge strane i skužim da bi se između moglo samo proći.

Dali kupiti obične krevete na kat (stare su 3,5 godine i godina ) pa na proljeće smjestiti veću gore, (zasad spava u kinderbetu ali već joj postaje tijesan, pa bi je na proljeće smjestili u njenu sobicu) ili one krevete gdje se donji izvlači??? Gdje što staviti? Trebat će nam uskoro i radni stol...

Ah, kako god okrenem premalo je...

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam imala sličnih problema sa sobama od djece. Jedna je 2*4m, a druga 2,20*3,80. Neću se upuštati u neke projekte sad, nisam arhitekt ni blizu, ali meni je puno pomoglokad sam nacrtala sobu u mjerilu i namještaj u mjerilu izrezala od papira. Onda vrtiš to po sobi i složiš najoptimalniju kombinaciju.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

slažem se s gitom tako sam i ja za cijeli stan..jer sam se u prošlom opekla-kupili stol, donijeli u sta ono ogromno..a uopće se tao nije činio u salonu namještaja, sad igram na sigurno kad nešto kupujem, igram se maketama u mjerilu nacrtanim...

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

daj raditi namještaj

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja isto crtam i crtam, samo na kompu, sto varijanti napravim, odmjerim i onda odlučim

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Htjela sam editirati, ali više nije uspjelo, uglavnom htjela sam još reći da ti je za tako mali prostor najbolje izraditi po mjeri
    i iskoristiti tako svaki cm i visine i širine sobe.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

A jel ima tko krevete na kat? Jesu li privlačni kako izgledaju? Padaju li djeca dolje s višeg kreveta? Jel penjanje nezgodno? Što je s krevetom na izvlačenje? Mislim na izvlačenje drugog ležaja? Ima li ga itko?

Imamo još vremena, ali i mi smo se opekli s prevelikim namještajem tako da sad to više ne smijemo napraviti.

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj corny prvotno napisa Vidi poruku
    Što je s krevetom na izvlačenje? Mislim na izvlačenje drugog ležaja? Ima li ga itko?

Mi smo uzeli taj krevet na izvlačenje. Pri kupovini mi je izgledao kao super rješenje, a danas vidim da bi bilo bolje da smo uzeli krevete na kat. Bedasto mi je to izvlačenje i uvlačenje svaki puta kada dijete ide spavati, a ako bih ga ostavila otvorenog nitko ne bi mogao proći. Iz tog razloga mlađe dijete spava još uvijek u kinderbetu, a taj donji krevet koristim kao spremište odjeće . Upitno mi je i koliko dugo kotači mogu izdržati to povlačenje nutra, van + i ovo malo što ga izvučem obavezno ga prilikom vraćanja mlatnem o gornji ( ne znam kak da bolje opišem ) pa sve čekam kad će se neki dio okrhnuti.
    Uz to me muči i kako će starije dijete sići ako odluči otići na wc? Morat će stati na sestrin krevet da bi mogao sići. Po mom mišljenju takav krevet nije nikakvo rješenje.

kekis avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Corny - osim ovih ideja da das raditi namjestaj, mozda bi ti ideju dalo da posaljes mjere sobe i ostale detalje sto zelis na neki internet site (ili u jutarnjem ima subotom prilog o uredjenju interijera) na kojem odgovaraju arhitekti interijera - ili kako se oni vec zovu. Besplatno ti je - a pretpostavljam da bi ti mogli dati neko 'best buy' rjesenje kud sto staviti u sobu...

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj tajchi73 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo uzeli taj krevet na izvlačenje. Pri kupovini mi je izgledao kao super rješenje, a danas vidim da bi bilo bolje da smo uzeli krevete na kat. Bedasto mi je to izvlačenje i uvlačenje svaki puta kada dijete ide spavati, a ako bih ga ostavila otvorenog nitko ne bi mogao proći. Iz tog razloga mlađe dijete spava još uvijek u kinderbetu, a taj donji krevet koristim kao spremište odjeće . Upitno mi je i koliko dugo kotači mogu izdržati to povlačenje nutra, van + i ovo malo što ga izvučem obavezno ga prilikom vraćanja mlatnem o gornji ( ne znam kak da bolje opišem ) pa sve čekam kad će se neki dio okrhnuti.
    Uz to me muči i kako će starije dijete sići ako odluči otići na wc? Morat će stati na sestrin krevet da bi mogao sići. Po mom mišljenju takav krevet nije nikakvo rješenje.
    Mi smo tek novi u ovoj sobi. Zasad, dok je manji sasvim mali (skoro 3 god) sam skroz izvukla donmji krevet, zakočila kotače i prostor pod krevetom preuredila u šator ap im služi ko skladište za igračke.
    Inače, kotači mi djeluju kvalitetni, između izvlačnog kreveta i gornjeg imaju gumenaste čepove, mada sam se već sve zapitala o čemu tajchi pišeš.
    Imače, meni stariji s gornjeg kreveta silazi preko ljestvi postavljenih na uznožje njegovog kreveta. To je još jedan minus u minijaturnoj sobi. Bilo bi mi draže i stabilnije da postoji opcija stepenica koje su istovremeno sanduci/police/stepenice. Ovako, ljestve su nakošene, a oko njih treba prostora za silazak, ne mogu staviti police nit išta sl. A uz to nemaju rukohvat...malo mi izgledaju nespretne.
    Ograda (osim što mi nije stigla cijela) nije sadsvim čvrsta niti visoka koliko bi htjela, al je zasad ok. Nisam oduševljena. Usprkos svim navedenim zamjerkama, soba mi je jako kvalitetna, lijepa, čvrsta, fino obrađenih rubova,,,

tajchi73 avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

makita- ak sam dobro skužila ti imaš model koji između ta dva kreveta ima stol, i ja sam gledala taj model, ali sam se iz ne znam više kojeg razloga odlučila za ovaj http://www.hespo.hr/sob_mla_funky.htm ( prvi na slici, samo druge boje ). Znači, kvaliteta bi trebala biti ista, samo što tvoj ima funkciju više. Uglavnom, ako je soba mala ( kod nas nije, ali je pretrpana ) krevet se mora svaki dan izvlačiti. Mislim da bi mi bilo jednostavnije i ljepše da sam uzela krevete na kat.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Gle,nisam arhitekt, al smo dugo razmišljali kad da sredimo dječju sobu.
    imam troje klinaca. Imaju jedan krevet na kat, znači jedan spava dole ,a drugi gore i pokraj tog kreveta imamo jedan na kat,a ispod njega je ormar i radni stol. Na suprotnoj strani su još dva radna stola, poličar i komoda.
    Kad sve to pogledaš , nama samo jedan krevet zauzima mjesto.
    I u svakom trenutku svak se može legnuti da ne ometa drugog.
    Na gornjim krevetima je dobra ograda, al baš dobra, ne ogradica.
    Ne znam dal sam ti šta pomogla.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Čuj, mi smo taman kupili povišeni krevet hespo funky, širina sobe je isto oko 2,20-2,40, duljina oko 3,95.
    Ispod povišenog kreveta je izvlačni krevet. Kupili smo još ormar.
    Oni imaju radni stol koji se ugrađuje između kreveta...al to ćemo još vidjeti. Također, lijepo bi bilo još koja ladica/komoda i polica, al i to će morat pričekati

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kad malo razmislim o toj problematičnoj sobi, stavila bi krevete na L tako da u kutu jedan ide preko drugog (znači jedan krevet bi bio povišen). Ispod tog povišenog se mogu organizirat ormarići ili igralište dok su djeca mala. U budućnosti bi uglavila dugi uski stol na jedan zid, zapravo točnije dasku, tako da bude za obje.
    Svakako bi investirala u ormar po mjeri i to do stropa.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi smo u malu sobicu u bivšem stanu stavili krevete na kat u L. za to je dovoljno da su mjere 200x200 - dužina stranice kreveta - s tim da za gornji krevet na zidu ne bude prozor, a donji može i ispod prozora. ispod gornjeg, a do donjeg manji ormar, viseći ormarić na drugi zid, ispod njega komodicu i još par polica gdje su već stale, ali mi smo imali 3 zida slobodna i još nam nije trebao stol. u svakom slučaju ideje s crtanjem (u pravilnom omjeru, naravno) i izradom namještaja po mjeri mi se čine OK u datim uvjetima.
    isto nam se dogodilo da kad smo se selili, u duplo veću sobu nam je bilo problematično to sve smjestiti, ne zbog mjera, nego zbog rasporeda vrata, prozora, radijatora.
    Posljednje uređivanje od Stijena : 04.11.2010. at 12:02

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Mi imamo taj povišeni krevet Hespo funky već neko vrijeme. Donji krevet još ne koristimo, sad služi kao skladište. Nisam zadovoljna jedino ogradicom, ne ulijeva mi baš povjerenje. Ostalo je ok. A. je jako spretan, pa se lako popne/siđe, čak i u mraku.

Jedino sam se zeznula što sam kupila krevet širine 120 cm, u salonu nije izgledao tako velik (s druge strane, sad tata spava s njim i nije im tijesno). Bilo me strah kreveta na kat.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •