Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Roditeljski dopust za blizance

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Roditeljski dopust za blizance

Najveća želja mi je ostati doma sa djecom 3 godine....
    ne znam da li ću to moći financijski izdržati...trudit ću se iz petnih žila...
    no, ako moram na posao...
    ako prekinem roditeljski da li gubim ostatak ili ga mogu opet aktivirati? kada? pod kojim uvjetima? u dijelovima? odjednom? općenito koje su mi opcije?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako se vratiš na posao, ostatak neiskorištenog roditeljskog možeš (ti ili otac) iskoristiti do 8 godine njihovog života. Ostatak možeš koristiti u djelovima, no najviše 2 puta godišnje po najmanje 30 dana. Procedura je jednaka ko i za svako otvaranje roditeljskog dopusta.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mamma san prvotno napisa Vidi poruku
    Procedura je jednaka ko i za svako otvaranje roditeljskog dopusta.
    kaj ovo znači treba li raditi određeno vrijeme da se može ponovo na dopust i koliko?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i kakvu ulogu ima poslodavac, da li treba dati neku suglasnost ili nešto ako ja želim baš tad koristiti roditeljski, da li mi on to, na neki način, može odgoditi ili uskratiti?

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ZO, 30 dana unaprijed moraš obavijestiti poslodavca i hzzo. Poslodavac može odgoditi korištenje roditeljskog, ali samo za 30 dana, znači, ako ti odbije dati dozvolu, to samo odgađa korištenje.

Tako je po zakonu, a kako je u praksi......

jelena.O, ovdje su se javljale žene koje su prekidale roditeljski da bi koristile go, pa ponovo roditeljski. Ali, mislim da su bile iz javnog sektora. Kako to izgleda kod malih privatnika......

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    kaj ovo znači treba li raditi određeno vrijeme da se može ponovo na dopust i koliko?
    jelena.0,

znači da za svaki prekid u korištenju kao i novi zahtjev za nastavak korištenja treba između ostalog (dokumentacije o plaćama i sl.) i odluka / potvrda / rješenje (kako god se zove) poslodavca o njegovoj suglasnosti o nastavku korištenja roditeljskog dopusta.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

hvala Vam puno na pomoći

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

zanimka me dal je drugačija forma za jedno dijete , blizance ili treće dijete što se tiče produženja rodiljnog iza 6 mjeseca života djeteta.

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Roditeljski počinje sa 6 mj. djetetova života. Možeš ga otvoriti odmah po isteku rodiljnog, a možeš i cjepkati uzevši u obzir ograničenje od max 2x god i min 30 dana.

Za sve to poslodavac i hzzo mora biti obaviješten min 30 dana unaprijed.

U prijevodu, možeš nakon isteka rodiljnog koristiti go koliko imaš i tek onda predati zahtjev za roditeljski, pa za blizance i 3. dijete prekidati roditeljski i koristiti go kad možeš/želiš.

Tako je po zakonu, kako je u praksi, ne znam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •