-
Je li mlijeko koje se 10 dana skupljalo u dojci dobro za bebu?
Pozdrav svima!
Nisam vam pisala neko vrijeme. Maja sada ima 19 i pol mjeseci. Do prije dva tjedna sam se izdajala uz pomoć Domperidona koji mi je održavao količinu mlijeka, iako sam na kraju uspijevala izdojiti smao oko 250 ml dnevno, uz izdojavanje ujutro i navečer. Budući da sam prije dva tjedna trebala početi piti neke lijekove uz koje ne bih smjela dojiti, prestala sam piti Domperidon i nisam se više izdojavala, jer mi je bilo glupo bacati mlijeko, a beba je već i onako dosta velika. Mislim da smo dugo izdržale.
Budući da je bez Domperidona moja količina mlijeka uvijek drastično opadala, nisam imala problema s prestankom ''dojenja''. Prvi dan sam se morala izdojiti samo jednom, onda tek nakon 3 dana, a sada je već prošlo 10 dana od zadnjeg izdojavanja. Danas osjećam da me malo bole dojke, pa mislim da bi se bilo dobro izdojiti, ali ne znam da li to mlijeko smijem dati Maji. Znači, mlijeko se 10 dana skupljalo u prsima. Što se onih lijekova tiče, zadnju sam tabletu popila prošlu subotu navečer. Da li bi još uvijek moglo biti tragova u mlijeku?
-
19 mjeseci, svaka čast na izdajalačkom stažu!
Što se tiče lijekova, ovisi o samom lijeku koliko se dugo nakon primjene ne smije dojiti. Možda piše nešto u uputstvima uz lijekove? Najbolje je svakako konzultirati liječnika.
Što se inače tiče mlijeka nakon 10 dana nedojenja/neizdajanja, ono je potpuno sigurno za dijete. Dakle, ako liječnik kaže da je tjedan dana dovoljno da lijek izađe iz organizma, onda je jednako tako izašao i iz mlijeka.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma