Pokazuje rezultate 1 do 32 od 32

Tema: rodjendanski poklon za curicu za 7. rodjendan

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno rodjendanski poklon za curicu za 7. rodjendan

sto je standard pokloniti? koliko je ok potrositi (u nl je napisano pravilo da se poklanja poklon vrijednosti do 10 eura, mi balkanci tudjoj djeci poklanjamo poklone od 30-ak eura)

sto je sad IN u hr?

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ne znam što je in od igračaka (i ja čekam savjete), ali moja bi se veselila sitnicama za osobnu upotrebu - privjesci, špangice, rajfovi, neka dječja "kozmetika"..., kutija s ladicama za te iste sitnice, neke šašave i funkcionalne rukavice-kapa-šal, hulahopke s nekim neobičnim ili crtić-likovima, neki neobični školski pribor ako ide u školu...
    lova? ovisi tko ti je taj...30E samo ako ste si rod ili jako dobri prijatelji.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 23.10.2010. at 21:54

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam balkanka pa mi je 30 eura (tj. oko 200 kuna) bio standard za poklone za djecu, a sad mi je standard nešto pao pa mi je novi standard oko 20 eura, tj. 150 kuna.
    A što je IN teško je reći, moja se sigurno ne bi veselila ničemu što je recimo čokolada nabrojala, a veselila bi se plišancu, društvenoj igri, priboru za crtanje - najveći hit prošlog rođendana (šestog doduše) bio je veliki kofer sa bojicama svih vrsta.

Ako ide u školu i ja mislim da je zgodan školski probor najsigurniji odabir.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

vidiš, razni pribor za crtanje lijepo upakiran i društv. igra, to sam zaboravila!
    BTW, ako netko zna gdje takvih crtaćih koferčića ima, neka napiše.

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moja je za 7. rođendan naručivala od svih uzvanike konjiće Filije sa dodatnom opremom. Sada za 8. hoće šminku, ali pravu.( Koja razlika u samo godinu dana. )

Edit - Ja za poklone djeicu iz razreda, vrtića trošim do 50 kn, a za kućne prijatelje do 100. Tako i svi u mojoj okolini. (treba dodati da je sveki vikend nečiji rođendan, a nekad i 2).
    Posljednje uređivanje od Eci : 23.10.2010. at 23:13

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji dečki svoje prijateljice daruju prema njihovim afinitetima, ali i o tome koje je godišnje doba.

Nekoliko ih je dobilo koferić s ručnim radom (ja sam to improvizirala - u kutiju stavila krpice, škare, garnituru igala i konce za šivanje i vez, eventualno s još par izrađenih odjevnih predmeta), ručno rađenu kapicu i/ili šal... rukavice i slične modne dodatke primjerene dobi, tople papuče sa životinjskim likovima i slično.

Ljubiteljica pasa i mačaka dobila je grickalice i igračke za svoje ljubimce, ljubiteljica plišanih igračaka dobila je to, mnogi su dobili audio priče ili pjesmice raznih izvedbi i na raznim jezicima, mnogi su dobili edukativne igre (na hrvatskom - naklada Bulaja ima jako dobre materijale).

Najbolje kritike dobili su najjeftiniji pokloni - spomenar i dnevnik s lokotom (to je bilo najvažnije), sjajilo za usne i slično.

Za žensko čeljade uvijek pali neka trendy majica.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jel set od 50 flomastera u obicnom pakiranju ok dio poklona? bojim se da bi mi drvene i slicne lomljive boje pretvorili u komadice kad bacaju kofere (idemo avionom)

sto je trendy majica? jel neka posebna boja u igrio? sljokice na toj majici?

nije mi jasno za sminku, mislite na prava sjenila? lakove za nokte? maskara? olovke? meni je ok to kupovati ali organsku kozmetiku koja nije testirana na zivotinajma ne prodaju u onim kic pakiranjima za djecu

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako je kofer dobro pun, tj. nema u njemu lufta da stvari letaju amo-tamo - ne vidim zasto bi se drvene bojice i slicne stvari trebale razbiti. ja sam nosila pribora za crtanje i ostalih drangulija po avionima - nikad nista nije puklo...

trendi majica - ovisi kakva je djevojcica. neke vole sljokice i sjajno - neke ne. neke vole da je majica uska, neke ne vole da ih ista "dira"...

za bilo koji accessoire ti je ista prica - moze se svidjet, a moze i ne. bila to majica, kais, kapa ili torbica...

jedan od poklona za koji mi se cini da cesto prolazi dobro je - set za "scrapbooking" ili izradu kojecega... oni drveni stapici raznih velicina i oblika i boja, pom-pomovi, sljokice, ljepila, boje... nesto od ovakvih stvari - http://craftsuppliesforless.com/kidscraftsupplies.html a ima ih i u raznim setovima (raznih velicina setova i cijena)...

set za ukrasavanje salica, okvira za slike, ogledalca, drzaca za knjige, "ormarica" za nakit... takve su mi stvari uvijek ispred neceg "osobnog" ako dijete uopce ne poznajem ili poznajem vrlo malo...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kreativni setovi su isto super poklon! Mojoj se teoretski dopao set za izradu goblena, ali ipak se nije baš puno htjela time baviti.

Majica stvarno ovisi o ukusu - mojoj bi se sviđale majice na životinje, boje jake, šljokice poželjne, ali njoj majica generalno nije nikakav poklon, tj. uopće ju ne bi razveselila.

@čokolada - naš koferčić je Disney, na onu macu Marie iz AristoCats i definitivno je iz TL. bojice i pastele u njemu su jako slabe kvalitete; ali Lei je svejedno koferčić totalni hit i sad samo sa tim bojicama želi crtati.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, moja je jednom dobila slatki mali setic za - vezenje ono - krizici (kako se to uopce zove??). svidjela joj se slika, entuzijasticno je zapocela (nadjenula iglu i oznacila sredinu platna) i - odustala...

i nakon nekoliko dana donijela sve meni i rekla: mama, mozes slobodno ti dovrsiti ako budes htjela...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa Vidi poruku
    jel set od 50 flomastera u obicnom pakiranju ok dio poklona? bojim se da bi mi drvene i slicne lomljive boje pretvorili u komadice kad bacaju kofere (idemo avionom)

sto je trendy majica? jel neka posebna boja u igrio? sljokice na toj majici?

nije mi jasno za sminku, mislite na prava sjenila? lakove za nokte? maskara? olovke? meni je ok to kupovati ali organsku kozmetiku koja nije testirana na zivotinajma ne prodaju u onim kic pakiranjima za djecu
    Mislim da s flomasterima ne mozes pogrijesiti.

Trendy majica je nesto sto je trenutno moderno u odredjenom krugu klinaca (razred, kvart...). Curice s kojima se druze moji sinovi u ovoj su dobi zaista su obozavale sljokice, to je uvijek dobro prolazilo. I kojekakve sarene carape isto, pogotovo ako su u skladu s majicom.

Od kozmetike u ovoj dobi - samo grozdjana mast u svakom pojavnom obliku. I bolje da nije u kic pakiranju, tako djeluje ozbiljnije.

Nedavno sam susjedi poklonila svoj prastari mladenacki nakit - odusevila se. Nista ekstra, cirkusarije za kosu od drveta i slonovace, par narukvica, jedan privjesak s horoskopskim znakom i to je proslo super.

Ma ne mozes pogrijesiti, sto god uzela.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

To je doduše bilo za 6. rođendan, ali kod moje je super prošao poklon kojeg je bila naručila ("set za uljepšavanje" ) u DM-u sam kupila ona njihova mini (putna, 5ml) izdanja kremica za ruke, losiona za tijelo, šampončića, labella u boji...još sam oprala i priložila jednu potrošenu pravu maskaru i nekoliko praznih kutija malih sjenila (oblijepila im dno izolirtrakom u boji) s aplikatorima i tako napunila mali neseser. Totalni uspjeh!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj ja sam pacijent svoje vrste

mi koristimo i kupujemo jedino i iskljucivo proizvode koji nisu testirani na zivotinjama, to nisam vidila u nekim pakiranjima koji su atraktivni za curice, sto vise pakung je ziva nakarada ali je unutra odlican proizvod

uzet cu joj vjerovatno neki nakit ili garderobu, mozda ako nadjem neke originalne kape i rukavice pa da je super kvaliteta jer je ona jako aktivna curica pa da ima za zimsko divljanje

da li je disney posteljina ok? koj je crtic in za cure? kod nas je sad sve u toy sotry 3 i nekako ne vidim nesto za cure? da li se jos u toj dobi koristi posteljina na snjeguljicu, pepeljugu i ostale disney princeze?

danas krecemo u potragu

Adrijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

da li je disney posteljina ok? koj je crtic in za cure? kod nas je sad sve u toy sotry 3 i nekako ne vidim nesto za cure? da li se jos u toj dobi koristi posteljina na snjeguljicu, pepeljugu i ostale disney princeze?

danas krecemo u potragu
    Kremice, losione i sl. ne poklanjam jer tu možeš gadno pogriješiti. Mi kupujemo samo prirodnu kozmetiku, a djeca znaju i na svašta biti alergična tako da takve poklone izbjegavam.
    Od likova je bar kod moje cure i njenih frendica trenutno IN; Hannah Montana, High School Musical, Camp Rock, Twilight i sl. filmovi. Ali posteljina s vilama i sl. uvijek prolazi
    I Lara voli torbice, rajfiće, novčanike. Samo moram paziti da nije u rozoj boji, već ljubičasto, smeđe.... Jer ona više nije mala .

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mojoj je Toy Stroy 3 apsolutni hit, a posebni love hate odnos ima prema onom rozom medvjedu iz tog filma. Ne znam da li bih joj se baš usudila kupiti tu igračku, jer ga se prilično boji. No, posteljina joj baš kao niti odjeća ne bi bila nikakav poklon, računaju se samo igračke.

saška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Kod nas je aktualan crtić Winx.
    Ja sam prošli vikend 8-godišnjakinji poklonila set - ogrlica, narukvica i naušnice, onako slatke šarene (vidim da ih stalno nosi), labelo i dezić, neki balea u lijepom pakiranju, ali ne za klince, nego za djevojke .

Osoblje foruma BHany avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

mi jučer proslavili 7. rođendan

ovisi što dijete voli

kod moje bi trenutno prošla npr. winx i hannah montana posteljina (kao i sve ostalo s istim likovima) - super joj je uređivati sobu, pa mogu i različiti zidni ukrasi za sobu ili nešto što može okačiti na lampu, pluteni pano ili čak školsku torbu...

barbie, disney princeze pomalo out - eventualno prolaze disney vile (zvončica, silvermist i društvo)

hit pokloni...
    blokića i pernica joj treba 100 otkad je krenula u školu (ima veliku pernicu, a li treba joj onih malih vrećastih po njenom, barem joj 3-4)
    fascikl za slaganje radnih listića
    naljepnice koje svi u školi sakupljaju i mijenjaju se (ne tematski albumi, nego različite naljepnice, one koje se kupe u trgovačkim centrima)
    neseseri, šminka, češljić i ogledalo na sklapanje
    (u ovom dijelu se posebno preferiraju winx i hannah montana modeli)

knjiga o vilama (zelena koju si je dugo željela - sve o životu vila - nešto se unutra otvara - ne mogu se sad sjetiti kako se zove)
    mekani zvekan kojeg si je željela (maca) koja je od sinoć nazvana mimi i skoro je išla i u školu s nama
    trakica za kosu
    ljubičasti rajf s tilastom ružom
    voljela je ona i špangice i gumice, ali sad joj je kosa toliko duga i teška da joj iste ne drže frizuru pa i nije oduševljena njima)
    ljubičasto-roza šal s resama (onaj tanki koji se nosi u razredu za šminku, a ne za van za zimu)
    flomastera i drvenih bojica - po mogućnosti 24 ili 36 komada i to onih kvalitetnijih koje se ne lome (jako je ljuta na nekvalitetne bojice koje se ne mogu našiljiti nego im pucaju špicevi)
    winx gumice za brisanje
    papuče svijetlo-plave sa šljokicama
    srebrni lančić s kitty privjeskom

...možda se sjetim još čega kad napravim danas popodne inventuru među poklonima

da, moja trenira ples
    pa voli poklone tipa plesnih suknjica, štucni, štosnih plesnih papučica, modernih torbica preko jednog ramene u koje stavi papučice i vodu kad ide na trening i sl.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

iskopala sam ljubicastu majicu i ljubicastu flis jaknicu. majica je neki super mekani pamuk, ko plis. sve jednobojno, sad bih jos nesto dodala (ovo kod nas kosta smjesno malo, majica 4,5 eura a flis jaknica 5)

iskombinirala bih neke stramplice ali htjela bih jos nesto. da li je nepristojno donijeti vise toga? mislim, da li je odrednica potrosena lova ili kolicina donesenog? ta klinka je najbolja frendica mojeg sina u hr i mi bi htjeli da je to nesto super a da bas ne ispadne ko da se sad prenemazemmo i natjecemo sa drugim klincima

(ili kompliciram jer predugo zivim u nl.....)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

uredu je donijeti više stvari - kao neku kombinaciju (ili više sitnica za koje znaš da dijete voli ili jednu veću i više sitnica)
    bilo bi previše opterećujuće kupiti više većih stvari...

ja bih iskombinirala eto, neke fora štramplice..sve to u pasent kombinaciji sa npr. šalom/fora narukvicom/trakom za kosu/fora torbom
    ili pak s kombinacijom winxastog/vilinskog pribora školskog - fora bi bilo nešto što nema kod nas za kupiti...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

trudim se

lako je meni sa ovim mojim, sva obleka samo da je na lego i sve moze. isto za cipele. vama koje imate cure opce ne zavidim

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

BHany, mi smo samo pola godine mlađi ali repertoar je skroz
    drugačiji, poklon nije poklon ako nije lutka.
    Razmišljam o Božićnom poklonu i moj bi izbor bili legići ali znam
    da će biti tužna ako neće biti barem malene lutke.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Da, klinci su različiti, naravno
    Ja mogu reći da moja nikad nije obožavala lutke, osim ponekad u kontekstu igre glume i plesa...ali češća za samu igru bilo dovoljno cjelodnevna gluma u kojoj su likovi bili izmišljeni, a mi smo sami (sudionici u igri) glumili različite uloge.
    Ima doduše nekoliko omiljenih igračaka koje imaju svoja imena i oni su 'članovi obitelji', s kojim u kontekstu kućne dramske sekcije moramo i sad, sa 7 godina, ponekad razgovarati...ali to nisu lutke...to su: jedna Felina (inače onaj Disney Bambi, ali njoj se više sviđala Felina), jedna mala Yahoo igračka imenom Jabučica, jedan zec s malim zekom, jedan 'Zmajko' i jedna stara majica koja glumi željenu seku. Za ovaj nam je rođendan u to probranu društvo stigla i gorespomenuta maca Mimi.

Inače, čini mi se da uz urođene afinitete, i škola (a kod nas i ples) djelomično odredio željene poklone za rođendan...jer jednostavno...u školi se ne igra s lutkama...u školi je 'potrebno' (mo'š misliti što je potrebno milijun bojica, pernica i sl.) i popularno to što jest, na plesu opet druge stvari, i ne vjerujem da taj utjecaj i interakciju s okolinom i aktivnostima itko može u potpunosti izbjeći.

Zato je i problem kupiti nešto djetetu koje baš ne poznajemo dovoljno i ne znamo njegove interese. Ja ima običaj s bližima se uvijek konzultirati s roditeljima o željama djeteta, S prijateljima iz škole/vrtića, plesa - to je tip poklona koje sam opisala i koje si one međusobno poklanjaju.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj BHany prvotno napisa Vidi poruku
    knjiga o vilama (zelena koju si je dugo željela - sve o životu vila - nešto se unutra otvara - ne mogu se sad sjetiti kako se zove).
    Moja nećekinja slavi 6. rođendan ovaj tjedan.
    Voli vile i kupila sam joj izgleda baš tu knjigu koju spominješ i piđamu. Mene je knjiga oduševila, baš me zanima reakcija.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

iskopala sam ljubicastu majicu i ljubicastu flis jaknicu. majica je neki super mekani pamuk, ko plis. sve jednobojno, sad bih jos nesto dodala (ovo kod nas kosta smjesno malo, majica 4,5 eura a flis jaknica 5)

iskombinirala bih neke stramplice ali htjela bih jos nesto. da li je nepristojno donijeti vise toga? mislim, da li je odrednica potrosena lova ili kolicina donesenog? ta klinka je najbolja frendica mojeg sina u hr i mi bi htjeli da je to nesto super a da bas ne ispadne ko da se sad prenemazemmo i natjecemo sa drugim klincima

(ili kompliciram jer predugo zivim u nl.....)
    Ma samo ti dodaj stramplice ili nesto slicno...onako kako se TEBI svidi. Ne zivis u Hrvatskoj i ne moras se opterecivati. U drustvu gdje se krece moj sin odrednica jest lova (postoji gornja granica) pa nerijetko poklon bude vrecica s 3 stvari...

Ja sam bas jucer odabirala poklon prijateljici mog starijeg (11. rodjendan):
    Mala torba-ruksak od jeansa za jedno rame s kojom u paru ide pripadajuca pernica (moze to biti i toaletna torbica - prema potrebi, kako mlada dama odredi). Buduci da je jednobojna, gore ide privjesak - neki sareni medo. Jos sam kupila jednu lijepu salicu za caj za stariju sestru, jer se rodjendan slavi doma, pa da ova veca ne ostane praznih ruku. Sve skupa je ispod 80 kn. Kad dodam ukrasne vrecice, bit ce taman toliko.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sorry, krivo sam zbrojila.

U cifru od 80 kn ubrojila sam još i 2 seta kuhinjskih krpa (za mene) i jos neke sitnice, tako da je ovaj poklon ipak jeftiniji... nisam uspjela doci ni do 60 kn.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

da, inače, kod nas bi nekakav standard
    za bliže - rodbinu, kumove, kućne prijatelje...poklon vrijednosti 120 - 150 kn
    za vrtić/škola/izvanškolska aktivnost pijatelji - 60-tak kn (10 kn gore-dolje)

to je nekakav standard, smislim da niti iskakati iz toga nije dobro (čak i ako su nečije mogućnosti veće) jer to onom drugom roditelju stvara loš osjećaj i nekakvu obvezu...

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja bih uz to sto si uzela jos nadodala neke fora leggings (npr. na Hello Kitty, ima ih u H&M-u - curka mi ima 7 godina i izasla je iz Winx faze i definitivno se smjestila u HK fazi, sto je meni puno draze ) i jos ukosnice, trake za kosu, rajf, mozda novcanik ili slicno.

Ovdje se po skolskim rodjendanima daje 10 € pa se kupe zajednicki pokloni, i uglavnom je ljubicasta sad jako, jako in, a od curicastih poklona idu Hello Kitty stvari (knjige, skolski pribor - ona torba sa masom flomastera, i HK knjigom za s kojom se moze igrati kao da je za likovno-dramsku radionicu smisljena, jako zgodno!) i Barbie stvari, knjige, role, i slicno.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

a vidiš kod nas ti ni HK ni Barbie nisu osobito popularne
    može proći, bolje nego no name stuff, ali nije neki hit

dakle, treba i geografsku uvjetovanost dodati pri izboru poklona

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

BTW:
    Što je to HK?
    Posljednje uređivanje od krojachica : 12.11.2010. at 10:18

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hello Kitty - iz Ellynog prethodnog posta - ja prihvatila skraćenicu

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja se ranije nisam konzultirala sa roditeljima oko poklona.
    Moja su djeca zadovoljna što god da dobiju (od drugih pogotovo, ja ih pitam za želje),
    pa sam mislila da je i sa drugima tako.
    Nakon što sam doživjela jedno frkanje nosom jedne 5.godišnjakinje njenu mamu/moju frendicu
    obavezno pitam u kojoj je fazi. Isto je i sa frendicom koja mene pažljivo pita što da kupi mojima.
    Po tome znam da je i njenom djetetu/njoj bitno što dobije za poklon.
    Ostale roditelje/moje frendove uglavnom ne pitam (osim za brojeve odjeće), a ni oni mene.
    Volim taj ležeran stav oko poklona i sviđa mi se kad su djeca zadovoljna što god da dobiju.
    Meni je osobno svaki poklon drag jer sam ga dobila od drage osobe pa volim da i oni tako razmišlaju.
    Posljednje uređivanje od krojachica : 12.11.2010. at 10:25

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moram priznati da dosta trošimo na poklone, ali to je zato jer si (djeci) međusobno kupujemo
    odjeću. S jedne strane mi je bed odvojiti više love, a opet mi je i drago jer bi odjeću ionako
    kupila sama. Moji su možda najljepše/najdraže komade odjeće dobili upravo za poklon od
    mojih/njihovih frendova

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •